Kjell Jonevret og Viking imponerte stort mot Rosenborg i Trondheim forrige helg.
Kjell Jonevret og Viking imponerte stort mot Rosenborg i Trondheim forrige helg. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Viking imponerte stort

Kjell Jonevret og Viking spilte meget bra uten å vinne forrige lørdag, og møter et lag som vant uten å spille særlig bra.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Fredagens langoddsprogram er preget av mange kamper fra de lavere divisjoner, mens noen storlag tjuvstarter serierunden i de største ligaene.

Dagens spill
Viking – Strømgodset, H 2,30

Dagens hjemmelag overrasket stort og spilte meget imponerende mot tittelutfordrer Rosenborg. Trønderne tok ufortjent ledelsen, men en genistrek fra Kjell Jonevret sørget for at rogalendingene kunne dra fra Lerkendal med ett poeng.

Jonevret har den luksus av å disponere en fulltallig tropp. Det ble stilt spørsmålstegn ved Steinthor Thorsteinsson, men han trente som vanlig før kampen.

Viking er alltid ambisiøse, og er avhengig av gode prestasjoner på hjemmebane for å legge grunnmuren for en god sesong. Med de prestasjonene de viste forrige helg, har de veldig gode sjanser mot et Strømsgodset som virker vaklevorent.

Ronny Deilas mannskap slet lenge mot Start, men vant til slutt kampen 4-2. Men resultatet lyver litt – Start var på høyde med, og bedre enn, Strømsgodset i store deler av kampen. Forsvaret til Godset virket ustabilt, og spesielt det første målet var en gedigen forsvarstabbe av drammenserne. Slike feil må de luke vekk i dag.

Det er liten forandring på skadefronten. Jørgen Horn og Kim Andre Madsen er fortsatt utilgjengelige. Backen Mounir Hamoud også har skrevet seg på skadelisten, noe som betyr at forsvarsleddet mangler tre av fire startere til dagens kamp.

De er i stor grad avhengig av at ungguttene deres leverer slik laget er i dag. Wikheim leverte til de grader forrige kamp, men nå er det bortebane og kampbildet blir mest sannsynlig et helt annet. Strømsgodset har fortsatt mange som kan avgjøre kampen, men laget overbevist lite til tross for seier i seriepremieren mot Start.

Dette blir en veldig interessant affære på Viking stadion, som begynner klokken 19.00. Hjemmelaget får god odds, og 2,30 på H er absolutt verdt en innsats denne fredagen!

Viking – Strømsgodset, 2,30 – 3,25 – 2,70. Spillstopp klokken 18.55.

Klikk her for å levere dette spillet.

Dagens langskudd
Hamburg – Leverkusen, H

Høyst interessant oppgjør i Bundesliga, der to lag med mye å spille for møtes på Imtech Arena.

Hjemmelaget er under streken, og er i poengnød for å fornye Bundesliga-kontrakten sin. Har funnet en viss form den siste perioden og 2-2-3 på de siste syv kampene har gitt grunn til optimisme. På hjemmebane er de like ustabile, men står med åtte poeng på de fire siste kampene. Mannskapet er bedre enn den 17.-plassen de nå ligger på.

Hamburg har et par vesentlige skadefravær i dagens kamp. Mangler stopperen Marcell Jensen, som ville startet, og den 22 år gamle toppscoreren Pierre-Michelle Lasogga kommer ikke til å spille. I tillegg er Slobodan Rajkovic, Maximilian Beister og Zhi Gin Lam skadet. Lyspunktet er at de får Milan Badelj tilbake fra suspensjon - han er viktig for midtbanen.

Mange trodde det endelig ville snu for Leverkusen da de slo Augsburg for en drøy uke siden, men det ble avkreftet da de kun klarte uavgjort mot jumboen Braunschweig forrige runde. Sami Hyypiäs menn streifer rundt i ingemannsland for tiden, og står med kun en seier på de siste åtte kampene. Da begynner det å spøke for Champions League-plassen for neste sesong.

Bortelaget må klare seg uten Robbie Kruse, Jens Hegeler og Sidney Sam. Ömer Toprak er tvilsom.

Det er mange måter å angripe denne kampen på, og de har begge mye å spille for. Hamburg er faktisk i bedre form enn Leverkusen for tiden, men det gjenspeiles ikke i oddsen. Det skal vi utnytte!

Hamburg – Leverkusen, 3,05  3,25 – 1,95.

Klikk her for å levere dette spillet.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør