Vi tror Liverpool og Mohamed Salah vinner på hjemmebane. 
Vi tror Liverpool og Mohamed Salah vinner på hjemmebane.  Foto: Phil Noble (Reuters)

Vi tror på Liverpool-seier til deilige 5,25 i odds

Vi setter pengene på at det står uavgjort til pause på Anfield, men at Liverpool vinner.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddssingel CL: Liverpool-seier til mektig odds
Oddssingel CL:
Barcelona roter seg ikke bort mot Lyon
Oddssingel League Two:
FA-cup eventyret har kostet
Oddsdobbel England:
Oppturen fortsetter for United-legenden
V65 Forus:
Fyldig meny på Forus
V64 Solvalla:
Kontio skal fikse V64-suksess
Vikinglotto onsdag: Hele 158 mill kr i førstepremiepotten
Ski-VM: Her er programmet for ski-VM i Seefeld

Tirsdagens langoddsprogram byr på to meget spennende Champions League-kamper, der Liverpool hjemme mot Bayern München utvilsomt er den største kampen. Men også Lyon mot Barcelona ligger an til å bli et durabelig oppgjør. Ellers er det kamper fra både Championship, League One og League Two i England og det er full runde i Get-ligaen i ishockey her hjemme. Natt til onsdag spilles det åtte kamper i NHL.

NB! Onsdag er det ca 158 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Liverpool – Bayern München - pause/fulltid dobbel) U/H 5,25 i odds (spillestopp kl. 2055)

Liverpool spilte seg frem til Champions League-finalen sist sesong med en spillestil som var like crazy som den var underholdende, men de tapte finalen mot Real Madrid.

Denne sesongen har Liverpool fortsatt å imponere, men de har ikke vært like sprudlende offensivt som sist sesong. De tyske gigantene Bayern München har en vanskelig oppgave foran seg på Anfield.

Liverpool har vunnet de siste fem hjemmekampene i Champions League. De har slått Paris Saint-Germain (3-2), Røde Stjerne (4–0) og Napoli (1–0) i denne sesongens gruppespill. Ja, de er faktisk ubeseiret i 19 hjemmekamper i Europa på rad (14 seire og fem uavgjorte). Sist gang de tapte i Europa hjemme i Beatles-byen var 22. oktober 2014. Den gangen tapte de 0–3 mot Real Madrid.

Jürgen Klopp har ambisjoner om å skaffe et eller flere trofeer til Anfield denne sesongen. Etter å ha spilt uavgjort i to av de fire siste kampene har Manchester City hentet inn forspranget og overtatt tabelledelsen på bedre målforskjell enn Liverpool, men tittelutfordreren fra Merseyside har én kamp mindre spilt enn Pep Guardiolas menn. Det er enkelte som mener at kampen om ligatittelen i Premier League vil gjøre at Liverpool ikke satser alt på Champions League, men de som hevder det tror jeg tar feil.

Resultatene i gruppespillet var ikke imponerende for Liverpool. De tapte halvparten av kampene i en svært tøff gruppe med PSG og Napoli, men de tre seirene på hjemmebane var nok til å sikre avansement. Det var på bortebane de sviktet. På hjemmebane var de bunnsolide.

Liverpool har også en sterk statistikk hjemme i England mot tyske lag. De har vunnet de seks siste hjemmekampene siden de spilte uavgjort hjemme mot nettopp Bayern i 1981. Scouserne har faktisk vunnet 14 av de siste 17 hjemmekampene mot tyske lag. De øvrige tre kampene har vært to uavgjortkamper mot Bayern og en 0-0-kamp mot Köln tilbake i 1965.

Klopps menn vil antakeligvis trenge et godt resultat på Anfield før den tøffe bortematchen på Allianz Arena i neste måned. Svært viktige Virgil van Dijk soner karantene i kveld og trolig er Fabinho som trekkes ned som stopper da.  Joe Gomez er fortsatt skadet, men Dejan Lovren er usikker.

Men jeg mener de møter Bayern på et gunstig tidspunkt. De tyske gigantene har ikke hatt en særlig god sesong. De ligger på annenplass i Bundesliga, hvor de er tre poeng Borussia Dortmund. De har vist litt bedre form i de siste ukene, men Bayern skal få kjørt seg på Anfield tirsdag. Thomas Müller soner karantene for Bayern, mens Jerome Boateng er ute med magetrøbbel.

De slet seg til en 3-2 seier borte mot Augsburg på fredag. Dermed har de vunnet ti av de siste 15 kampene, men 1-4-tapet mot Bayer Leverkusen tidligere denne måneden viste at Bayern kanskje ikke holder samme nivå som tidligere.

Dette er den store testen for Liverpool, men jeg tror rødtrøyene klarer å få et godt resultat i tirsdagens kamp. De er ute av både ligacupen og FA-cupen, og det har gitt dem hvile før matchen mot tyskerne. Liverpool skal forsøke å ta sin ellevte seier på de tolv siste kampene hjemme på Merseyside.

Liverpool ledet til pause i alle tre hjemmekampene i gruppespillet, og jeg vurderte å gå for en H/H-variant, men tyskerne har vært bra på bortebane. Og de vet at Liverpool stuper rett i angrep fra start. Derfor tror jeg de vil forsøke å ta luven av Liverpool-offensiven. Liverpool må være tålmodige.

Oddsen på ren hjemmeseier til Liverpool er steget til 1,95 i løpet av formiddagen, men jeg synes det er litt tamt. Jeg tror vi kommer til å se et Liverpool-lag som går ut i hundre på hjemmebane, men Bayern er ingen noviser i Champions League. Det er sannsynlig å tro at stillingen til pause er uavgjort og at Liverpool vinner etter 90 minutter. Et slikt scenario gir herlige 5,25 i odds. Spillestopp kl. 2055.

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør