Foto: Afp/Scanpix

Vi garderer Real Madrid

Uten Ronaldo kan det bli vanskelig mot Racing Santander. Her er dagens tippetips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Søndagens meny:
Odds 1: Inter og Fiorentina kniper 3 poeng
Odds 2: Marseille mot tabelltopp i Frankrike
Odds: Lesernes oddstips søndag
Trav: Vinner direkte i årsdebuten?
Lotto: Vant du tre millioner i går?

Søndagskupongen byr på en fin miks av Premier League, Primera Division og italiensk, fransk og tysk fotball fra øverste hylle. I Danmark er Superligaen i gang etter vinterdvalen, og Ståle Solbakkens FCK er tilbake på kupongen, borte mot gode FC Midtjylland.

Bonuspotten er oppe i 2.500.000 kroner. Du må være alene om 12 rette for å sikre deg disse kronene. Leveringsfristen er som vanlig klokken 16.55.

Wolverhampton - Tottenham
Premier League. Wolves kjemper i bunnen, men de to siste hjemmekampene har gitt 2-1 over Manchester United og 4-0 over Blackpool. De ligger tredje sist, med ett poeng opp til neste lag. 7-2-5 på hjemmebane gjør dem til et av de bedre hjemmelagene på nedre halvdel.

Ronald Zubar, Steven Mouyokolo og Stephen Hunt er helt sikkert ute for hjemmelaget. Innlånte Jamie O'Hara får ikke spille søndag (siden han er på utlån fra nettopp Tottenham). Langtidsskadde Michael Kightly spilte 45 minutter i en reservelagskamp torsdag, men er foreløpig ikke klar for A-troppen. Både Dave Edwards og Dave Jones er usikre, men sistnevnte blir trolig klar.

Troppen: Hahnemann, Jarvis, Craddock, Jones, Ward, Fletcher, Ebanks-Blake, Stearman, Mujangi Bia, Vokes, Milijas, Elokobi, Hennessey, Batth, Doyle, Henry, Hammill, Ebanks-Blake, Foley.

Tottenham ligger på 5. plassen, de har 6-3-5 på bortebane totalt. Forrige uke så vi nok en gang at Premier League og Champions League med få dagers mellomrom kan bli litt mye for Tottenham. Den flotte borteseieren over Milan ble fulgt opp med 1-3 tap i Blackpool. Tottenham hadde mange sjanser til å score, men klarte bare det ene målet. På onsdag skal de ut i returkampen mot Milan, mildt sagt en viktig kamp, og det blir spennende å se manager Redknapps prioriteringer til dagens kamp kontra Milan-kampen.

Verken Gareth Bale eller Rafael van der Vaart spiller i dag, ser det ut til. Ledley King, Jonathan Woodgate, Vedran Corluka, Younes Kaboul og Tom Huddlestone er alle fortsatt skadet.

Troppen: Gomes, Pletikosa, Cudicini, Hutton, Gallas, Bassong, Assou-Ekotto, Dawson, Khumalo, King, Sandro, Palacios, Jenas, Lennon, Pienaar, Crouch, Pavlyuchenko, Defoe.

Innbyrdes oppgjør:

18.09.2010 Tottenham - Wolverhampton 3 - 1
10.02.2010 Wolverhampton - Tottenham 1 - 0
12.12.2009 Tottenham - Wolverhampton 0 - 1

Wolves viser styrke på hjemmebane for tiden, slik de også gjorde forrige sesong da de slo Tottenham både hjemme og borte. Bortelaget har den sterkeste troppen, i utgangspunktet, men det er sannsynlig at et par av de beste spares til Champions League, og da heller vi mot at Wolves tar poeng på hjemmebane. Når bortelaget i tillegg er favoritter på folkerekka får vi enda mer lyst til å markere HU i kamp 1.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Racing Santander - Real Madrid
Primera Division. Det er litt overraskende, i våre øyne, at Racing er ubeseiret på sine seks siste kamper og har klatret opp til en 12. plass. I kampene før jul viste de sjelden finspill, men nå scorer de litt flere mål enn tidligere, og 5-5-2 på hjemmebane er pent. Sist ble det 2-2 hjemme mot Villarreal i en kamp man burde vunnet. Før det slo man Sevilla 3-2 og spilte 1-1 mot Valencia, gode lag alle sammen. To midtbanespillere står på skadelisten, Serrano og Tziolis, ellers ser det greit ut.

Rela Madrid knuste Malaga 7-0 på torsdag, etter litt skuffende 0-0 borte mot Deportivo La Coruna før det. De har også spilt 1-1 i Lyon i Champions League, og returkampen skal spilles 16. mars. Det ser ut som Real Madrid har gode sjanser til avansement i Champions League, mens de går mot sølv i La Liga. De har 7-4-2 totalt på bortebane, de vinner altså bare rundt halvparten av bortekampene sine, og det er ti poeng opp til Barcelona.

Lagets definitive stjerne, Christiano Ronaldo, rakk bare score tre ganger mot Malaga før han måtte forlate banen med en skade. Han er nå ute i 10 til 15 dager, og han hater det, for nå kan Barcelonas Messi rykke fra i kampen om den spanske toppscorertittelen. De har begge 27 scoringer per i dag. Fra før er Higuain, Khedira og Pepe ute.

Real har vunnet 2-0 på alle sine tre siste besøk på El Sardinero. Nå er Racing i form, og det skal bli spennende å se hvordan Real Madrid klarer seg nå, uten Ronaldo. Han har avgjort kamper for laget sitt nesten på egenhånd tidligere, samtidig er det bredde i Real Madrid-troppen. Men noe av dynamikken og tempoet forsvinner trolig med Ronaldo, og vi kaster et blikk på folkerekka som viser tegnfordelingen 19-17-64 når dette skrives. Her må det helt klart være vits i å gardere for en uavgjort. Vi tror ikke Real Madrid taper, men en uavgjort er ikke utenkelig, og premiene vil bli fine. UB i kamp 2.

Athletic Bilbao - Sevilla
Primera Division. AC Bilbao har gått fra fire solide seire til å tape de fire siste kampene sine, med ett mål hver gang. Motstanden har vært rimelig tøff, og tre av kampene var bortekamper, men man tapte også 1-2 hjemme for Valencia. Man burde klart bedre, slik den kampen utviklet seg. På hjemmebane har man nå 9-0-4 totalt. I midtukekampen mot Real Zaragoza pådro flere spillere seg skader, og det er litt usikkert hvem som blir klare. Midtbanespiller Gurpegui skal være på vei tilbake, mens det spøker for Iturraspe og forsvarspillerne Castillo og Amorebieta. Aurtenetxe mangler også i forsvaret, så her er man noe svekket.

Sevilla ligger på 7. plass, og man har litt blandede resultater den siste tiden. På bortebane har man spilt 2-2 mot Atletico Madrid forrige helg, før det ble det tap mot Racing Santander og Real Madrid. Målvakten Palop kan være tilbake i dag, men forsvarsspiller Caceres og midtbanespillerne Acosta, Cigarini og Guarente står på skadelisten.

Sevilla har vunnet 4-0 og 2-1 på sine to siste besøk i Bilbao. Per i dag er disse tabellnaboer med 38 poeng hver, og en plass som gir rett til kvalifiseringspill til Champions League neste år, er vel det som i realititen står på spill. Etter fire tap tror vi Bilbao får skuta på rett kjøl og tar poeng igjen. Sevilla har vunnet bare halvparten av bortekampene sine denne sesongen, og vi finner ingen gode argumenter for at de skal vinne på San Mamés. HU i kamp 3.

Sporting Gijon - Getafe
Primera Division. To lag i dårlig form møtes i det som fort kan bli en målfattig affære. Sporting hadde tre strake seire i januar og så ut til å være på en opptur, men siden har det blitt 0-3-2 på de fem siste. Kun ett mål er scoret på disse fem, men det resulterte til gjengjeld i 1-1 hjemme mot selveste Barcelona, et godt resultat i og for seg. Men ikke godt nok for Sporting, siden de ligger på nedrykksplass. 4-5-4 på hjemmebane totalt. Laget ser ut til å være bortimot skadefritt, kun forsvarsspiller Jorge Garcia Torre er ute i følge våre kilder.

Getafe ser ut til å forbli en middelhavsfarer. 3-4-5 på bortebane er brukbart, men formen er bare middels. 0-0 mot Hercules og 2-2 mot Malaga har gitt to poeng på de to siste reisene. Ser vi litt lenger tilbake i tid ser vi at Getafe har 1-4-6 på de ti siste. De har ikke vært i form siden den fantastiske desembermåneden i fjor. Noen skader er det, blant annet målvakten Ustari, forsvarsspiller Pintos, midtbanespiller Borja og spissen Juan Albin skal være ute. Dette er ikke de aller viktigste spillerne.

Problemet til begge lag er at de scorer for få mål. Med den formen lagene er i nå, ser vi på 0-0 som det mest sannsynlige resultatet. Vi ender på HU i kamp 4.

Hercules - Almería
Primera Division. To lag som kjemper mot nedrykk møtes i Alicante. Hercules holder seg med nød og neppe over streken med sine 6-2-4 på hjemmebane. På bortebane har man kun slått Barcelona, ellers har man tre uavgjorte og ti tap. Men på José Rico Pérez er man habile, det har blitt 0-0 mot Getafe og 2-1 over Real Zaragoza i de to siste. Man er stadig noe svekket av skader, da sentrale spillere som Nelson Valdez, Paco Pena og Royston Drenthe ser ut til å være ute enda en stund. Rufete og Francisco Farinos står også på skadelisten.

Almeria får ikke til stort om dagen. 1-2-2 på de fem siste er ikke bra nok, og nå er de helt sist i Primera Division. 2-2-9 på bortebane er trist, og formen er ikke god da man har fire strake bortetap nå, med 1-11 i målscore på disse. På den positive siden ser det ut til at midtbanespiller Juan Manuel Ortiz er eneste fravær i dag.

Her skal hjemmelaget gripe muligheten og sikre viktige poeng i bunnstriden. De skal ha gode sjanser til å klare det, selv med et par fravær i laget. H i kamp 5.

Malaga - Osasuna
Primera Division. Malaga er stadig i poengnød. De ligger nest sist i det forholdsvis jevne bunnsjiktet. Så sent som på torsdag fikk de grisebank av Real Madrid med 0-7. Dette kom etter en ganske god periode, der man tok poeng i fire kamper på rad, sist med 3-1 hjemmeseier over Almeria. Hva som gikk galt er ikke godt å si, kanskje er det så enkelt som at Real Madrid (og Barcelona) er i en egen klasse denne sesongen. Målvaktene Ruben og Asenjo står på skadelisten, sammen med Duda, Baptista og Rosario. Dette er skader Malaga kan leve med, våger vi å påstå, men ideelt er det selvsagt ikke.

Osasuna har bare tapt én hjemmekamp, men på bortebane er de rekordsvake hittil, med sine 0-2-11 totalt. De står med fem strake tap borte, og 0-0 hjemme mot Deportivo La Coruña i midtuken var heller ingen høydare. Tre av de faste havnet på skadelisten etter midtukekampen. Pandiani, Vadocz og Flano skal nå være ute, fra før sto Oier, Aranda og Ruper på skadelisten.

Dette blir en viktig kamp i bunnstriden. Malaga kan ikke tape mot ligaens svakeste bortelag, da fortjener de ikke plassen. Vi tror ikke det skjer, vi tror Malaga griper denne sjansen og tar tre viktige poeng mot et noe redusert Osasuna. H i kamp 6.

Levante - Espanyol
Primera Division. Levante er oppe på en 13. plass. 6-1-5 på hjemmebane er ikke så ille, men det er tett i bunnen og nedrykk er bare tre poeng unna. Tre hjemmekamper på rad er vunent, det gir god selvtillit til en av ligaens minste klubber. Getafe, Osasuna og Almeria er slått, og man klarte også en sjelden og overraskende borteseier mot Villarreal, samt 1-1 i Sociedad på onsdag. Formen ser ut til å være bedre enn på lenge. Litt rusk i mannskapet er det, vi finner forsvarsspillerne Hector og Colomer, midtbanespillerne Sergio og Larrea samt spissen Caicedo på skadelisten.

Espanyol ligger fortsatt på 5. plass, overraskende god plassering av klubben fra Barcelona slik vi ser det, men formen er på hell. På tirsdag tapte man hjemmekampen mot Mallorca. På bortebane har man tapt for Almeria og Osasuna i de to siste. Det ser ut til at flere sentrale spillere er ute i dag. Offensivt savnes Osvaldo og Alonso, og Baena, Moreno Marquez og forsvarsdirigenten Forlin står også på skadelisten.

De to siste tilsvarende oppgjør på dagens bane har endt uavgjort. I dag ser hjemmelaget ut til å være i best form, og vi tror på hjemmeseieren. Espanyol har slitt i det siste og har et par viktige spillere ute. H i kamp 7.

FC Midtjylland - FC København
Dansk Superliga. Tre måneders hvile er forbi for FC Midtjylland. Når siste del av sesongen innledes i kveld, ligger de på 4. plass, og har 4-3-2 på hjemmebane. Trener Allan Kuhn har stort sett den samme troppen nå som i fjor, men vi merker oss at toppscoreren Frank Kristensen har forlatt klubben, det samme gjelder Ken Ilsø. Dette var etablerte spillere, som erstattes med unge talenter fra egen stall. Danny Olsen og Adigun Salami er usikre med småskader.

FCK er adskillige hakk bedre enn resten av lagene i Danmark, og serieledelsen er på hele 19 poeng. 7-1-0 har Solbakkens gutter på bortebane etter første del av sesongen. De har ligget i hardtrening og spilt Champions League i vinterpausen, så noen blåmandag blir det neppe snakk om i dag. Sölvi Ottesen er ute med skade, mens det er usikkerthet rundt Oscar Wendt og Martin Bergvold.

Innbyrdes oppgjør:

25.09.2010 FC Midtjylland - FC København 0 - 3
17.04.2010 FC Midtjylland - FC København 3 - 2
29.11.2009 FC København - FC Midtjylland 2 - 0
22.08.2009 FC Midtjylland - FC København 1 - 4
22.04.2009 FC København - FC Midtjylland 2 - 1

Her taler det meste for borteseieren. Ligaens klart beste lag er også det best trente og i kampform, og de møter et noe omstokket hjemmelag som ikke får til all verdens denne sesongen. FCK tar 3 nye poeng på ren klasseforskjell, hvis de vil. Vi tror de vil. B i kamp 8.

Hamburger SV - Mainz 05
1. Bundesliga. HSV varierer for mye til å kjempe helt i toppen denne sesongen. 2-1-2 på de fem siste er middels. De går fra å tape 0-1 hjemme for St. Pauli til å vinne 4-0 over Werder Bremen tre dager senere. Forrige helg ble det 1-1 borte mot Kaiserslautern, og det er rett og slett vanskelig å tippe HSV denne sesongen, mener vi.

Sannsynlig startoppstilling i følge kicker.de: Rost - Demel, Kacar, Mathijsen, Aogo - Westermann, Zé Roberto - Pitroipa, Jansen - Guerrero, Petric.
Innbyttere: Drobny (keeper), Benjamin, Ben-Hatira, Elia, Jarolim, Rincon, Tesche, Trochowski, Son, van Nistelrooy.

Mainz har falt av noe etter en nesten sjokkerende god sesongstart. De ligger på 5. plass per i dag, og tolv bortekamper har gitt sterke 8-0-4 totalt. Akkurat når man tror de er ute av form, vinner de enda en kamp, slik de gjorde borte mot Hoffenheim forrige helg. Variable 2-1-2 på de fem siste, akkurat som dagens motstander.

Sannsynlig startoppstilling i følge kicker.de: H. Müller - Bungert, Kirchhoff, Noveski, Fuchs - Polanski, Fathi, Soto - Ivanschitz - Sliskovic, Schürrle.
Innbyttere: Wetklo( keeper), Svensson, Zabavnik, Caligiuri, F. Heller, Holtby, Risse.

Innbyrdes oppgjør forteller at dette kan ende med hva som helst, og vi kjøper oss ut av dette med en helgardering. HUB i kamp 9.

Brest - Bordeaux
Ligue 1. Brest er et vrient hjemmelag å møte. De har 4-7-1 totalt og gjerrige 10-6 i målforskjell på Stade Francis-Le Blé. Monaco og Nancy er slått i de to siste her. Ikke de sterkeste motstanderne, men Brest er i form og scorer mål for tiden. To mann er skadet i dag, Roux og Brou Apanga, og Daf er suspendert.

Troppen: Elana, Deneuve - Baysse, N'Tamé, Martial, Kantari, Ferradj, Coulibaly - Licka, Ngoyi, Lesoimier, Ewolo, Bigné, Grougi, Soumah - Poyet, Ayité, Touré.

Bordeaux er nede på 9. plass og det begynner å bli et stykke opp til ledende Lille og Rennes. 3-5-4 på bortebane er ikke direkte imponerende. De fem siste bortekampene har gitt 0-2-3 og da kan det til og med bli vanskelig å toppe sjetteplassen fra i fjor. 1-5 borte mot Lorient sist var pinlig, men man slo tilbake og vant 3-0 i påfølgende hjemmekamp mot svake Auxerre. Vi finner kun ett navn av betydning på skadelisten, vingen Yoan Gouffran er dessverre ute resten av sesongen med ankelbrudd.

Innbyrdes oppgjør:

23.10.2010 Bordeaux - Brest 0 - 2

Bordeaux reiser nordover for å hevne tapet i det omvendte oppgjøret. Vi tror ikke de klarer det, de har ikke vist evner til å avgjøre bortekampene sine, spesielt ikke i 2011. Brest murer igjen på egen 16-meter og dette ender 0-0 eller 1-0, blir vår spådom. HU i kamp 10.

Marseille - Lille
Ligue 1. Marseille har ikke tapt siden desember i fjor, og er nå bare poenget bak de to topplagene i Ligue 1. Et av dem møter de i dag, til det som er nødt til å bli en spennende kamp. Marseille har 7-4-1 på hjemmebane totalt, og formen er meget god. De hadde vunnet tre hjemmekamper på rad før det ble 0-0 mot Manchester United i Champions League. Returkampen spilles 15. mars, så det skal ikke ha noe å si for dagens kamp.

Manager Deschamps ser ut til å kunne stille sterkt i dag. Viktige spillere som Loic Remy, Mathieu Valbuena, Stephane M'bia og Andre-Pierre Gignac raporteres å være tilbake i trening og klare for kamp.

Lille topper tabellen, men har tapt terrreng i forhold til mange av lagene bak. Formen er ikke like god lenger, og hvis man tar med resultatene fra Europa League har ligalederen bare 0-3-2 på de fem siste. Kanskje er det et tett kampprogram som koster krefter. Mens Marseille har spilt fem kamper fra og med februar, har Lille spilt åtte. Trener Rudy Fernadez sier at laget hans normalt hever seg til de store oppgavene, som dagens. Det ser greit ut med laget. Florent Balmont er idømt to kampers karantene, men straffen starter først på mandag, så han er med.

Innbyrdes oppgjør på Stade Velodrome:

27.01.2010 Marseille - Lille 2 - 1
16.08.2009 Marseille - Lille 1 - 0
23.11.2008 Marseille - Lille 2 - 2
20.04.2008 Marseille - Lille 1 - 3
08.04.2007 Marseille - Lille 4 - 1

Marseille virker skarpest i øyeblikket, og motivasjonen er stor når man kan slå ligalederen og innta tabelltopp på én gang. Med spillere tilbake fra skade tror vi hjemmelaget tar dette. H i kamp 11.

Lazio - Palermo
Serie-A. Lazio er blant de aller sterkeste hjemmelagene i Italia. 9-3-2 på hjemmebane og 4. plass på tabellen er fasit før denne runden. Formen er brukbar, ikke mer. 2-2-1 på de fem siste er greit, men lagene man har slått er svake Bari og Brescia, mens man spilte 1-1 hjemme mot Chievo og tapte 0-1 mot Cagliari forrige helg. Det ligger an til at førstevalget i mål, Muslera, er tilbake i dag. Brocchi, Mauri og Rocchi er ute med skader.

Palermo var i form, men så ble det 2-4 hjemmetap for Fiorentina, 0-1 borte mot Bologna, og siste helg kom dråpen som fikk begeret til å renne over for ledelsen: 0-7 på hjemmebane for Udinese, og manager Delio Rossi fikk ta sin hatt og gå. Serse Cosmi har tatt over laget. Han har vært uten jobb i et år, tidligere har han trent Livorno, Brescia, Udinese, Genoa og Perugia, blant annet. Så det er mye nytt i Sicilias største by for tiden. Et stort spørsmålstegn må settes ikke bare ved formen, men ved en eventuell effekt av trenerbyttet. Palermo har 4-2-7 på bortekampene sine hittil. Etter syv baklengs sist vil man trolig fokusere på det defensive denne gangen. Bacinovic og Darmian er suspendert, offensive Miccoli er ute, men Cassani og Garcia kan være tilbake.

Det står såpass jevnt som 3-1-3 på innbyrdes oppgjør på Stadio Olimpico siden 2005. Vi tror Lazio kan ta en knepen seier denne gangen, for Cosmi trenger nok litt mer enn én uke før han får Palermo inn i det sporet han ønsker. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 384-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 06.03.2011 16:55
1. Wolverhampton - Tottenham H U
2. Racing Santande - Real Madrid U B
3. Athletic Bilbao - Sevilla H U
4. Sporting Gijon - Getafe H U
5. Hercules - Almería H
6. Malaga - Osasuna H
7. Levante - Espanyol H
8. FC Midtjylland - FC København B
9. Hamburger SV - Mainz 05 H U B
10. Brest - Bordeaux H U
11. Marseille - Lille H
12. Lazio - Palermo H

-

384-rekker:

Tipping Søndag, frist: 06.03.2011 16:55
1. Wolverhampton - Tottenham H U
2. Racing Santande - Real Madrid U B
3. Athletic Bilbao - Sevilla H U
4. Sporting Gijon - Getafe H U
5. Hercules - Almería H U
6. Malaga - Osasuna H
7. Levante - Espanyol H
8. FC Midtjylland - FC København B
9. Hamburger SV - Mainz 05 H U B
10. Brest - Bordeaux H U
11. Marseille - Lille H U
12. Lazio - Palermo H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør