Foto: David Ramos / Getty Images

Vi garderer Barcelona og United

Vi går for bomber og håper på store premier. Sjekk tippetipsene.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny onsdag:
Oddstips: Fiorentina på ny bortesmell
V65: Solberg er ikke Out Of Nowhere

Midtukekupongen består av to Champions League-kamper, åtte Europa Leauge-kamper og to oppgjør fra Championship. De fire første kampene spilles onsdag, de resterende torsdag.

Vi har som vanlig satt opp to tipsforslag som kan leveres direkte nederst i artikkelen.

1. Barcelona – Bayer Leverkusen
Returoppgjør i åttedelsfinalen i Champions League.

Barcelona vant det første oppgjøret nokså komfortabelt 3-1 og har kvartfinalebilletten langt nede i lomma. Har siden slått Valencia, Atletico Madrid og Gijon i den hjemlige serien, men ligger hele ti poeng bak Real Madrid.

Alexis Sánchez er blitt skadet og spiller ikke i kveld. Det gjør heller ikke Éric Abidal, Thiago Alcantara og David Villa.

Bayer Leverkusen har også gjort siden saker svært bra siden den første kampen. Det er blitt full pott på tre matcher i Bundesligaen, og høydepunktet var 2-0-seieren over Bayern München i helgen. Ligger for tiden på femteplass, og det skiller fire poeng opp til Champions League-kvalifisering.

Forsvarsspilleren Vedran Corluka er eneste skadefravær.

Barcelona vinner nesten alltid slike kamper på hjemmebane, men når vi tar med i betraktningen at de har 3-1 å gå på og at premiene vil stige betraktelig dersom kampen ikke ender med H, slenger vi på en gardering. HU.

2. Apoel Nicosia – Lyon
Lyon vant den første kampen fortjent 1-0 mot et defensivt Apoel, men burde ha scoret flere mål for å sikre avansementet. Har bare tatt ett poeng på de fire siste seriekampene og har falt helt ned til 7. plass i Ligue 1. Det er spesielt på bortebane det har sviktet for franskmennene; i den hjemlige serien er det blitt åtte tap så langt.

Midtstopperen Dejan Lovren er tilbake, men den offensive midtbanespilleren Yoann Gourcuff er fortsatt ute.

Apoel har vunnet sine to siste seriekamper og ligger på tredjeplass i den kypriotiske ligaen. Midtbanespilleren Hélio Pinto er suspendert, men tre faste spillere er tilbake til dette oppgjøret.

Lyon har skuffet stort denne sesongen, og de har alt presset på seg i kveld. For Apoel er Champions League et stort eventyr, og vi utelukker ikke at de kan gå videre. HUB.

3. West Ham – Watford
West Ham tok en sterk borteseier over Cardiff i helgen og ligger på andreplass i Championship, med to kamper mindre spilt enn Southampton. Vil overta serieledelsen med seier i kveld.

Midtstopper Matt Taylor er tilbake etter karantene, men midtstopperen Winston Reid og kantspilleren Julien Faubert er usikre. Midtbanespilleren Papa Bouba Diop og John Carew er ute med skader.

Watford vant 3-2 over Burnley i helgen og ligger på 17. plass. Verken playoff eller nedrykk er sannsynlig.

Forsvarsspilleren Martin Taylor og midtbanespilleren Stephen McGinn er snart tilbake for fullt, men rekker nok ikke kveldens kamp. Midtbanespilleren Ross Jenkins og kantspilleren Gavin Massey er uaktuelle.

West Ham vant 4-0 i det omvendte møtet i starten av sesongen.

Vi tviler sterkt på at West Ham sløser vekk denne gylne muligheten til å gjenerobre serieledelsen. H.

4. Brighton – Cardiff
Meget viktig oppgjør i kampen om playoffplassene. Brighton har ennå ikke tapt en seriekamp i år og ligger ett poeng fra playoff. Cardiff har tatt ett poeng mindre enn Brighton etter 0-2 for West Ham i helgen.

Hos hjemmelaget er midtstopperen Marcos Painter og midtbanespillerne Vicente Rodriguez og Gary Dicker snart tilbake etter skader, men rekker nok ikke dagens kamp. Stopperen Tommy Elphick er langtidsskadet.

Cardiff har hentet Portsmouth-kaptein Liam Lawrence på lån, og den rutinerte kantspilleren kan debutere i kveld. Spissen Rudy Gestede er blitt skadet og spiller ikke i kveld. Det gjør trolig heller ikke midtbanespilleren Stephen McPhail.

Brighton vant 3-1 da lagene møttes i august.

En dag må Brightons rekke uten tap ta slutt, og det er ikke umulig at det skjer i kveld. HUB.

5. Sporting Lisboa – Manchester City
8. delsfinale i Europa League.
Sporting sikret avansement til denne runden ved å spille 2-2 borte og vinne 1-0 hjemme mot Legia Warszawa. Fikk en mann utvist tidlig mot Vitora Setubal i helgen og tapte 0-1. Ligger dermed på fjerdeplass i serien, 14 poeng bak serieleder Porto.

Stjernespissen Ricky van Wolfswinkel rekker trolig ikke torsdagens kamp. Midtstopperne Oguchi Onyewu og Alberto Junior Rodríguez er helt sikkert ute.

Manchester City slo nevnte Porto hele 6-1 sammenlagt forrige runde og har ikke sluppet inn et eneste mål på de siste fem seriekampene. Hvilte flere av sine beste spillere i 2-0-seieren over Bolton i helgen, og det er ventet en sterk startellever torsdag.

Den imponerende dobbeltseieren over Porto viste at Manchester City tar Europa League alvorlig, og selv om Sporting har vunnet 11 av sine siste 12 hjemmekamper, tror vi UB bør holde.

6. Atletico Madrid – Besiktas
Atletico Madrid vant begge kampene mot Lazio forrige runde (3-1 borte). Spiller veldig mange uavgjorte i serien om dagen (0-4-1 på de siste 5) og ligger på 9. plass.

Atletico må klare seg uten suspenderte Paulo Assuncao (midtbane). Backen Antonio Lopez, Diego (midtbane) og Arda Turan (kantspiller) er trolig også ute.

Besiktas dro fordel av et tidlig rødt kort i bortemøtet med Braga forrige runde og la grunnlaget for avansementet med 2-0-seier. Hjemmekampen endte 0-1, så det var spenning til siste spark på ballen. I den hjemlige serien er det blitt tap for topplagene Trabzonspor og Galatasaray etter triumfen mot Braga. Ligger på fjerdeplass i serien, 17 poeng bak serieleder Galatasaray.

Midtstopperen Egemen Korkmaz og Roberto Hilbert er ute med skader for bortelaget.

Hvis Atletico er like skjerpet som mot Lazio, skal dette være lett match. H.

7. Twente – Schalke
Twente vant begge kampene mot Steaua 1-0 forrige runde og er i kanonform i den hjemlige serien. Selv med en mann utvist nesten hele andre omgang ble det hele 6-2 borte mot PSV i helgen. Ligger et poeng bak lederlaget Alkmaar, men har én kamp til gode.

Forsvareren Denny Landzaat og reservespissen Andrej Rendla er ute. Backen Dwight Tiendalli er usikker, og denne kampen kommer nok også for tidlig for den nye angriperen Wesley Verhoek.

Schalke måtte ha ekstraomganger mot Viktoria Plzen og er ikke i veldig god form i Bundesligaen (1-1-3 på de siste 5). Ligger for tiden på fjerdeplass, 11 poeng bak ledende Borussia Dortmund.

Klaas-Jan Huntelaar skadet seg i landskampen mot England og ser ikke ut til å rekke kampen. Det er en klar svekkelse for Schalke. Jefferson Farfan soner karantene, og Benedikt Howedes, Christoph Metzelder og Teemu Pukki er heller ikke med.

Vi velger å stole på formsterke Twente her, og sparer dermed et kryss som brukes til å dekke en av favorittene senere på kupongen. H.

8. Metalist –Olympiakos
Metalist vant hele 8-1 sammenlagt over Salzburg forrige runde, og har scoret mest av samtlige lag i Europa League denne sesongen (23). Den ukrainske ligaen har akkurat startet igjen etter vinterpausen, og Metalist åpnet med 1-0 over bunnlaget Obolon Kiev. Ligger på tredjeplass, fem poeng bak serieleder Dynamo Kiev.

Olympiakos vant 1-0 i begge kampene mot Rbun Kazan forrige runde. Olympiakos har helt sluttet å slippe inn mål og står med fem strake trepoengere i serien. Den gode formen har ført laget fra Piraeus til topps i den greske ligaen.

Det blir interessant å se om Metalist klarerer å bøtte inn mål også mot et potte tett Olympiakos, og vi setter på en helgardering. HUB.

9. Manchester United – Atletico Bilbao
United slo Ajax 2-0 i bortekampen forrige runde, men gjorde det spennende for seg selv ved å tillatte at nederlenderne snudde 0-1 til 2-1 i returmøtet på Old Trafford. Var dødelig effektive i 3-1-seieren over Tottenham i helgen og står med 6-1-0 på de siste 7 i serien.

Alex Ferguson stilte med et ungt lag i 1-2-tapet for Ajax, og det er ventet at enkelte spillere, som Rio Ferdinand, Michael Carrick og Paul Scholes, blir hvilt også denne gangen.

Som vi varslet i tipsene for to uker siden, tapte Atletico bortemøtet med Lokomotiv Moskva forrige runde. Men 1-0 hjemme i Bilbao holdt til avansement. Er i brukbar form i serien og er nå bare ett poeng bak Levante på den gjeve fjerdeplassen som gir mulighet for Champions League-spill.

Bilbao må klare seg uten den viktige midtstopperen Fernando Amorebieta, som pådro seg rødt kort i hjemmekampen mot Lokomotiv Moskva.

Vi har som nevnt spart en gardering, og den bruker vi her. Håpet er at Alex Ferguson stiller med et reservepreget og uinsperert lag, og at Bilbao haler i land uavgjort. HU.

10. Standard Liege – Hannover
Standard spilte uavgjort i begge møtene med Wisla Krakow forrige runde, men gikk videre på bortemålsregelen. Opplever en formsvikt i den hjemlige ligaen (0-1-3 på de siste 4) og har falt ned til 5. plass.

Hannover imponerte med dobbeltseier over Club Brügge forrige runde, et lag som har tatt ti poeng mer enn Standard i den belgiske serien. Moas lag skuffet imidlertid med 2-2 hjemme mot bunnlaget Augsburg i helgen.

Lagene møttes også i gruppespillet i høst. Da endte tilsvarende kamp 2-0, mens det ble 0-0 i det omvendte møtet. 2-0-seieren var Standards første triumf mot et tysk lag på de ti siste forsøkene.

Hannover er svekket av at Moa og midtbanespilleren Manuel Schmiedebach er ute med skader. Forsvarsspilleren Emanuel Pogatetz er usikker.

Standard har ikke sluppet inn et eneste mål på hjemmebane i sine fem kamper i Europa denne sesongen, og med Moa ute tror vi mest på dem også i dette oppgjøret. HU.

11. Valencia – PSV
Valencia anstrengte seg ikke nevneverdig i sine to 1-0-seirer over Stoke forrige runde. Vant 1-0 borte over Granada i serien i helgen og har et godt grep om 3. plassen som gir Champions League-billett.

Den offensive midtbanespilleren Sergio Canales er snart tilbake etter langtidsskade, men rekker ikke dette oppgjøret. Hedwiges Maduro, Ricardo Costa, Miguel og Ever Banega stod over mot Granada

PSV vant begge kampene mot Trabzonspor forrige runde, men har prestert ujevnt i nederlandske serien i det siste. Spilte med 11 mot 10 mesteparten av andre omgang mot Twente i helgen, men presterte likevel å tape 2-6 på hjemmebane. Ligger på 3. plass, ett poeng bak lederlaget Alkmaar.

Den nederlandske landslagsspilleren Kevin Strootman (midtbane) er friskmeldt til dette oppgjøret. Den sentrale midtbanespilleren Orlando Engelaar er også med i troppen. Valencia trenger et godt utgangspunkt før returen, og det tror vi de fikser. H.

12. Alkmaar – Udinese
Alkmaar slo Belgias beste lag, Anderlecht, 1-0 i begge kampene forrige runde. Banket Heracles 3-1 i helgen (spilte med 10 mann siste 35 minutter) og leder den nederlandske serien.

Udinese klarte bare 0-0 hjemme mot PAOK i den første kampen forrige runde, men klinte til med 3-0 på bortebane. Spilte 0-0 hjemme mot Atalanta i helgen, og har sakket akterut i kampen om medaljer etter 1-2-2 på de siste 5.

Almen Abdi, Emmanuel Agyemang-Badu og viktige Mauricio Isla er fortsatt

Udinese tenker nok mest på Serie A, og de kan alltids gå videre med et godt resultat i returkampen. Vi tror derfor mest på formsterke Alkmaar. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 10.03.2012 15:55
1. Everton - Tottenham H U B
2. Chelsea - Stoke H U
3. Sunderland - Liverpool U B
4. Aston Villa - Fulham H U
5. Wolverhampton - Blackburn H
6. Southampton - Barnsley H
7. West Ham - Doncaster H
8. Reading - Leicester H U
9. Peterborough - Blackpool B
10. Brighton - Portsmouth H
11. Hull - Ipswich U
12. Burnley - Crystal Palace H B

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 10.03.2012 15:55
1. Everton - Tottenham H U B
2. Chelsea - Stoke H U
3. Sunderland - Liverpool U B
4. Aston Villa - Fulham H U
5. Wolverhampton - Blackburn H U B
6. Southampton - Barnsley H
7. West Ham - Doncaster H
8. Reading - Leicester H U B
9. Peterborough - Blackpool B
10. Brighton - Portsmouth H
11. Hull - Ipswich U
12. Burnley - Crystal Palace H B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør