Foto: REUTERS/SCANPIX

Vi starter med Derby

Vi hadde stor suksess med Derby sist sesong og tror Nigel Cloughs elever får en flott start i Championship søndag.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 2: Fredrikstad i fritt fall

Tippetips: Rosenborg fester grepet

V65 Biri: Ny festdag for Nettavisen/Sportspill
V64 Åmål: Norsk jackpotbanker i Åmål

Søndagens langoddsprogram er innholdsrikt og her hjemme skal både Rosenborg og Strømsgodset i aksjon i Tippeligaen. Ellers er det full runde i Adeccoligaen og det spilles seriefotball i både Sverige, Sveits, Nederland, Belgia og England.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd:
Hønefoss - Aalesund

To lag som kommer fra nederlag og spesielt hjemmelaget må skjerpe seg nå. 1-6 borte for Godset var alt annet enn imponerende og Leif Gunnar Smeruds mannskap ligger nest sist på tabellen med sine 16 poeng. Dog er det kun to poeng opp til Molde på sikker plass før denne serierunden. Hjemme på Aka Arena står Hønefoss med 2-3-3 denne sesongen. Står med 0-3-3 på sine seks siste seriekamper og må ha tre poeng søndag. Aalesund var best i det meste hjemme mot Sandnes Ulf sist helg, men når laget jaktet et fortjent seiersmål i sluttminuttene kontret Sandnes Ulf og sørget for null poeng. 2-2-2 på de seks siste seriekampene forteller om et ustabilt lag, men Aalesund er på fjerdeplass og har kun ett poeng opp til Viking på bronseplass før denne serierunden. 3-1-4 er ikke mer enn det må være på bortebane. Norsk Tipping har satt Aalesund til forholdsvis klar favoritt her. Vi mener Hønefoss har bedre muligheter enn oddssettingen indikerer og 2,70 på hjemmeseier ser ut som et flott langskudd denne søndagen

Vitesse - Heracles
Nederlandsk eredivisie og seriestart. Vitesse overrasket stort sist sesong og endte på en sterk fjerdeplass etter sterke 9-6-2 hjemme. Men nå er toppscorer Wilfred Bony solgt og to spillere må i tillegg sone karantene i ettermiddag. Heracles endte på 12. plass sist sesong og hadde ikke bedre enn 3-5-9 på bortebane. Men et klart svekket hjemmelag er gjort til altfor store favoritter i serieåpningen og 4,50 på borteseier er flott odds og verd noen småkroner søndag.

Dagens avslag
Sarpsborg - Strømsgodset

Svært viktig kamp for begge lag som må ha tre poeng. Godset har vært hardt matchet på slutten og har altså vært i Tsjekkia i midtuken for å spille Europa League-kvalik mot Jablonec. Sarpsborg yppet seg i lange perioder borte mot Vålerenga mandag og er slett ikke å kimse av hjemme i Sarpsborg. Et slitent Godset er gjort til altfor store favoritter søndag og denne er det lett å droppe.

Norsk Tipping

Dagens spill
Som lørdag kommer vi med to oddstips søndag. Dobbelen med seire til Nottingham Forest og QPR satt klokkerent i går, og selv om Stabæk (som vi foreslod i den andre lørdagsdobbelen) havarerte i hjemmemøtet med HamKam ble det pent pluss for dere som fulgte våre forslag i går.

Derby - Blackburn
Derby hadde 16-13-17 totalt i fjor og endte på en flott 10. plass. Det var borteformen som sviktet for Derby i fjor, hjemme ble det fine 12-7-4. Manager Nigel Clough råder over en særs spennende tropp foran denne sesongen og flere eksperter nevner Derby som en outsider i opprykkskampen. The Rams lå lenge med brukket rygg etter Premier League-fiaskoen i 2008, men har vært tålmodige og Clough har fått tid.

Tid har ikke Blackburn-eierne hatt og fjorårets sesong ble et evigvarende sirkus. Managerskiftene har kommet hyppig og Blackburn er et eneste stort spørsmålstegn foran denne sesongen. Endte nede på 17. plass i fjor og hadde 4-10-9 på reise. Ungdoms- og reservelagstrener Gary Bowyer har fått permanent kontrakt som manager og han er foreløpig et ubeskrevet blad.

Det hersker harmoni og optimisme rundt Derby, mens det motsatte er tilfelle i Blackburn. Vi tror et bunnsolid hjemmelag starter med tre poeng i ettermiddag og 1,80 på hjemmeseier er helt grei odds.

Kampen kan spilles som singel og i vårt første oddstips søndag, nøyer vi oss med singelspill.

Spilleforslag 1 søndag (spillestopp kl 16.55):
Kamp 174 Derby - Blackburn 2,00 3,10 2,10
Klikk her for å levere dette singelspillet (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør