Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Vi kliner til med en trippel

Gjøvik FF, Vik IL og Bergsøy er våre 3. divisjonsfavoritter i dag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

3. divisjonsfotball dominerer langoddsen i dag også, og vi plukker noen perler etter hvert som Norsk Tipping velsigner oss med odds på spillobjektene sine.

OBS! Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Kolbu/KK - Gjøvik FF
Kolbu har åpnet flott med 4-2-0 på de seks første. De har ennå ikke møtt noen av lagene helt i toppen, slik de gjør i dag. På hjemmebane har de slått Gran og Stange, og spilt 4-4 mot Redalen.

Gjøvik FF har overbevist med 6-0-0 innledningsvis. De er i teten sammen med Ottestad som også har full pott etter seks runder. Gjøvik er overlegene hjemme med 34-5 i målforskjell på de fire strake seirene, mens på bortebane har de litt mer normale 5-2 i målforskjell på de to de har vunnet. Forrige kamp var bortekamp mot HamKam 2 på tirsdag, ingen lett oppgave, men Gjøvik vant 2-1 i en spennende batalje, og vi forventer oss noe lignende i dag.

Vi kan ikke se at det er skader i noen av lagene. Det man imidlertid ser, er at Gjøvik har et godt tak på Kolbu på innbyrdes oppgjør. Dagens motstandere har også møtt flere av de samme lagene i starten av denne sesongen, og mens Kolbu har vunnet eller spilt uavgjort, har Gjøvik knust motstanderne. For eksempel:

Kolbu/KK - Gran IL 2-1
Gjøvik FF - Gran IL 10-3

Kolbu/KK - Søndre Land 2-1
Gjøvik FF - Søndre Land 10-0

Som vi alle vet, så lever hver kamp sitt eget liv, men dette er likevel små signaler om at Gjøvik på sitt beste har et høyere tempo og scorer mer mål enn Kolbu.

Dette er et slags toppoppgjør i innlandet og det er ventet en del publikum fra begge sider. Hjemmelaget har fått designet fotballskjerf og komponert sin egen supportersang. Vi tror Gjøvik viser at de er det beste laget. Kolbu vil by opp til dans og holde det gående en god stund, men vi tror det bikker i bortelagets favør på siste refrenget. B kan spilles til 1,45 i dag. Vi hadde håpet på noen høyere odds, siden andre bookmakere ligger på 1,60 - 1,67 på B her, men Norsk Tipping ligger tydeligvis lavt på norsk 3. divisjon, og i dag skal man nesten være islandsk eller svensk for å klare å unngå disse 3. divisjonsobjektene.

OBS! Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient
Alltid oppdatert:Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Vik IL - Høyang
Vik har møtt begge de to topplagene i 3. divisjon Sogn og Fjordane, Stryn og Tornado, og tapt mot disse. Det har også blitt tap mot gode Dale. Resten er vunnet, mot Florø, Sogndal 2 og Fjøra. Vik ligger sjetteplass med 3-0-3 og det er ok etter å ha møtt to av avdelingsfavorittene.

Høyang har 2-0-4 så langt. Poengene har kommet mot bunnlaget Sogndal 2 og Jølster, et annet lag som ikke får det helt til å stemme i år. Mot Dale, Stryn, Årdal og Florø har det blitt tap, og da skal man etter alle solemerker også tape en bortekamp mot Vik.

Det ble 2-2 her i fjor, i en sesong Vik bare vant 4 kamper totalt mens Høyang endte midt på tabellen. Det kan se ut som Vik er adskillig sterke denne sesongen, mens Høyang må ta seg sammen for å holde seg i 3. divisjon.

Vik omtaler dagens kamp på sin hjemmeside: "Denne kampen luktar det svidd av, og det er alltid tøffe og jamne oppgjer mot Høyang. Thomas Frichsen ser ut til å vere i storslag, og varta opp med hattrick mot Sogndal 2. Skal Vik vinne kampen mot Høyang, må dei først ta brødrene Frichsen ut av spel. Det positive for ein siger er at midtbaneterrier Edin Agovic la fotballskoa på hylla, og dermed har Vik eit mindre problem å ta seg av."

Vik stiller med tredjekeeperen i mål i dag. Hos Høyang soner Robin Frichsen karantene, så da er det vel bare broren og storscorer Thomas Frichsen igjen da, som Vik skal ta ut av spill for å vinne denne kampen. Det burde være mulig med 10 mann på saken.

Dette kan ligne på en åpen kamp, men vi legger større vekt på bortelagets suspensjon enn hjemmelagets keeperproblem, hvis det i det hele tatt kan kalles et problem, og da er ikke 1,90 på H så hakkende galt.

Bergsøy - Stranda
Bergsøy gjør det stort om dagen og er helt oppe på andreplass i Sunnmøre-avdelingen. 5-0-1 totalt, på hjemmebane har de tre strake seire, mot Valder, Godøy og Brattvåg. Ettmålsseire alle tre, så målforskjellen er ikke mer overlegne enn 7-4 her.

Stranda tar poeng på hjemmebane. Borte står de med 0-0-2 og 2-8 i målforskjell. Det ble 2-6 mot Hareid og 0-2 mot Brattvåg.

Når det gjelder Bergsøy så er det en del snakk om hvordan dette laget har rustet opp med toppspillere fra Latvia - eller var det Litauen, det veksler litt - og derfor gjør det så bra i år. Her varierer historiene noe, vi leser alt fra at disse litauerne er et par karer fra en lokal fiskeribedrift som kjedet seg litt på fritiden og derfor ble med på bygdas fotballag, til at dette er toppspillere som er headhuntet fra øverste nivå i Latvia. Det første er trolig nærmest sannheten, men det er ingen tvil om at disse spillerne styrker Bergsøy denne sesongen.

Bergsøy har hatt litt skadeproblemer i det siste, men nå skal troppen være inntakt. Tre spillere er ute med sykdom og skade hos bortelaget. Stranda hauser opp sine egne skadeproblemer på hjemmesidene sine: " Stranda har eit ekstremt mannefall til denne kampen! Dette vert årets tøffaste utfordring! Stranda reiser til Bergsøy med århundrets mest svekka 3.divisjons tropp! Enormt med sjukdom og skader har laga ei enorm utfordring!"

Det står 2-0-2 i innbyrdes oppgjør på denne banen.

Hvis vi ser bort fra alt vi finner på nett om denne kampen, ser dette ut som en klar hjemmeseier. Bergsøy skal være det sterkeste laget, og Stranda skal ikke klare å hente poeng her i år. Legger vi til at det er skadeproblemer hos bortelaget, noe det er i større eller mindre grad, får 1,25 på hjemmeseier en plass på dagens kupong.

Det blir en trippel i dag, til 3,44 i odds. Vi ble minnet om i går, nok en gang, at norsk 3. divisjon ikke alltid er det tryggeste stedet å plassere sine penger, men vi har stor tro på dagens trippel og setter 100 kroner. Spillefristen er klokken 18.55.

79. Kolbu/KK - Gjøvik FF 2,95 4,50 1,45
84. Vik IL - Høyang 1,90 3,75 2,20
85. Bergsøy - Stranda 1,25 4,85 4,10

Samlet odds 3,44

Klikk her for å levere dagens trippel.
-

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør