Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Vi stoler ikke på RBK

Sjekk hvordan vi skal få 12 rette på en vrien søndagskupong.

Kommersielt

Sportspills søndagsmeny:
Oddstips 1: Nå er det dags for Aston Villa
Oddstips 2: Gode spanske objekter

Selv om søndagskupongen er helnorsk, er det tilsynelatende ingen lett oppgave å klare tolveren. Det er ikke helt utenkelig at bonuspotten på 1,3 millioner kroner kan ryke.

Vi har som vanlig vurdert samtlige tolv kamper og satt opp to spillforslag som kan leveres nederst i artikkelen.

Her finner du Sportspills oversikt over skader og karantener i Tippeligaen.

Les også hvordan Sportspills eksperter tenker når de setter opp tippekupongene: Hvordan vinne i tipping

1. Rosenborg – Lillestrøm
RBK står med to ettmålstap så langt. Selv om det fort kunne blitt poeng både mot Brann og Stabæk, har trønderne fremstått som uvanlig tamme og lite kreative. Lider også av tempoproblemer i midtforsvaret, og har skapt færre sjanser og mindre offensivt trøkk enn vi er vant med fra den kanten.

Etter utrolige 7-0 borte mot Stabæk i serieåpningen, kom LSK fort ned på jorda i 1-4-tapet for Brann sist. Ble kjempet ut av stilen av heltente bergensere, og både innsatsen og presisjonen må opp flere hakk dersom det skal bli poeng på Lerkendal.

RBK må nok en gang klare seg Morten Moldskred og Boti Goa, mens Simen Wangberg er leid ut til Ranheim frem til 9. mai. Gjermund Åsen og Michael Jamtfall våknet med mageproblemer lørdag, og det er usikkert om de blir friske.

Hos LSK er midtbanespilleren Youssef Sekour (korsbånd) langtidsskadet, og heller ikke Edwin Eziyodawe rekker kampen.

Tilsvarende kamp endte 0-0 forrige sesong, men RBK vant 2-1 på Åråsen.

Vi er ikke blitt imponert av RBK så langt, og vi tror Henning Berg har pisket spillerne etter den triste innsatsen mot Brann. Derfor er det ikke utenkelig med 0-0 også i år. HU.

2. Sarpsborg – Sogndal
Sarpsborg ble rundspilt av Molde i de første minuttene av seriepremieren, men kjempet seg tilbake og tok tre viktige poeng. Leverte imidlertid en svak forestilling mot Haugesund sist. To sene dødballmål sørget for at resultatet ble langt penere (2-4) enn det kunne ha blitt.

Sogndal har mistet flere sentrale spillere etter opprykket fra Adeccoligaen og er av mange tippet som den største dumpekandidaten i år. Forståsegpåerne har fått rett så langt, og det er blitt null poeng på de to førte kampene.

Med litt hell kunne man ha stjålet ett poeng i serieåpningen mot Godset, men sluttspurten kom for sent. Hjemme mot Odd sist spilte man bedre enn sluttresultatet 1-4 skulle tilsi, men målene rant inn i feil mål utover i andre omgang.

Hos hjemmelaget er unggutten Tobias Henanger og Hugues Wembangomo fortsatt ute med skader, mens den viktige duoen Michael Røn og Øyvind Hoås ble friskmeldt lørdag.

Mats Solheim og stortalentet Even Hovland er uaktuelle for Sogndal. Men Per Egil Flo og keeper Kenneth Udjus rekker nok kampen.

Sarpsborg har hatt et godt tak på Sogndal de siste sesongene og vant begge kampene i Adeccoligaen i fjor.

Dette er en ekstremt viktig kamp for begge lag; Sarpsborg vil plassere seg helt i teten med seier, mens Sogndal er nødt til å ta poeng for ikke å unngå en katastrofestart på sesongen.

Vi tror mest på Sarpsborg, men garderer med borteseier i tilfelle Sogndal skulle få bedre uttelling enn sist. HB.

OBS: Slik får du spilt på iPhone og Android

3. Strømsgodset – Odd
Strømsgodset har tatt de fleste poengene hjemme på Marienlyst de siste sesongene, og så langt har det blitt tre poeng hjemme og null borte. Oppgjøret i Kristiansand sist ble imidlertid ødelagt av dommerens feilaktige straffespark til Start og den påfølgende utvisningen av Adam Larsen Kwarasey tidlig i kampen.

Strømsgodset anket karantenen til Larsen Kwarasey og fikk faktisk medhold. Dermed er keeperen tilgjengelig i dag. Muhamed Keita, Alfred Sankoh, Razak Nuhu og André Hanssen er fortsatt ute med skader.

Odd slet med effektiviteten i premieren mot Start og tapte 0-2 hjemme. Kom sterkt tilbake sist og vant hele 4-1 borte mot Sogndal.

Odd knuste Godset 4-0 på Marienlyst forrige sesong og vant også hjemmekampen (2-0).

Vi tror Strømsgodset hevner seg etter dommertabben mot Start og 0-4 forrige sesong og spiller H.

4. Tromsø – Start
Tromsø var solide hjemme mot Haugesund i serieåpningen (2-0) og knep et noe heldig poeng borte mot Molde sist.

Start har imponert med 2-0 borte mot Odd og 5-1 hjemme mot Godset så langt. Oppgaven med å slå drammenserne siste ble imidlertid gjort enkel ved dommertabben som ga straffe og utvisning tidlig i kampen.

Tromsøs Mohammed Ahamed Jama er fortsatt ute med skade, og det er usikkert om Remi Johansen (ankel) rekker kampen mot Start. Viktige Saliou Ciss og Kara er uaktuelle grunnet U23-landslagsoppdrag for Senegal.

Start må fortsatt klare seg uten Morten Hæstad, Birger Madsen og Alexander Lund Hansen. Branislav Milicevic (akilles) er usikker.

De siste åtte møtene på Alfheim har endt 6-1-1, og den siste Start-seieren kom så langt tilbake som 1995.

Normalt hjemmesterke Tromsø er svekket av fraværet til Ciss og Kara, og stallen er ikke like bred som forrige sesong. Samtidig har Start sprudlet så langt i sesongen, og vi garderer derfor HUB.

5. Aalesund – Haugesund
Aalesund har innledet meget svakt og står med null poeng etter to runder. Troppen er klart svekket siden forrige sesong, og man har også slitt en del med skader i innledningen. Skapte så godt som ingenting fremover på banen mot Vålerenga sist, og pasningskvaliteten og samspillet var under enhver kritikk. Må opp flere nivåer for å unngå å havne i bunnstriden.

Lars Fuhre (lår), Didrik Fløtre og viktige Pablo Herrera (kne) må stå over, mens det er usikkert om Daniel Arnefjord (hamstring) blir klar.

Haugesunds sesongstart har vært akkurat som mesteparten av fjorårssesongen: Bunnsolide og scoringskåte på hjemmebane og svake borte. 0-2 i premieren borte mot Tromsø ble fulgt opp med 4-2 hjemme mot Sarpsborg (bortelagets to mål kom i sluttminuttene).

Sørvestlendingene må klare seg uten den skadde trioen Jarle Steinsland, Are Tronseth og Juska Savolainen, men midtbanemotoren Umaru Bangura (lår) kan være tilbake. Chris Pozniak soner den siste av tre kamper etter det røde kortet i siste serierunde forrige sesong.

Lagene vant hver sin hjemmekamp 2-1 forrige sesong.

Aalesund kommer trolig til å gå ut i hundre og prøve å kjempe motstanderen ut av stilen. Får de et tidlig mål, kommer fort selvtilliten tilbake, og da kan det gjerne bli en en enkel hjemmeseier. Men så langt i sesongen har Aalesund vist verken vakkert spill eller oppofrende kjemping, og Haugesund har et langt mer spennende angrep enn AaFK. Derfor garderer vi HB.

6. Bodø/Glimt – Sandefjord
Hjemmelagets tropp er svakere enn i fjor, men likevel gikk det bra i treningskampene i vinter. Glimt skuffet imidlertid stort i seriepremieren borte mot nyopprykkede Hødd og tapte fortjent 0-3.

Anders Karlsen fikk en smell på trening tidligere i uken, og det er usikkert om han rekker kampen.

Sandefjord er tippet som en klar opprykkskandidat og spilte en god kamp mot sterke Hønefoss i premieren. Effektiviteten var ikke like bra, og det endte 0-0. Har mistet spillere som Marciano, Olav Zanetti og Joachim Heier, men har samtidig styrket med Kristian Brix (VIF), som storspilte mot Hønefoss, Kenneth Dokken (Ranheim) og Iven Austbø (Stabæk).

Sandefjords Vamouti Diomande skulle egentlig spilt OL-kvalik for Elfenbenskysten i helgen, men kampen mot Liberia er utsatt, noe som innebærerer at den viktige kantspilleren spillet mot Glimt.

Samir Saric og Ørjan Røyrane er skadet for Sandefjord, mens Peter Magnusson soner karantene. Bortelaget starter dermed trolig med samme lag som i serieåpningen.

Dette kan bli hva som helst, og vi helgarderer. HUB.

7. Bryne – Randaberg
Bryne har fått tilbake Marius Helle (toppscorer i Adeccoligaen forrige sesong med 17 mål på 15 kamper) og har også styrket angrepet med Tommy Høiland (Viking), som ble matchvinner i premieren borte mot jærnabo Sandnes Ulf. Seieren var fullt fortjent, og det kunne fort blitt mer enn 1-0.

Nyopprykkede Randaberg har styrket laget med spillere som Andreas Ulland Andersen (Viking) og Ezekiel Bala (Bryne). Kom under 2-0 i hjemmepremieren mot Strømmen, men presset på for poeng den siste halvtimen. Rogalendingene klarte imidlertid ikke å score mer enn ett mål, og det endte til slutt 1-2.

Bryne må klare seg uten Esben Ertzeid og Mats Cato Moldskred, men bursdagsbarnet Kai Risholt (32) rekker trolig kampen.

Randaberg stiller med følgende tropp: Olav Dalen, Mathias Raade Olsen, Vegard Eltervåg, Michael Bekke, Omar Sande, Stian Tunge, Frank Gram, Fabiano Kristiansen, Christer Håland, Daniel Lie, Torger Motland, Fredrik Norberg, Andreas Ulland Andersen, Ezekiel Bala, Christoffer Bigseth Olsen, Johan Karlefjärd, Daniel Berntsen og Joachim Baardsen.

Bryne imponerte mot Ulf, og vi ser på dette som en av kupongens sikreste hjemmeseirer. H.

8. Hønefoss – Hødd
Hønefoss har mistet nøkkelspillere som Umaru Bangura, Madiou Konat og David Claude Angan etter nedrykket, men har forsterket med Tromsø-duoen Helge Haugen og Kevin Larsen. Stod imot et nokså solid press fra opprykksrival Sandefjord i premieren og sikret et viktig poeng.

Hødd imponerte stort i comebacket i Adeccoligaen og banket et tamt Bodø/Glimt-lag hele 3-0. Hødd-trener Lars Arne Nilsen varsler at man satser på samme taktikk som tok Glimt på senga sist - hardt arbeid og offensiv fotball. Spørsmålet er om dette er en vinneroppskrift mot normalt hjemmesterke Hønefoss.

Rutinerte Dag Roar Ørsal ble hentet tilbake fra Haugesund for å forsterke laget, men midtbanespilleren måtte stå over seriepremieren med en lårskade. Han rekker trolig heller ikke dagens kamp.

Vi tror Hødd kommer til å ta mesteparten av poengene hjemme i Ulsteinvik, mens det vil bli tøft i bortekamper som dette. Klar H.

9. Løv-Ham – Asker
Løv-Ham, som er svekket etter å ha solgt Fredrik Haugen (Brann), Paul Addo (Odd) og Aleksander Solli (VIF), så ut til å klare ett poeng i en sjansefattig åpningskamp mot hjemmespesialisten Ranheim, men et straffespark på overtid sørget for at det ble null poeng med hjem til Bergen.

Asker, som har forsterket laget med den hjemkomne sønnen Jan Banan Tømmernes (Stabæk) spilte 1-1 hjemme mot HamKam i premieren. Ifølge rapportene var oppgjøret jevnt og sjanserikt.

Vi skulle gjerne ha gardert denne kampen, men sparer de siste kryssene til kamp 11 og 12. Derfor setter vi en sjanseartet H.

10. Mjøndalen – Nybergsund
Mjøndalen har forsterket med Bjarne Kortgaard Ingebretsen (fra dagens motstander), men har samtidig mistet spillere som Mads Hansen (FFK), Abdurahim Laajab (Strømmen) og Erik Midtgarden (Odd).

Tapte nokså fortjent 0-2 mot Kongsvinger borte i første runde.

Nybergsund er klart svekket fra forrige sesong, og nøkkelspillere som Bjarne Kortgaard Ingebretsen (Mjøndalen), Emil Haucke, Kim Ojo (Brann) og Samir Fazlagic (Kongsvinger) har alle forlatt klubben.

Nybergsund ledet 2-0 over Alta i åpningskampen, men ble presset kraftig tilbake det siste kvarteret og måtte til slutt nøye seg med 2-2 og poengdeling. Ynge Sandbuløkken og Demba Traore måtte ut med skader i første omgang. Vi har dessverre ikke rapporter som sier om duoen rekke dagens kamp.

Ifølge klubbens hjemmeside må Mjøndalen klare seg uten Daniel Reinoso, Lars Granaas, Kyle Helton og Anders Larsen. I tillegg fikk Rhett Bernstein to gule kort i åpningskampen og må sone karantene i dag.

Lagene vant hver sin hjemmekamp forrige sesong.

Vi tror Nybergsund får det tøft i år, og Mjøndalen er normalt meget gode hjemme. Sikker H.

11. Strømmen – Sandnes Ulf
Strømmen startet med tre poeng borte mot nyopprykkede Randaberg, men ble tidvis presset tilbake på banen i andre omgang.

Har mistet leiesoldatene Hassane Dosso (LSK) og Christer Jensen (VIF), men har forsterket med Abdurahim Laajab (Mjøndalen), Kristoffer Tokstad (på lån fra LSK) og Tom Sadeh (LSK).

Sandnes Ulf har hentet inn spillere som Aksel Berget Skjølsvik (Molde), Kamal Saaliti (Hønefoss), Steinthor Thorsteinsson (Örgryte), Edier Frejd (Kongsvinger) og Mame Mbar Diouf (Molde), men imponerte ingen i 0-1-tapet i premieren mot Bryne

Strømmen vant begge kampene mot Ulf forrige sesong.

Strømmen var gode på hjemmebane forrige sesong, men Ulf har hentet inn såpass mange spennende spillere at vi ikke kan avskrive laget - selv om åpningen var dårlig. HB.

12. Alta - Kongsvinger
Alta har forsterket med spissen Vegard Braaten (på lån fra Lokeren), men har mistet spillere som Magnus Andersen (Strømsgodset), Diomande Alassane (Alfortville Armenienne) og Aziz Idris (Mjøndalen).

Kjempet seg tilbake fra 0-2 og berget ett poeng på overtid mot Nybergsund i seriepremieren.

Kongsvinger-stallen er svekket sammenliknet med forrige sesong, og spillere som Thomas Myhre, Carl-Erik Torp (Brann) og Kai Risholt vil nok savnes. Leverte likevel en god premiere og vant fortjent 2-0 over Mjøndalen.

Ifølge Kongsvingers hjemmeside er bare Kai Olav Ryen skadet.

Ingen lett kamp, og vi ser oss nødt til å helgardere. HUB.

Klikk her for å spille vår 96-rekker!

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 10.04.2011 17:55
1. Rosenborg - Lillestrøm H U
2. Sarpsborg 08 - Sogndal H
3. Strømsgodset - Odd H
4. Tromsø - Start H U B
5. Aalesund - Haugesund H B
6. Bodø/Glimt - Sandefjord H B
7. Bryne - Randaberg H
8. Hønefoss BK - Hødd H
9. Løv-Ham - Asker H
10. Mjøndalen - Nybergsund IL-T H
11. Strømmen - Sandnes Ulf H B
12. Alta - Kongsvinger H B

Klikk her for å spille vår 96-rekker!

Klikk her for å spille vår 432-rekker!
432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 10.04.2011 17:55
1. Rosenborg - Lillestrøm H U
2. Sarpsborg 08 - Sogndal H B
3. Strømsgodset - Odd H
4. Tromsø - Start H U B
5. Aalesund - Haugesund H B
6. Bodø/Glimt - Sandefjord H U B
7. Bryne - Randaberg H
8. Hønefoss BK - Hødd H
9. Løv-Ham - Asker H
10. Mjøndalen - Nybergsund IL-T H
11. Strømmen - Sandnes Ulf H B
12. Alta - Kongsvinger H U B

Klikk her for å spille vår 432-rekker!

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør