Messi, Alba og Barcelona har fått en hel uke med hvile nå, og dette har gjort godt. 
Messi, Alba og Barcelona har fått en hel uke med hvile nå, og dette har gjort godt.  Foto: Albert Gea (Reuters)

Vi stoler på verdens beste fotballspiller

Lionel Messi og Barca har fått hvile en uke, og hjemme mot Valladolid forventer vi scoringsshow!

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Tippetips:
Newport tar i mot City på lørdagskupongen
Gulljackpot V75-Jarlsberg: Jarlsberg serverer en strålende gulljacpot
Oddssingel Bundesliga: Dette er Herthas mareritt-motstander
Oddssingel Championship: West Bromwich sterkest i byderbyet
Oddssingel Serie A: Piatek skyter AC Milan til Champions League
Lotto: Lørdag er det Gulltrekning - potten dobles
Flax: Vinn reisegavekort og metervis med ReiseFlax

Ingen Premier League denne helgen! Men ikke tenk på det, det er nemlig flust av herlige kamper rundt om i Europa for det. På balløya skal det spilles åttendelsfinaler i Fa cupen. Flere spennende og morsomme oppgjør venter oss! LaLiga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1 og ikke minst Championship ruller videre. Det er og Alpint-VM, og lørdag er det kvinnene som skal i aksjon. Det er slalåm og det kjøres klokken 11:00 og 14:30.

NB! Førstepremiepotten i Lotto er på 29 millioner kroner lørdag. Lever kupongen her før 18:00!

Barcelona - Real Valladolid. Lionel Messi scorer to mål eller mer? Ja - 2,75

Klikk her for å levere dette spillet

På Camp Nou så langt i år, i LaLiga, så har Barcelona 8-3-1 på de første 12 kampene. På de to siste seriekampene har de måtte nøye seg med to poeng mot Valencia og Athletic Bilbao. Det er klart dette ikke er optimalt, men laget har spilt voldsomt mye fotballkamper den siste tiden. I cupen i Spania er det jo returoppgjør hele veien. Så siden 6.januar, altså litt over en måned, har Barca spilt hele 11 kamper. En kamp rundt hver tredje, kanskje fjerde dag altså. Dette er naturligvis tøft. Og det er alt annet enn sjokkerende at laget har tapt fire poeng på de to siste kampene. 

Før dagens oppgjør har laget endelig fått en uke pause. Dette har nok gjort veldig godt for laget. Lionel Messi spilte sist helg mot Bilbao, men har slitt med låret den siste tiden - og magikeren fra Argentina virket ikke helpigg sist helg. Nå går rapportene på at det går bedre med Messi og at han er klar for dyst igjen i kveld. Ser vi bort i fra sist helg, da det ble 0-0, hadde Messi scoret i åtte kamper på rad. I tre av disse ble det to eller mer mål. På disse 12 første hjemmekampene så langt i år, har Messi scoret 13 mål. Han er enorm denne mannen.

Jeg var inne på om jeg skulle spille U/H eller gå for Messi-scoringer. Men med en ukes hvile på hjemmelaget og at Jordi Alba trolig er tilbake igjen gjør at jeg tror mer på Messi-scoring. Alba er meget viktig for Messi. Disse to har et samarbeid som er meget sterkt. Jeg ser egentlig for meg at hjemmelaget leder 2 eller kanskje 3-0 allerede til halvtid, og slår tilbake i dag. Da skal det være gode muligheter for at Argentineren er involvert i et mål eller to. 

Obs! Skulle Lionel Messi starte på benken, så er plutselig U til pause/ og H til fulltid spillbart. For Barca har slitt i kamper på hjemmebane uten Messi. Og det har ofte blitt slik at han må inn for å redde et tamt Barca-lag. Men med han på banen så tror jeg U/H er vanskelig å få inn!

Skulle Messi bli hvilt, klikk her for å teste U/H.

Nyopprykkede Real Valladolid er i øyeblikket på en 15. plass og det er kun tre poeng ned til direkte nedrykk. De kjemper en intens kamp om å holde seg i LaLiga. Ingen enkel oppgave dette, og jeg synes det er sterkt at laget er over streken. Laget trenger poeng og helst alle tre i kveld, men det er nok ikke her de må regne med å ta poengene sine. På bortebane i år har laget helt greie 3-5-4. De har kun vunnet en av de siste åtte ligakampene sine, og sliter med å score. De er det laget som har scoret minst i årets LaLiga. Jeg frykter at de vil få det tøft i dag, da det skal være klasseforskjell på disse lagene. 

Vi går som sagt for at Lionel Messi scorer to eller flere til 2,75 her. Dette er egentlig en ganske god odds. I tre av de siste åtte ligakampene har dette nemlig innfridd. 

Klikk her for å levere dette spillet

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør