Foto: Afp/Scanpix

Vidåpen toppkamp i Italia

Det ligger gode penger i luften på en vanskelig søndagskupong. Sjekk våre tippetips.

Kommersielt

Det er en søndagskupong med innslag fra fem forskjellige europeiske ligaer som tipperne skal bryne seg på søndag.

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Udinese fortsetter å imponere
Oddstips 2: Malaga griper sjansen
Lesertips: Lesernes oddstips søndag

1. Bolton - Everton
Oppgjør mellom to lag som henholdsvis har overrasket litt og skuffet litt denne sesongen. Hjemmelaget har imidlertid vært inne i en dårlig periode nå, og det kan forklares delvis med fravær på noen av de viktigste spillerne (kanskje spesielt Lee's opphold i Asia Cup med Sør-Korea). Nå er det bedring på skadefronten og innleide Sturridge har allerede vist seg som en forsterkning. 1-1-5 på de sju siste i ligaen, men Bolton hadde minst fortjent ett poeng borte mot Tottenham sist helg.

Everton var i trøbbel mot Blackpool sist helg (lå under 2-3 20 minutter før slutt), men en flott sluttspurt sikret Everton en komfortabel 5-3 seier. Louis Saha scoret fire av målene, men ble skadet på trening i uken. Også Jack Rodwell er blitt skadet under landslagsoppholdet denne uken. Men viktige Phil Jagielka returnerer etter noen uker på skadelisten. 2-7-4 på bortebane viser at Everton er seige å slå på bortebane.

Det står 3-2-4 på de ni siste tilsvarende og dette ser ut som en kamp som kan gå alle veier. HUB.

2. Espanyol - Real Madrid
Hjemmelaget har etter en strålende og overraskende sterk sesong muligens begynt å merke kjøret og har gått på to strake tap nå. Har levert glitrende hjemme i Barcelona denne sesongen med 8-2-0 på sine ti første hjemmekamper. Raul Baena og Pablo Osvaldo er skadet.

Real Madrid har etter å ha mistet fire poeng på sine to siste bortekamper mot henholdsvis Almeria (1-1) og Osasuna (tap 0-1) nå hele sju poeng opp til Barcelona. Men siden Barcelona rotet vekk to poeng borte mot Sporting Gijon, kan avstanden kortes ned til fem poeng med seier i kveld.

Solid hjemmekamp av Real Madrid sist helg mot Real Sociedad der det fort kunne vært mye større sifre enn 4-1. Kaka er på vei tilbake i full matchform og til denne kampen er også Sergio Ramos tilbake.

Det står 4-1-4 på ni siste tilsvarende og med tanke på Real Madrids svake bortekamper i det siste, er det ikke helt utenkelig at hjemmelaget kan knipe poeng. UB.

3. Deportivo La Coruna - Villarreal
Grusom form på hjemmelaget med 0-1-4 på de fem siste i ligaen. Er kun ett poeng over nedrykkstreken og dersom Levante vinner sin kamp og Coruna taper er laget under streken. Ingen tvil om viktigheten av poeng i denne kampen altså. Laure er suspendert, mens Tomas, Guardado, Alvarez og Saul alle sliter med skader. Har ikke bedre enn 3-5-2 på hjemmebane.

Villarreal gikk på et meget overraskende hjemmetap mot Levante sist, og det var aldeles ikke ufjortjent at bortelaget stakk av med alle poengene. Det var Villarreals første hjemmetap for sesongen og det er ikke umulig at laget undervurderte motstanderen. Holder fortsatt den svært viktige tredjeplassen som gir direkte adgang til Champions League. Har noen skader i mannskapet, men ingen nye. 4-2-4 på bortebane.

Det står 3-1-3 på de sju siste tilsvarende oppgjørene. Vi tror ikke Villarreal går på et nytt tap og nøyer oss med halvgardering. UB.

4. Real Sociedad - Osasuna
Seks seire på ti forsøk hjemme for Real Sociedad, som var rimelige sjanseløse borte mot Real Madrid sist (tap 1-4). Kun to seire på de åtte siste ligakampene, men poengfangsten hjemme gjør at laget har sju poeng ned til nedrykkstreken. Xabi Preto soner karantene, mens Joseba Llorente og Mikel Aramburu er de eneste spillerne på skadelisten.

Osasuna gjorde en heroisk hjemmekamp mot Real Madrid da de vant 1-0, men skuffet igjen sist med kun å klare 1-1 hjemme mot et meget svekket Mallorca. Borte er det bortimot nitrist med 0-2-9 på elleve spilte bortekamper denne sesongen. Dermed er de kun ett poeng ned til Levante under streken, men det som alltid svært tett i bunnstriden i Spania. Damia er tilbake etter karantene. Skademessig ser det ikke så verst ut.

5-1-0 på de seks siste tilsvarende og det er vel liten grunn til å tro at Osasuna tar sin første borteseier for sesongen søndag. H

5. Hercules - Zaragoza
Oppgjør mellom to lag som begge befinner seg like over nedrykkstreken. Men hjemmelaget står med fem tap på sine seks siste kamper og holder laber form. Nå har riktignok fire av disse seks kampene blitt spilt på bortebane, og den ene hjemmekampen var mot Barcelona. 5-1-4 er ikke så verst hjemmestatistikk. Tre spillere er ute med skade, ellers ser det greit ut.

Flott form på Zaragoza med 3-1-0 på fire siste i ligaen, men burde vel vunnet hjemme mot svake Racing Santander sist. Edmilson og Obradovic er skadet. 1-5-4 på fremmed gress, spiller altså mye uavgjort.

Åpen affære dette, men vi tror ikke hjemmelaget taper. HU.

6. Levante - Almeria
Etter seks strake ligatap, har Levante våknet til liv med to strake seire, og spesielt sist helgs seier borte mot til da ubeseirede Villarreal var overbevisende og sterk. Ligger i øyeblikket tredje sist og under streken med sine 21 poeng, men siden fem lag har 22 poeng, kan laget avansere flere plasser med seier her. 4-1-5 på hjemmebane. Sergio (14 ligakamper) er eneste fravær av betydning.

Almeria ligger på plassen bak Levante på tabellen med 20 poeng. Svake 1-1-6 på de åtte siste bortekampene. Men vant i det minste sist helg hjemme mot Espanyol (3-2). Juan Manuel Ortiz (17 ligakamper) er eneste betydningsfulle fravær.

Godtgående Levante får vår fulle tillit på en vanskelig søndagskupong. H.

7. Malaga - Getafe
Bunnplasserte Malaga tok et sterkt og viktig bortepoeng mot Sevilla sist helg. Har ellers variert en god del under den nye manageren Manuel Pellegrini. Bortsett fra Apono som soner karantene, er det endelig tilnærmet fullt mannskap for hjemmelaget som forsterket kraftig i ovargangsvindudet.

Etter 0-1-4 på sine fem siste kamper, vant endelig Getafe en fotballkamp igjen sist helg. 4-1 seier hjemme over meget formsvake Deportivo La Coruna. Borte har laget 3-2-5. Tre spillere på skadelisten.

Tre strake hjemmeseire i tilsvarende oppgjør, og dette er en kamp Malaga må vinne. Det tror vi de gjør. H.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

8. Werder Bremen - Hannover
Den største skuffelsen i Bundesliga mot den største overraskelsen. Fryktelige 1-2-4 på de sju siste kampene i ligaen for Werder Bremen. Tim Wiese er suspendert og viktige Daniel Jensen er fortsatt skadet. Førsteelleveren ser imidlertid fortsatt bra ut på papiret.

Hannover står med to seire og to tap etter juleoppholdet og holder altså fortsatt koken. Har vunnet og tapt halvparten av sine bortekamper (5-0-5). Vår mann, Moa, er ute med virusinfeksjon (ifølge tyske Kicker). Ellers er det ingen viktige fravær.

5-1-0 på de seks siste tilsvarende, men det er vanskelig å stole på formløse Werder Bremen nå. HUB.

9. Valenciennes - Brest
Bra from på hjemmelaget med 2-1-1 på fire siste ligakamper og begge de to siste hjemmekampene er vunnet. Siste hjemmekamp mot Lyon endte 2-1. Er fortsatt bra hjemme med 5-3-2. Mannskapsmessig ser det bra ut for hjemmelaget, kun Renaud Cohade av betydning er ute.

Endelig seier for Brest igjen sist helg (2-1 hjemme over Nancy) etter seks strake kamper uten seier. Nykommeren som åpnet sesongen så strålende har falt merkbart av etterhvert. Meget viktige Nolan Roux er uaktuell til søndagens kamp. 4-1-6 er bortestatsen.

Hjemmesterke Valenciennes må ha en bra sjanse her og vi garderer ikke. H.

10. Rennes - Nice
Etter det svært stygge bortetapet mot Sochaux nest sist (tap 1-5 borte), reiste Rennes seg igjen sist helg og vant 1-0 hjemme mot sterke Paris Saint Germain. For øvrig har formen til Rennes vært solid i lang tid og hjemme står laget med sterke 7-3-1. Sliter fortsatt med skader på sentrale spillere og slik sett var det sterkt å vinne sist.

Nice er som vanlig ikke noe stort bortelag (1-5-5), men vant i det minste sist hjemme mot Sochaux og er fortsatt noen poeng over streken. Tre-fire spillere er skadet.

Det står 4-4-0 i åtte siste tilsvarende og vi utelukker ikke at Nice spiller sin sjette uavgjorte på fremmed gress for sesongen all den tid hjemmelaget har såpass med fravær. HU.

11. Lille - Toulouse
Serieleder Lille har skaffet seg en luke på fem poeng i toppen selv om laget måtte nøye seg med poengdeling sist borte mot Auxerre. Hjemme går det meste på skinner og 7-3-1 er sterke hjemmesifre. Da Conceicao Emerson er faktisk eneste spiller på skadelisten. 8-4-0 på de tolv siste ligakampene forteller om et lag i knallform.

Toulouse innehar sjuendeplassen i øyeblikket, ni poeng bak ledende Lille. Har sin styrke på hjemmebane, borte viser tallene 4-1-6. De tre siste bortekampene er tapt. Mohamed Fofane er skadet, ellers er det lite viktige fravær.

Solide 5-1-0 på siste seks tilsvarende. Vi tror Lille styrker sin posisjon i toppen og garderer ikke. H.

12. Juventus - Inter
Kupongens storkamp. Svært skuffende periode av Juventus den siste tiden, men klarte endelig å snu den vonde trenden sist ved å slå Cagliari 3-1 borte. Pussig nok scoret nykommeren Alessandro Matri to av målene (ble hentet fra nettopp Cagliari i overgangsvinduet nå i januar). Matri er for øvrig oppe i 13 ligamål nå og danner spisspar sammen med Luca Toni søndag. Ellers er det vesentlig forbedret skadesituasjon for Juve nå. 5-3-3 er fasiten hjemme i Torino.

Inter har tatt opp jakten på Milan, og står med 7-0-1 på sine åtte siste ligakamper (kun tapt mot Udinese). Holdt på å rote seg bort hjemme mot Roma sist helg selv med en mann mer på banen. Chivu er suspendert søndag, Lucio er skadet (det samme gjelder langtidsskadde Samuel) og dermed stiller Inter med Ranocchia og Cordoba som midtstoppere. Sneijder er frisk og på topp starter Inter med formspillerne Eto'o og Pazzini.

Det står 2-4-2 på åtte siste tilsvarende. Vi utelukker ingen tegn søndag. HUB.

Klikk her for å se vår 96-rekker

Klikk her for å se vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 13.02.2011 16:55
1. Bolton - Everton H U
2. Espanyol - Real Madrid B
3. Deportivo La Co - Villarreal U B
4. Real Sociedad - Osasuna H
5. Hercules - Real Zaragoza H U
6. Levante - Almería H
7. Malaga - Getafe H
8. Werder Bremen - Hannover 96 H B
9. Valenciennes - Brest H
10. Rennes - Nice H U
11. Lille - Toulouse H
12. Juventus - Inter H U B

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 13.02.2011 16:55
1. Bolton - Everton H U B
2. Espanyol - Real Madrid U B
3. Deportivo La Co - Villarreal U B
4. Real Sociedad - Osasuna H
5. Hercules - Real Zaragoza H U
6. Levante - Almería H
7. Malaga - Getafe H
8. Werder Bremen - Hannover 96 H U B
9. Valenciennes - Brest H
10. Rennes - Nice H U
11. Lille - Toulouse H
12. Juventus - Inter H U B

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus