Foto: Marius Torgersrud / SCANPIX

Vi må prøve Viking

Tunge fravær i Start og spillere tilbake for Viking gjør at vi tror på borteseier i Kristiansand

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Mandagsprogrammet fra Norsk Tipping på Langoddsen er svært utfordrende for oss oddspillere.

I påvente av at fotball-VM starter fredag er det stille i de aller fleste av de europeiske ligaene. Derfor består menyen av norsk 2. divisjonsfotball, der andrelagene til Tippeliga-klubbene er involvert og av islandsk serie i all hovedsak.

Start har mistet forsvarsklippen Bård Borgersen med langtidsskade og Clarence Goodson er i USAs tropp til fotball-VM. Det innebærer at Start er uten sine to viktigste forsvarsspillere når de i kveld tar i mot Viking til derby på Sør Arena. Start står med 4-2-1 hjemme. Seirene er tatt mot Sandefjord, Vålerenga (tidlig i sesongen), Hønefoss og Kongsvinger. Bortsett fra Vålerenga, de tre bunnlagene altså. Tapet kom mot Lillestrøm, der Start ledet 2-0 til pause. Og til slutt fortjent tapte 2-3. De fem siste seriekampene til Start viser 1-0-4. Eneste seier hjemme mot Hønefoss, en kamp som stod og vippet på 1-0, helt til Start scoret et sent mål.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

23 baklengsmål har det blitt for Start så langt denne sesongen, og forsvarsmessig er det mye å på. Med halve forsvarsrekken borte, tror vi de defensive utfordringene blir store for hjemmelaget i kveld.

Viking var inne i en svært god periode forut for hjemmekampen mot Rosenborg. Viking så solide ut i den kampen en stund. Men etter at Patrik Ingelsten sendte vertene i føringen og Rosenborg fikk Vadim Demidov utvist, la Viking ned virksomheten og endte til slutt opp med å tape 1-2. Svakt av Stavanger-laget. Forrige bortekamp var ikke mer enn middels (0-0 borte mot jumbo Sandefjord). Men i kveld er både Martin Fillo og Stefan Gislason friskmeldte og trener Åge Hareide kan velge fra en tilnærmet skadefri tropp. Viking har ikke vunnet i Kristiansand siden 1996, men totalstatistikken i Kristiansand etter krigen viser 11-10-12.

Rykende ferske sms:Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Vi tror Viking vinner i kveld. Start er i laber form, og fraværene er så betydningsfulle at de svekker Start vesentlig. Et revansjesugent Viking-lag med tilnærmet toppet mannskap skal ha kvalitetene til å ta tre poeng. Vi er vel vitende om at Viking's bortestatistikk i år er laber 1-2-3, men formen (4-3-1 på siste åtte) er bra.

Vi setter 200 kroner på Viking i kveld til odds 2,65

Singelen kan du spille her

Svensk frekkis
For dere som liker å prøve noen slanter på høyoddsere. I kamp 108, fra svensk 2.divisjon Norrland, er hjemmelaget Ersboda gjort til tung favoritt hjemme mot Tegs. Toppscorer Daniel Larsson er utestengt for hjemmelaget, og i tillegg sliter laget med skadeproblemer på andre spillere. 3,70 på B i kamp 108 kan være verd en liten innsats.

Sportspill.no on Facebook

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør