Foto: Pa Photos/Scanpix

Vi garderer Liverpool på tippekupongen

Sjekk analysene som kan gi 12 rette på den spennende midtukekupongen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Travekspert i toppform: Sjekk Håkons kruttsterke V65-banker!

Midtukekupongen består av kamper fra kvalifiseringen til Champions League og Europa League. De fem CL-kvalifiseringskampene spilles onsdag kveld, dette er første del av play-off-runden om plasser i gruppespillet, så her står det som vanlig mye på spill. Det spilles returkamper senere i august. Det samme gjelder Europa League-kvalifiseringen, men disse kampene går torsdag kveld. Innleveringsfristen er klokken 20.40 i kveld.

Klikk her for å levere vår 96-rekker med det samme

Har du husket Viking Lotto?

Werder Bremen - Sampdoria
Champions League-kvalifisering. Bundesliga har ikke startet opp ennå, men Werder er i gang med oppkjøringskamper. Det så lovende ut da Rot Weiss Ahlen ble slått effektivt 4-0 her forleden og ordet klasseforskjell ble brukt av tyske medier. Manager Klaus Allofs mener laget hans er klart for kveldens italienske utfordring, og han har de fleste av de faste brikkene på plass.

Sampdoria åpner i Serie A hjemme mot Lazio 29. august, og således er de også utenfor sesong. De stiller med denne troppen i dag: Målvakter: Curci, Da Costa, Fiorillo. Forsvar: Cacciatore, Gastaldello, Lucchini, Rossini, Stankevicius, Volta, Ziegler. Midtbane: Dessena, Guberti, Mannini, Padalino, Palombo, Poli, Semioli, Tissone. Angrep: Cassano, Marilungo, Pazzini, Pozzi.

Hva tipper Sportspills lesere på? Sjekk her og sett opp dine egne tips!
Oddstips: Basel er dagens spill

Werder melder om to mann på skadelisten: Naldo og Christian Vander. Hvis vår italiensk ikke svikter oss helt her, så skriver Sampdoria på sin hjemmeside at de stiller uten Accardi, Bianco, Koman, Pedro, Sammarco og Foti. Alle disse hadde neppe spilt uansett.

Werder har aldri tapt for et italiensk lag på Weserstadion. De har deltatt i gruppespillet i Champions League eller Europa League hvert år siden 2004. Sampdoria har ikke lykkes i like stor grad de seneste årene.

Her vil nok Sampdoria gjerne ha med seg et uavgjortresultat foran returkampen, men vi tror det blir vanskelig for dem i Tyskland. 2-1 eller 3-1 til Werder blir vår spådom, og vi markerer H i kamp 1.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping i dag.

Sporting Braga - Sevilla
Champions League-kvalifisering. Braga imponerte voldsomt da de slo Celtic 3-0 på hjemmebane i sin første opptreden i Champions League noensinne. Returkampen tapte de kontrollert 1-2 etter å ha scoret først og i realiteten sikret avansement tidlig i første omgang. Braga kvalifiserte seg for Champions League-spill ved å komme på 2. plass i Portugal i fjor, deres beste plasering noensinne. I år topper de tabellen i Portugal etter 3-1 over Portimonense i seriepremieren sist fredag.

Sevilla ble nummer fire i Primera Division i fjor, mye takket være at Mallorca, som hadde 4. plassen i sin hule hånd, feilet i innspurten. Sevilla hadde litt spesielle 9-0-10 på bortebane totalt i fjor. I år åpner de borte mot Levante 29. august. Sevilla slo et redusert Barcelona 3-1 i den spanske supercupen for noen uker siden.

Vi kan ikke se at noen av lagene har alvorlige skadeproblemer, men Braga stiller med sin annenkeeper i mål fra start.

Braga røk ut av Europa League-kvalifiseringen mot Elfsborg i fjor. Med seieren over Celtic viste de at de har mer å fare med i år. Sevilla har spilt Champions League i 2007/08 da de røk for Fenerbache i åttendedelsfinalen, og i fjor da de røk ut mot CSKA Moskva tidligere i turneringen.

Sevilla er favoritter på folkerekka med 41 prosent i skrivende stund, og vi mener de er gode nok til å vinne på Estádio AXA. Men som alltid når det skal spilles returkamp, kan uavgjort være et godt nok resultat, og med den oppvisningen Braga hadde mot Celtic blir enden på visa at vi helgarderer denne kampen. HUB i kamp 2.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

FC Salzburg - Hapoel Tel-Aviv
Champions League-kvalifisering. Salzburg har åpnet med 1-1-1 i Østerriksk Bundesliga, og en del kjennere av ligaen har tippet Salzburg noe lavere i år grunnet avgang på enkelte sentrale spillere. Ikke desto mindre vant man 4-2 hjemme mot habile Wiener Neustadt sist. I fjor var Salzburg ett poeng unna seriemesterskapet, og de hadde 12-5-1 på hjemmebane. De har slått ut kypriotiske Omonia på veien hit, etter å ha overbevist med 4-1 i den avgjørende hjemmekampen.

Hapoel vant sammenlagt 3-2 over Aktobe i tredje kvalifiseringsrunde. Her tapte de bortekampen 0-1 før de sikret avnsement på hjemmebane. De serieåpner i Israel borte mot Hapoel Haifa den 21. august.

Salzburg gikk på en liten smell på akkurat dette stadiet av Champions League i fjor, da de røk 1-2 hjemme og senere 0-3 borte for Maccabi Haifa FC, en klubb fra samme land og av samme kaliber som dagens motstander. Salzburg røk også ut i play-off-runden mot Shakhtar Donetsk for tre år siden og for Valencia for fire år siden.

Salzburg er i scoringshumør om dagen og har faktisk scoret fire mål alle sine tre siste spilte. Det er snart utsolgt på Red Bull Arena, og selv om det ventes 1.500 israelere vil nok hjemmepublikum dominere stort. Vi tror det holder med HU i kamp 3.

Basel - FC Sheriff Tiraspol
Champions League-kvalifisering. To typiske hjemmelag skal i aksjon her. Basel har åpnet greit i Sveits, de har 3-0-2 på de fem første rundene. De vant 3-2 over FC Zürich i den prestisjefylte åpningskampen og fulgte opp med seire i de to neste, før det nå har blitt tap borte for Bellinzona og tap på hjemmebane med hele 1-4 for Luzern på lørdag. Kanskje hadde man Champions League i tankene allerede da.

Basel er uansett en klubb som har opparbeidet visse tradisjoner i Champions League med deltagelse i gruppespillet to ganger på 2000-tallet, dog uten særlig suksess mot de aller beste. I år har man overbevisende slått ut ungarske Debreceni med 2-0 i Budapest og 3-1 i Basel.

Sheriff fra Moldova har vært en gjenganger i kvalifiseringsspillet, der de som regel har røket ut i runde 2, mot middels motstand. I fjor kom de endelig videre til play-off, der de tapte for Olympiakos. De har aldri kommet lenger enn dette, men i dag har de sjansen. Svært vanskelig blir det nok, og skulle de klare en uavgjort i Basel vil det trolig bli feiret som en seier. De klarte å slå ut Dinamo Zagreb etter to ganger 1-1 og straffekonk sist.

Ingen lag fra Moldova har noensinne nådd gruppespillet i Champions League, og vi tror ikke det skjer i år heller. Basel skal være et bedre lag på alle måter, og bør sikre seg et solid utgangspunkt før returmøtet. H i kamp 4.

Partizan Beograd - Anderlecht
Champions League-kvalifisering. Partizan serieåpnet i Serbia med 2-1 over Indjija på lørdag. Seieren kunne fort blitt større, i følge rapportene. I fjor gikk Partizan ubeseiret gjennom en hel sesong og tok gullet med klar margin. 14-1-0 på hjemmebane er det vel bare Barcelona som matcher.

Partizan er forøvrig det eneste serbiske laget som noensinne har nådd gruppespillet i Champions League. Det skjedde for syv år siden, da man slo ut Newcastle i play-off. Partizan -trener Aleksandar Stanojevic uttaler at klubben spiller helt uten press i dag. Champions League-gruppespill var ikke et uttalt mål for sesongen, men når man først er kommet så langt skal man selvsagt gi alt for å overkomme det siste hinderet.

Anderlecht har 2-1-0 etter tre runder av årets Jupiler League i Belgia. På hjemmebane er Eupen slått 4-1 og Germinal Beerschot 4-0, mens det ble 0-0 borte mot Charleroi. Anderlecht har nådd gruppespillet i CL hele ni ganger tidligere, men ikke siden 2006/07. Man har røket ut for Lyon, BATE og Fenerbache i de tre siste forsøkene.

Partizans playmaker Almami Moreira er usikker foran dagens oppgjør, med en kneskade han ikke blir kvitt.Han spiller trolig ikke. Midtbanespiller Stefan Babovic har returnert etter utlån til Nantes, men er ikke registrert for spill i Champions League.

Hos Anderlecht er spissen Tom De Sutter ute med skade i flere måneder etter en smell han fikk mot Germinal Beerschot sist. Leagear og Lucas Biglia er også på skadelisten. Jan Polák er tilbake på laget etter å ha vært skadet store deler av forrige sesong. Han brukte under 3 minutter på å score i sin forrige opptreden.

Anderlecht "vet" de vinner returkampen i Belgia, så uavgjort vil være greit her i dag. Ikke at man ikke vil gripe de sjansene som byr seg, men vi markerer U og garderer med en H på Partizans enorme hjemmestyrke. HU i kamp 5.

Liverpool - Trabzonspor
Europa League-kvalifisering. Det holdt bare nesten for Liverpool da de sesongåpent med 1-1 hjemme mot Arsenal. Man fikk hvertfall vist mye, mest positivt, og dessverre litt negativt keeperspill, og Liverpool vil ganske sikkert vinne de aller fleste hjemmekampene denne sesongen også.

Trabzonspor er blant de bedre lagene i Tyrkia, og søndag serieåpnet de med en sterk 2-0 borteseier over Ankaragucu. De endte på femteplass i fjor, men var bare det åttende beste bortelaget med 5-6-6 totalt borte. De vant den tyrkiske cupfinalen med 3-1 over Fenerbahce i fjor. Tidligere Stabæk-spiller Alanzinho aka Den Lille Krigeren, spiller nå ving på Trabzon.

Roy Hodgson har ikke tatt ut laget i skrivende stund, men alvorlige skadeproblemer er det ikke snakk om. Fernando Torres og Pepe Reina må vel betegnes som småskadet. Joe Coles røde kort og karantene i Premier League har ingen påvirkning på Europa League og Cole spiller trolig begge kampene. Ellers er ny annenkeeper kjøpt inn i form av Brad Jones fra Middlesbrough, og Christian Poulsen er kjøpt inn fra Juventus.

Folkerekka avslører, som forventet, at Liverpool er enorme favoritter i kamp 6. 75 prosent av tippetegnene er på H, kun 14 prosent på U og 11 prosent på B. Så mye bedre enn Trabzonspor er ikke Liverpool, men likevel har vi såpass stor tro på at de vinner hjemmekampen at vi ikke garderer hjemmeseieren på 96-kroners rekken. De som går for de helt store premiene bør ta med en U eller helgardere her, noe vi også gjør på det store systemet. 1-0 til Liverpool i dag og 0-3 tap i returen? Her og nå markerer vi H i kamp 6.

FC Timisoara - Manchester City
Europa League-kvalifisering. Timisoara gikk videre etter 5-4 sammenlagt mot finske MyPa. Hjemmei Romaina er det spilt fire serierunder og Timisoara står med 1-3-0 så langt. De har spilt 2-2, 2-2, 3-2 og 1-1, så man er best i angrep, tydeligvis.

Manchester City klarte 0-0 borte mot Tottenham i sin åpningskamp i England, og skal vel være fornøyd med ett poeng der. Stadig flere spillere kjøpes inn og brukes det mer penger nå må man nesten kunne forvente både topplassering i Premier League og avansement i Europa League. Unge Mario Balotelli er kommet fra Palermo og han får sin City-debut i Romania på torsdag. Nysignerte Jerome Boateng er trolig ikke aktuell torsdag på grunn av skade. Craig Bellamy er lånt ut til Cardiff ut sesongen, mens James Milner nylig er kjøpt inn fra Aston Villa.

Citys lag mot Spurs: Hart, Richards, Kolarov (Zabaleta 46), Kompany, K Toure, Barry, de Jong, Wright-Phillips (A Johnson 67), Silva, Y Toure, Tevez (Adebayor 82). Vi kan forvente noe lignende, men med Mario Balotelli på topp hvertfall deler av tiden da, mot Timisoara.

Timisoara slipper inn mye mål for tiden, og gikk med nød og neppe videre mot MyPa, et lag langt under Manchester Citys nivå. Hver kamp lever sitt eget liv sies det, det vil denne også gjøre, men vi tror City skal klare et brukbart resultat på torsdag og markerer UB i kamp 7.

Rapid Wien - Aston Villa
Europa League-kvalifisering. Rapid Wien har spilt fire runder i Østerrike, og to tap er fulgt opp med to seire. 2-0 borte over Sturm Graz for ti dager siden var sterkt.

Aston Villa virket solide da de vant 3-0 over West Ham i sesongåpningen i England. Dette til tross for at manager Martin O'Neill plutselig sa opp jobben og forlot Villa. Kevin MacDonald, treneren for reservelaget, fikk en fin start som midlertidig manager da West Ham ble slått. Nå er James Milner solgt til Manchester City mens Stephen Ireland og 180 millioner kroner kommer i retur.

MacDonald uttaler at han trolig gir en del spillere som ikke var involvert mot West Ham sjansen i dag. Han har mange å velge mellom denne gangen, siden James Collins, Carlos Cuellar, Curtis Davies and Steve Sidwell er tilbake etter skadeavbrekk. Gabby Agbonlahor og Nathan Delfouneso nevnes også, men laget er ikke tatt ut i skrivende stund.

Dette oppgjøret føles som et salgs deja-vu, etter at lagene møttes i et tilsvarende oppgjør i fjor. Den gang vant Rapid Wien 1-0 hjemme og tapte 1-2 borte og gikk videre på bekostning av engelskmennene. Aston Villa må jobbe hardere denne gangen for å unngå tap, og de kan gå i en stor felle hvis de tror det skal gå greit å vinne i Wien etter at de klarte 3-0 over West Ham relativt enkelt. Det blir trolig mye vanskeligere i dag, og at Aston Villa er favoritter på folkerekka med 41 prosent i øyeblikket, ser helt feil ut i våre øyne. Vi tror HU skal holde i kamp 8.

AIK - Levski Sofia
Europa League-kvalifisering. Vi fikk med egne øyne se hvor langt unna AIK var avansement mot Rosenborg i Champions League-kvalifiseringen, og nå får de i stedet prøve seg på Europa League. Det har gått noe bedre i Allsvenskan den siste tiden, og AIK har avansert opp fra bunnen. 1-0 over Gais og 2-1 over Brommapojkarna, begge hjemme, i de to siste duger. Man gjør det spennende, og trepoengerne ble ikke sikret før i det 89.de og 87.de minutt i disse. 5-2-3 på hjemmebane totalt er ikke så galt, og 5-0-0 på de siste fem hjemmekampene er jo topp. Men et lag som Rosenborg ble altså for sterke.

Levski Sofia har 2-0-1 på de tre første kampene i bulgarsk A Grupa. Sterk 1-0 borteseier over byrival CSKA Sofia i runde 1, så 3-1 hjemme over Lokomotiv Sofia, men nå sist ble det 1-2 tap for ubeseirede Chernomorets Burgas. I Europa League klarte man 1-1 i bortekampen mot Kalmar før man tok en sen men solid 5-2 seier på hjemmebane i returen. Kanskje er dette vinneroppskriften mot svenske lag? En uavgjort holder fint i dag, da bortesvake AIK trolig ikke har nubbsjans i returen i Sofia. Vi nevner også at Levski utklasset Dundalk FC med 8-0 sammenlagt runden før.

AIK er sterke hjemme om dagen, men vi tror at Levski Sofia holder et høyere nivå enn for eksempel Trelleborg og Brommapojkarna, og med RBK-kampen i mente mener vi at borteseieren er nærmere enn hjemmeseieren på Råsunda. På den annen side kan Levski tenkes å være fornøyd med for eksempel 1-1, og uavgjort skal definitivt med på kupongen. Vi går mot folkerekka igjen, der AIK er favoritt, og markerer UB i kamp 9.

Napoli - Elfsborg
Europa League-kvalifisering. Napoli ble nummer 6 i Serie A i fjor. De hadde da 9-8-2 på hjemmebane totalt, litt for mye uavgjort til å utfordre de alle beste. De innleder årets Serie A-sesong med bortekamp mot Fiorentina den 29. august, og Europa League-sesongen med denne kampen torsdag.

Elfsborg gjør det bra i Allsvenskan, men med 7-3-0 på hjemmebane og 2-3-4 på bortebane er det liten tvil om hvor de fleste poengene tas. Vi merker oss likevel at Elfsborg har vunnet samtlige tre kamper i august, og en av dem var 3-1 borte over gode Halmstad. I Europa League har Elfsborg allerede vunnet fire ganger på veien hit, Iskra-Stal ble slått 2-1 hjemme og 1-0 borte, Teteks ble slått 5-0 hjemme og 2-1 borte.

Walter Mazzarri og Napoli har kjøpt Edinson Cavani, som mange husker fra Uruguays kamper i fotball-VM i sommer, Ellers er Walter Mazzarri misfornøyd med å ha trukket et lag som er i form og midt i sesong, og som atpåtil er inne i en seiersrekke i EL-kvalifiseringen. Her ønsker muligens treneren å lempe på det store presset Napoli har på seg for å vinne mot et lag ingen i byen har hørt om før. På den positive siden trekkker han frem treningskampen mot Wolfsburg som Napoli vant 2-1 og i tillegg viste positive takter.

Den svenske fotballegenden Klas Ingesson, som har en lang proffkarriere i Italia bak seg, advarer Elfsborg mot de varme vindene fra Afrika og de arge napolitanerne som gjør det til et larmende, stekende helvete å spille på Stadio San Paolo. Det er dog ikke meldt mer enn 27 grader torsdag kveld.

Elfsborg er i form, men de møter sterkere motstand på torsdag enn ellers, og vi har vondt for å se at de vinner i Napoli. Selv om Napoli er utenfor sesong er de i gang med oppkjøringen, og de må trolig vinne denne hjemmekampen for å avansere, da de skal få det tungt i Borås. Vi tar sjansen på ren H i kamp 10.

OB - Motherwell
Europa League-kvalifisering. OB tok sølvet i Danmark i fjor. I år har de 2-1-2 på de fem første, og man har vel ikke direkte imponert med 3-0 over Esbjerg, 1-1 mot Randers og 2-3 mot FCK i de tre hjemmekampene. I Europa League-kvalifiseringen har man vunnet 5-3 hjemme mot kroatiske Zrinjski, påfulgt av 0-0 i returoppgjøret.

Motherwell har avansert på bekostning av Breidablik og Aalesund, og det de viste i Aalesund skremmer nok ikke vannet av danskene. Motherwell ble nummer fem i Skottland i fjor, og søndag åpnet de årets Premier League-sesong med å tape 2-3 hjemme mot Hibernian. I kampreferatet klager man over misbrukte sjanser, straffer man skulle hatt men ikke fikk og at mostander får lov til å score med hendene. Det er påfallende hvor mange kampreferater man leser opp gjennom årene som fortoner seg slik, så det er vel ganske enkelt slik fotballen er, eller hvertfall oppleves. Motherwell pleier å ryke ut av den europeiske fotballen omtrent på dette stadiet.

OB har litt statistikk på hjemmesiden sin, og kort oppsummert så har man aldri blitt slått ut av lag fra Skottland, Irland eller Wales. Man har ikke engang fått et baklengsmål fra noe som helst lag fra disse landene på hjemmebane noensinne. Mot de engelske langene har man slitt mer, men det kan jo diskuteres hvor relevant det er.

2008: OB – Aston Villa (ENG) 2-2 / 0-1
2007: OB – St. Patricks (IRL) 5-0 / 0-0
2006: OB – Shelbourne (IRL) 3-0 / 0-1
2006: OB – Hibernian (SKO) 1-0 / 1-2
2006: OB – Llanelli (WAL) 1-0 / 5-1

Disse resultatene bekrefter det inntrykket vi har av OB. De vinner nesten alltid på hjemmebane i Europa-sammenheng mot lag av Motherwells kaliber, og så ryker de gjerne i bortekampen, uten at det er så farlig. Vi tror helt klart at det blir hjemmeseier på torsdag og hjemmeseier i returkampen, og vi markerer H i kamp 11.

Sporting Lisboa - Brøndby
Europa League-kvalifisering. Dårlig start for Sporting i hjemlig liga da de tapte borte for Paços de Ferreira. I kvalifiseringen til Europa League har det gått bedre, med 1-0 og 2-1 over FC Nordsjælland i forrige runde. I fjor deltok man i denne turneringen og oppnådde resultater på hjemmebane som følger: 1-1 mot Heerenveen, 1-1 mot Ventspils, 1-0 over Hertha Berlin, 3-0 over Everton og 2-2 mot laget som til slutt vant, Atletico Madrid. Man hadde ellers en mislykket sesong i Portugal i fjor. Selv om man kom på fjerdeplass var det 20 poeng opp til Porto på tredjeplass, og ytterligere 8 opp til seriemester Benfica.

Brøndby har startet godt i dansk Superliga med 3-1-1 på de fem første. Det var likevel mindre imponerende at de slapp inn et mål mot Esbjerg i sluttminuttene sist og bare klarte 1-1. I kvalifiseringen til Europa League har de møtt relativt moderat motstand hittil, noe som har resultert i 3-0 hjemme og 0-0 borte mot Vaduz, og 2-1 og 1-0 over Podgorica. Brøndby er en klubb med fine tradisjoner i europeisk fotball, men de store bragdene på bortebane må vi tilbake til 1990-tallet for å finne.

Eneste spiller med skade hos Brøndby er Martin Bernburg.

Danskene er nok ikke helt sjanseløse her, men de er trolig fornøyd med uavgjort og til og med et 1-2 eller 2-3 tap i Portugal. Vi anser sjansen for hjemmeseier som så stor i denne at vi ikke garderer. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

Klikk her for å levere 486-kroners systemet til redusert pris med TippStation

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 18.08.2010 20:40
1. Werder Bremen - Sampdoria H
2. Sporting Braga - Sevilla H U B
3. FC Salzburg - Hapoel Tel-Aviv H U
4. Basel - FC Sheriff Tira H
5. Partizan Beogra - Anderlecht H U
6. Liverpool - Trabzonspor H
7. FC Timisoara - Manchester City U B
8. Rapid Wien - Aston Villa H U
9. AIK - Levski Sofia U B
10. Napoli - Elfsborg H
11. OB - Motherwell H
12. Sporting Lisboa - Brøndby H

486-rekker

Tipping Midtuke, frist: 18.08.2010 20:40
1. Werder Bremen - Sampdoria H
2. Sporting Braga - Sevilla H U B
3. FC Salzburg - Hapoel Tel-Aviv H
4. Basel - FC Sheriff Tira H
5. Partizan Beogra - Anderlecht H U B
6. Liverpool - Trabzonspor H U
7. FC Timisoara - Manchester City H U B
8. Rapid Wien - Aston Villa H U B
9. AIK - Levski Sofia H U B
10. Napoli - Elfsborg H
11. OB - Motherwell H
12. Sporting Lisboa - Brøndby H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør