Foto: Christian Thomassen (Scanpix)

Viking slår RBK?

Toppkamp på Viking stadion i kveld

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Søndagskupongen, som denne gangen avvikles på en mandag, er av det slaget vi setter aller mest pris på, med full runde i Tippeligaen og Adeccoligaen. Noen av lagene får sjansen til å rette på det dårlige inntrykket de gjorde i cupen på onsdag, kupongen inneholder også flere kamper som kan kalles enten toppoppgjør og bunnoppgjør. De seks første kampene fra Tippeligaen er utfordrene tippe-stoff. Dagens kupong må leveres senest klokken 17.55, og vi ser Viking-Rosenborg på TV2 klokken 20.00.

Nyhet! Lever vårt store spillforslag til halv pris med TippStation!
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Viking - Rosenborg
Viking tapte årets tre første bortekamper, men siden har skadesituasjonen bedret seg, spillet har blitt bedre og man har kanskje også hatt marginene mer på sin side. 3-2-0 på de fem siste er sterkt, og 4-2-0 totalt på hjemmebane like så, her har man også knallsterke 12-2 i målforskjell. I den siste spilte hjemmekampen var Molde sjanseløse når det kom til stykket, og Viking vant fortjent 4-1.

Rosenborg er tradisjonen tro seriens eneste ubeseirede lag. Det spilles en del uavgjort, og 2-4-0 på bortebane totalt er veldig bra, men 6-3 i målforskjell forteller at det ikke scores like mange mål på bortebane som Rosenborg har gjort tidligere sesonger. Til gjengjeld er tre baklengsmål på seks bortekamper best i serien. 1-4-0 på de fem siste bortekampene, blant annet 0-0 mot Vålerenga, 0-0 mot Tromsø og 0-0 mot Haugesund.

Skaderapport Viking: Børre Steenslid sliter fortsatt med en vond ankel, men kapteinen er innbitt på å rekke RBK-kampen. André Danielsen gikk ut med ankelskade i cupkampen, men rekker trolig mandagens kamp. Oppgjøret kommer for tidlig for Stefan Gislason. Jørgen Horn (tretthetsbrudd), Martin Fillo (menisk), Joakim Austnes er fortsatt ute. Karantene: Tommy Høiland (tre gule).

Skaderapport Rosenborg: Rade Prica (strekk) testes før oppgjøret mot Viking. Simen Søraunet Wangberg (rygg) og Mushaga Bakenga (menisk) er fortsatt uaktuelle. Roar Strand er ikke helt i kampform etter luftveisproblemene, men kan være aktuell for troppen mot Viking.

Flere scoringer står øverst på det trønderske publikums ønskeliste, og ønskelisten er levert til lagets nye gamle trener Nils Arne Eggen, som tar over når Erik Hamrén gir seg etter dagens kamp. Det har vært litt snakk om at Rosenborg skal ta en brakseier i Stavanger i dag, som et verdig farvel til Hamrén. Vi for vår del tviler sterkt på denne farvel-effekten, kanskje kan svenskens farvel like godt slå negativt ut. Sannsynligvis spiller det liten eller ingen rolle.

Det ble 0-0 her i fjor.

Det blir spennende å se om Prica får spilletid eller ikke. Dette blir uansett en jevn kamp mellom to lag i form. 0-0 eller 1-1 virker meget sannsynlig, Hamrén har nok ikke lyst til å tape i sin avskjedskamp, men det er nettopp det som kan skje i dag, når Viking er i den formen de er nå. Man skal ha ganske gode grunner for å spille mot et lag som topper formtabellen, har 4-2-0 på hjemmebane og 12-2 i målforskjell. Når man ser på folkerekka skulle man tro det var Bayern München eller Inter som kom til Stavanger i dag. 28 prosent på Viking er veldig lavt, og vi er nødt til å gripe denne opplagte muligheten for en premie-booster, og markerer HU i kamp 1.

OBS! Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient
Alltid oppdatert:Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Haugesund - Sandefjord
Haugesund er gode på hjemmebane, og det holder opprykkerne oppe over nedrykkstreken. 3-2-0 og 12-4 hjemme totalt. 0-0 mot RBK sist. I cupen gikk man til slutt videre selv om det så litt skummelt ut mot by-rivalene Vard.

Sandefjord er fortsatt i bunnen, selv om det må kalles en liten opptur at de brøt tapsrekken på syv strake da de spilte 0-0 hjemme mot Viking. Det må langt bedre resultater til hvis nedrykk skal unngås. På bortebane er man dårligst i klassen med 0-0-6 og 5-16 i målforskjell.

Skaderapport Haugesund: Jarle Steinsland trente alternativt torsdag, men kan rekke oppgjøret mot Sandefjord. Juska Savolainen er på landslagsoppdrag med Finland, men kommer tilbake til Norge lørdag. Karantene: Chris Pozniak (tre gule).

Skaderapport Sandefjord: Visekaptein Olav Zanetti, som har vært ute med strekk i lengre tid, kan rekke kampen mot Haugesund.

Sandefjord har 1-3-0 på de fire siste kampene mot Haugesund i Haugesund. Siste innbyrdes møte var i Adeccoligaen i 2008, da ble det 1-1 her.

Dette ser på mange måter ut som en opplagt hjemmeseier. Sandefjord tapte nøkkelkampen borte mot Hønefoss sist, de feilet da det gjaldt som mest. Men før eller senere vil Sandefjord klare å ta poeng på bortebane, og hvis gudene er gode kan det bli i dag. Vi tar oss råd til en gardering for premienes skyld i denne kampen. Uavgjort og borteseier her i dag har bare 18 og 15 prosent på folkerekka i skrivende stund. Men selv så svake Sandefjord tradisjonelt er på bortebane, har de ikke tapt her på de fire siste forsøkene. HU i kamp 2.

Travtips Drammen mandag: Vi stoler på en Løve

Hønefoss - Brann
Etter seks strake tap innledningsvis er Hønefoss nå blitt et lag man ikke automatisk kan regne med at taper. De var sjanseløse på Lerkendal sist, men før det vant de 1-0 hjemme over Sandefjord, de tok ett poeng borte mot Vålerenga etter 0-0 og de spilte 1-1 hjemme mot Molde før det igjen. De er fortsatt under streken, og 1-1-3 hjemme og 3-6 i målforskjell er nesten tragisk. I dag kommer seriens nest dårligste bortelag på besøk, som senest tapte mot et lag fra 3. divisjon. Hønefoss gikk så vidt videre mot Valdres i cupen. I dag bør Hønefoss ta tre livsviktige poeng.

Brann har ennå ikke klart å legge bunnstriden bak seg. 0-1-4 og 3-12 i målforskjell på bortebane sier sitt. Tapet mot Fyllingen i cupen var fortjent, man er rett og slett nede på et nivå rundt 2. / 3. divisjonsstandard i bortekampene. I dag kommer vi kanskje nærmere et svar på ett av mange spørsmål: Var det treneren det var noe galt med? Steinar Nilsen tok det som var igjen av sin hatt og gikk etter at cup-bomben smalt. Assistenttrener Rune Skarsfjord styrer skuta inntil videre.

Skaderapport Hønefoss: Lars Lafton (akilles) og David Hanssen (ankel) er begge nyoperert og mister resten av vårsesongen. Aleksandr Dmitrijev er uaktuell grunnet landslagsoppdrag.

Skaderapport Brann: Tredjekeeper Jørgen Mohus er ute resten av vårsesongen med en leddbåndsskade. Fredag formiddag var det ingen øvrige skader i troppen som påvirker laguttaket.

Vi finner ingen tidligere møter mellom disse lagene. Igjen ser vi en kunstig stor bortefavoritt på folkerekka. 48 prosent på laget som tapte i Fyllingsdalen rimer dårlig med vår vurdering av denne kampen, og dette kan være et bra sted å bruke helgarderingen vår. Det sviktende Brann-forsvaret skal få kjørt seg på kunstgresset i Hønefoss, samtidig som Branns offensive spillere er kapable til å score et mål eller to. HUB i kamp 3.

Oddstips mandag: I dag spiller vi Alta

Kongsvinger - Molde
Kongsvinger er for tiden tippeligaens tredje dårligste lag. På hjemmebane har de ikke bedre enn 0-2-3 og 4-7 i målforskjell. Det ble tap 1-2 for Vålerenga sist. Noen dager tidligere vant Konsvinger den viktige bortekampen mot Sandefjord. Poengene på hjemmebane er tatt mot Viking og Lillestrøm.

Molde oppnår fine resultater på hjemmebane, der de bare har tapt for de to beste. På bortebane har de 0-3-3 på seks forsøk, 6-12 i målforskjell. De har tatt poengene mot Hønefoss, Odd og Start.

Skaderapport Kongsvinger: Thomas Myhre (ribbein) er på bedringens vei, og i KIL-leiren vurderer man sjansene for at keeperen spiller mot Molde som 50/50. Det er også noe usikkerhet rundt Roger Risholt (overtråkk) og Henry Joseph Shindika (lår), men duoen rekker trolig mandagens kamp. Det gjør derimot ikke Magne Sturød, som har slitt med flere skader i vårsesongen. Kai Olav Ryen (korsbånd) og keeper Conny Månsson (korsbånd) mister trolig hele sesongen.

Skaderapport Molde: Thomas Holm må trolig stå over kampen mot Kongsvinger. Makhtar Thiouné (lysk) og Pape Pate Diouf (brudd i foten) mister hele vårsesongen.

Det står 2-0-1 fordel Molde på innbyrdes oppgjør i dette årtusenet.

Det er vanskelig å se noen vinner i dette oppgjøret. Vi har mest tro på uavgjort her, og vurderte en stund og la Uén stå alene, men vi garderer med en B på Moldes relativt gode historikk mot Kongsvinger og hjemmelagets poetnsielt farlige skadesitusjon, hvis det nå viser seg at alle de småskadde ikke er med likevel. Men dette er åpent, og vi helgarderer på det store systemet. UB i kamp 4.

Travtips Leangen mandag: Bjørnen sover ikke lenger

Tromsø - Vålerenga
Serielederen fra nord har ikke tenkt å gi seg med det første. Mens praten har gått om når "flaksen" skal ta slutt, har det blitt tydeligere og tydeligere at Tromsø er best på det meste i årets Tippeliga. 5-1-0 hjemme og 8-1 i målforskjell totalt. Kun Rosenborg har klart poeng på Alfeim denne sesongen.

Vålerenga ligger helt oppe på tredjeplass og ser ut til å kunne gjøre en av sine bedre sesonger siden forrige gang de vant serien. Det raknet i cupen og man røk ut for FK Tønsberg. Så dårlig innsats blir det nok lenge til vi får se fra Vålerenga igjen. I serien har de 2-2-2 på bortebane. Hvor gode er egentlig disse resultatene? Konsvinger og Sandefjord har man klart å slå knepent. Uavgjort mot Stabæk og Brann er gode resultater, men hverken Stabæk eller Brann har imponert veldig hittil. Tapet mot Start var fortjent, mens tapet mot Strømsgodset i stor grad skylles innsatsen til Godset-keeperen. Kampen i dag blir nok den tøffeste bortekampen Enga har vært ute i hittil i sesongen.

Skaderapport Tromsø: Keeper Sead Ramovic begynner å bli bedre av strekkskaden, men det er usikkert om han rekker oppgjøret mot VIF. George Mourad (hæl), Remi Johansen (kne) og Hans Åge Yndestad (lysk) testes før kampen. Tommy Knarvik (hæl) og Kevin Larsen (korsbånd) er fortsatt uaktuelle. Kara Mbodji og Fredrick Björck stod over cupkampen mot Byåsen, men begge er meldt kampklare.

Skaderapport Vålerenga: Birger Madsen (hofte) rekker ikke kampen mot Tromsø. Gudmund Taksdal Kongshavn (albue) er uaktuell. Frode Larsen har operert milten og er ute til sommeren. Morten Berre, Kristofer Hæstad og André Muri stod over cupfadesen med småskader, men trioen blir trolig med i troppen som reiser nordover.

Vålerenga har ikke vunnet på Alfheim siden 2006.

Dette er en klar hjemmeseier, bortsett fra to mulige faktorer. Skadene hos Tromsø kan svekke laget hvis ingen av de usikre blir klare til kamp, og det er en viss fare for at Vålerenga kjemper ekstra hardt i dag for å heve seg etter cup-fadesen. Vi markerer HU i kamp 5.

Aalesund - Strømsgodset
Aalesund faller på tabellen. Etter den fine starten har de nå tre strake tap. Det lå an til seier hjemme mot Odd sist, men bortelaget snudde kampen og vant 3-2. Det var sesongens første hjemmetap og man har nå 3-2-1 totalt. 3-2 seieren i cupen mot Skarbøvik var langt fra overbevisende, og Rekdal må sørge for at innstilling og innsats heves for at det skal bli poeng i dag.

Godset faller også på tabellen. På bortebane har man aldri fått til noe særlig, men nå taper man også i Drammen. Etter det ene bortepoenget man tok i Haugesund i starten av sesongen har det blitt fire strake bortetap. Det unge Godset-laget har scoret fem mål på bortebane, noe som ikke er helt ille, men de har sluppet inn 15. I cupen så det litt skummelt ut mot Raufoss, men Godset dro i land 1-0 seier med ti mann på banen.

Skaderapport Aalesund: Fredric Carlsen (lysk), Demar Phillips (strekk) og Pablo Herrera (strekk) rekker trolig ikke kampen mot Strømsgodset. Det er også usikkerhet rundt Jonathan Parr (strekk i magemuskel) og Peter Orry Larsen, men det er større sjanse for at de blir klare.

Skaderapport Strømsgodset: Fredrik Nordkvelle er ute i to til tre måneder med en skulderskade. Steffen Nystrøm (kne) ventes tilbake etter sommerferien. Marcus Pedersen stod over cupkampen grunnet sykdom, men er trolig tilbake mot Aalesund. Karantene: Glenn Andersen pådro seg to gule kort i cupkampen mot Raufoss, men karantenen sones i neste cuprunde.

Innbyrdes statistikken taler sterkt for hjemmeseier. Det ble 1-1 her i fjor, men før det hadde Aalesund fire strake seire.

Aalesunds skadeproblemer vil svekke laget i dag. Spørsmålet er om det kanskje likevel holder mot et Godset som ikke får til noen ting på bortebane uansett. Vi gambler litt her og går for hjemmeseieren, selv om uavgjortfaren er tilstede. H i kamp 6.

Alta - Tromsdalen
Alta leverer en del gode resultater for tiden. De avgjorde i sluttminuttene borte mot Mjøndalen sist. Før det gikk de fra 0-3 til 4-3 mot Sarpsborg i en spennende 4-4 kamp i Finnmarkshallen. 1-3-1 på de fem siste nå, hjemmestatistikken lyder 1-1-1 og målforskjell 6-6. De er ikke noe enkelt lag å tippe, men de gir seg aldri og de må alltid regnes med, selv mot de beste. Nardo ble slått enkelt 3-1 i cupen.

Tromsdalen tar den uvanlig korte men likevel lange turen nordover for å gjøre opp om hvem som er tredje og fjerde best i nord. De kommer fra to strake serietap, 1-3 hjemme for Sarpsborg og 0-4 borte for Follo. I cupen ble det et gledelig 5-1 resultat over Fløya, og i tredje runde får man selveste Tromsø på besøk. Tromsdalen har ikke bedre enn 0-2-2 og 2-11 i målforskjell på bortebane i Adeccoligaen. De to poengene kom i de to første kampene, mens de to siste er tapt, med hele 0-9 tilsammen.

Tromsdalens viktige offensive brikke Reidar Waage har vært plaget av skader, men han spilte blant annet første omgang i cup-kampen mot Fløya. Her presenterte også brødrene Lysvoll seg med to scoringer hver. Det ser litt bedre ut for Tromsdalen med tanke på skader nå. Dette er laget som spilte cup på onsdag: Morten Bredal-Thorsen, Bjørn Strøm(Eirik Erlandsen 39'), Eirik Bertheussen, John Fredrik Strøm, Jo Nymo Matland, Vegard Lysvoll, Ole Talberg, Jonas Johansen, Ruben Kristiansen, Christer Johnsgård(Sondre Bergstedt Flaat 68'), Reidar Waage(Håvard Lysvoll 46').

Lagene har tre innbyrdes møter. Det har blitt 6-2 og 0-0 i Finnmarkshallen, 2-1 til Tromsdalen i Troms.

Hva kan vi vente i dag? Tromsdalen har vist seg fra sin verste side i de seneste bortekampene, men vil nok gjøre alt for å rette opp feilene og prøve å få med seg noe fra Finnmark. Alta gjør en del feil i kampene i det siste, spesielt da mot Sarpsborg, men har likevel bare tapt en av de fem siste. Det blir nok tett og jevnt i hallen i dag, men Alta skal klare å vinne dette. H i kamp 7.

Bryne - FK Lyn
Bryne er meget sterke på hjemmebane denne sesongen. 5-0 over Moss, 3-1 over Sarpsborg og 5-1 over Mjøndalen. Sist ble det sannelig seier borte i lokaloppgjøret mot Sandnes Ulf også, og i cupen ble det 5-0 over Stavanger. Det er reneste Barcelona-sifre Bryne levere hjemme om dagen. Det skal ikke bare vinnes, det skal vinnes med mange mål og overlegent spill.

Lyn så ut til å ha noe på gang etter 3-2 i Moss og 3-1 over Sogndal. Men så fulgte man opp to sterke resultater med tap for Løv-Ham og Ranheim. Nå står den gjenoppståtte hovedstadsklubben med 1-1-2 og 6-11 i målforskjell på bortebane.

Bryne hadde noen skader foran cup-kampen mot Stavanger, og noen spillere ble spart. Tommy Eide Møster, Håkon Stenersen, Sverre L. Larsen, Esben Ertzeid og Marius Bjorheim sto over med småskader, men de fleste skal være klare for spill igjen i dag. Geir André Herrem er den eneste som definitiv er ute. Marius Helle, som har scoret 8 seriemål for Bryne i år, er med.

Lyn forteller på sine hjemmesider at Fredrik Gulbrandsen var suspendert mot Ranheim, men er tilbake til denne kampen og spilte en svært god kamp i cupen på onsdag. Skadesituasjonen er tilnærmet uendret, med Endre Fotland Knudsen i fortsatt fremgang og bebudet comeback for Lyn 2 på tirsdag. Også Mads Dahm nærmer seg, mens Tyrel Lacey er mer usikker med sitt kne. Rickard Nilsson har returnert til klubben, men har med seg et par krykker der han ferdes og har følgelig lite på Jæren å bestille.

Resten av spillerne som sto over cupkampen, samt utbyttede Alexander Hassum, er allerede tilbake i sving og vil være klare til mandags kamp.

Lyn har vunnet mange kamper på Jæren tidligere, men den siste offisielle kampen var cupoppgjøret i 2007 som endte 2-1 til Lyn. Så må vi tilbake til 2002 for å finne neste seier.

Med den formen Bryne har om dagen skal det være bortimot umulig for Lyn å ta poeng på Jæren. Med seier vil Bryne blande seg inn i toppen av Adeccoligaen, og det tror vi de gjør i dag. H i kamp 8.

Løv-Ham - Strømmen
Løv-Ham henger brukbart med, men resulatene varierer. Imponerende 4-1 seier over Lyn i siste seriekamp på hjemmebane. 0-2 tapet for Mjøndalen før det var overraskende svakt. 2-1-1 på hjemmebane er greit, men bergenserne må heve seg hvis det skal bli noe mer enn en plass rundt midten. I cupen har man fortsatt alle muligheter etter 4-1 seier over Nest-Sotra.

Strømmen ser ut til å få det vanskelig i Adeccoligaen. De ligger nederst med kun seks poeng. På bortebane har de 1-0-2 og stusselige 1 scoring. Men kun 3 baklengsmål på bortebane er faktisk best i divisjonen. Det ene målet og de tre poengene kom i bortekampen mot Sandnes Ulf i andre serierunde. Tap for topplagene Glimt og Fredrikstad etter det.

Løv-Ham melder at Kim-Rune Hellesund er ikke i morgendagens tropp mot Strømmen etter at spissen pådro seg en skulderskade i cupseieren mot Nest-Sotra. Nicolai Misje er som tidligere nevnt på nettsiden fortsatt ute en god stund.

Strømmen ser ut til å ha de fleste på plass, muligens med unntak av en småskadet Hassane Dosso. Han ble i cup-kampen mot Eidsvold Turn - som Strømmen vant 4-0 - erstattet av Johan Nås.

Selv med en fin borteseier i cupen å bygge videre på, tror vi det blir for vanskelig for Strømmen på bortebane enda en gang. De scorer nesten ikke mål mot de beste forsvarsrekkene, og mot et offensivt Løv-Ham blir det fort baklengsmål også. H i kamp 9.

Ranheim - Mjøndalen
Ranheim er fortsatt med helt i toppen av Adeccoligaen. 4-0-0 og 7-1 i målforskjell hjemme er imponerende av opprykkerne. Bryne, Follo, Alta og Sandnes Ulf er alle slått. Dette er ikke de aller sterkeste bortelagene i ligaen, men det er ikke dagens motstander heller. Fin borteseier mot Lyn sist, og borteseier i cupen mot KBK aller sist.

Mjøndalen klarte 3-3 i Fredrikstad og 2-0 seier over Løv-Ham. Det er hva de har fått til på bortbane hittil, og dette er sterke resultater. 1-0 i Notodden i cupen var både sterkt og heldig. Men samtidig har Mjøndalen tapt 1-5 for Bryne og 1-2 for Sundet i de andre bortekampene. Sist ble det tap på overtid hjemme mot Alta. Vi vil ikke si at Mjøndalen er et svakere lag i år enn i fjor, men de varierer mer, og det blir spennende å se hvor høyt de klarer å komme på tabellen nå som Nedre Eiker ikke er et fort lenger, slik det var i fjor.

-Vi forbereder oss til en ny tøff kamp hjemme mot Mjøndalen. Laget er ikke tatt ut, men Vegard Voll kommer inn. Ivar Sandvik soner karantene. Vi ønsker å fortsette slik som vi gjorde mot lyn - guttene ønsker å beholde serieledelsen, sier hovedtrener Per Joar Hansen til Ranheimfotball.no.

Mjøndalen melder om noe smårusk i stallen. Fabian Andersen var ute i cup-kampen, han er trolig ute nå også. Kenneth Karlsen og Lars Granaas har vært ute noen kamper og er fortsatt skadet.

Ranheim er i voldsom medgang for tiden, både i serie og cup. En dag vil nok også Ranheim komme ned i en bølgedal, men vi tror de leverer gode resultater enda en tid fremover. Opprykk er fortsatt ikke et tema, men hvis målet er å etablere seg på Adeccoliganivå, er trønderne godt i gang med å lykkes. Mjøndalen kan overraske på en god dag, men sjansene er så små i dag slik vi vurderer det, at det blir ren H i kamp 10, til tross for at hjemmelaget er alt for store favoritter på folkerekka.

Sarpsborg 08 - Sandnes Ulf
Sarpsborg beviser at de er et av de beste lagene i Adeccoligaen ved å beseire først daværende serieleder Ranheim og deretter Tromsdalen på bortebane. I 4-4 kampen mot Alta holdt det ikke helt inn, og i perioder mistet man grepet om kampen og den fine ledelsen man hadde. 2-1-0 og 6-1 i målforskjell på hjemmebane er blant de beste.

Sandnes Ulf ligger i bunnen av tabellen, men 1-1-2 og 6-7 i målforskjell på bortebane er litt bedre enn de aller dårligste. 3-1 seieren borte over Follo ble ikke det gjennombruddet man kanskje håpet på. Siste bortekamp ble tapt for Ranheim og deretter tapte man hjemme i lokaloppgjøret mot Bryne.

Sarpsborg har et par mann ute meldes det, blant annet viktige Hoås. Han har operert kneet og er ute et par uker, minst. Han er med på å gi laget et løft når han spiller, men Sarpsborg har også oppnådd gode resultater uten Hoås på banen.

Sandnes Ulf skriver om kampen på sine hjemmesider: "Sandnes Ulf husker nok med gru sist gang lagene møttes i Sarpsborg. Etter å ha tatt en tidlig ledelse, utlignet hjemmelaget til 1-1 ett minutt før full tid, for deretter å stjele alle tre poengene etter at Martin Wiig ordnet 2-1 på overtid. Når det gjelder mandagens møte, må Vegard Aanestad stå over kampen etter å ha fått sitt tredje gule kort for sesongen i 16.mai-møtet med Bryne. Jason St Juste spilte tross smerter i foten én omgang mot Stord på onsdag, og er ventelig med i startoppstillingen i sin tredje kamp på rad etter skadeavbrekket."

Det er altså to år siden lagene sist var i samme divisjon. Begge lag vant 2-1 på hjemmebane det året.

Sarpsborg er ikke umulig å slå hjemme, bare nesten. Selv med Hoås ute skal hjemmelaget være sterkest av disse to. Noe annet enn en klar hjemmeseier vil overraske oss. H i kamp 11.

Sogndal - Bodø/Glimt
Sogndal er den av de forhåndstippede opprykkskandidatene vi har minst tro på denne sesongen, men de henger bra med på femteplass så langt. 2-1-1 på hjemmebane etter seire over Ranheim og Tromsdalen, uavgjort mot Sundet og tap for Sarpsborg. I dag er det noe tilnærmet toppoppgjør mot Glimt, som er divisjonens svakeste bortelag, så her bør det være muligheter.

Glimt har vært enestående på hjemmebane, mens prestasjonene på bortebane er under middels. Sist ble det tap i Moss, og opprykkskandidaten står nå med 0-1-2 på bortebane og 1-3 i målforskjell. Det ene poenget kom etter 0-0 i Fredrikstad. – De ulike banene passer ikke til måten vår å spille fotball på. Det vil de gjøre etterhvert, når de blir bedre utover sesongen, sier Glimts trener Kåre Ingebrigtsen til NRK. Han er ikke med på at Glimt er i dårlig borteform. Laget hans klarte hvertfall å vinne 4-0 borte over Stålkameratene i cupen på onsdag, men det var på nordnorsk kunstgress.

Glimts Christian Berg uttaler seg også om dagens kamp til NRK: – Vi kan ikke bare skylde på dårlig underlag når vi ikke vinner bortekamper. – Vi må bare late som vi spiller hjemme når vi spiller bortekamper. Nå skal vi spille på gress igjen og det er annerledes enn her i Bodø. Men vi viste mot Fredrikstad at vi kan takle det. Vi må prøve å bygge videre på den kampen og satse på noe lignende, så tror jeg vi klarer å ta poeng, sier Christian Berg.

Glimt vant på denne banen i Tippeligaen i 2004, siden har de spilt 0-0 og tapt 0-2 her i 2006 og 2007-sesongene av Adeccoligaen.

Vi stoler ikke helt på hjemmelaget i dag, men de møter altså Adeccoligaens svakeste bortelag, på eget gress av den sorten som må klippes, og mye skal gå galt for at Sogndal taper denne. HU skal holde i kamp 12.

Klikk her for å levere vårt 96-rekkers spillforslag.

Klikk her for å levere det store 486-rekkers forslaget.

Du kan også levere det store systemet til lavere kostnad med TippStation. Vi har satt opp det store systemet til halv pris for deg her, men du kan også velge andre innleveringsbeløp. Klikk på knappen "Lever spill" etter at du har satt ønsket innsats.

96-rekkeren:

Tipping Søndag, frist: 24.05.2010 17:55
1. Viking - Rosenborg H U
2. Haugesund - Sandefjord H U
3. Hønefoss BK - Brann H U B
4. Kongsvinger - Molde U B
5. Tromsø - Vålerenga H U
6. Aalesund - Strømsgodset H
7. Alta - Tromsdalen H
8. Bryne - FK Lyn H
9. Løv-Ham - Strømmen H
10. Ranheim - Mjøndalen H
11. Sarpsborg 08 - Sandnes Ulf H
12. Sogndal - Bodø/Glimt H U

486-rekkeren:

Tipping Søndag, frist: 24.05.2010 17:55
1. Viking - Rosenborg H U B
2. Haugesund - Sandefjord H
3. Hønefoss BK - Brann H U B
4. Kongsvinger - Molde H U B
5. Tromsø - Vålerenga H U B
6. Aalesund - Strømsgodset H
7. Alta - Tromsdalen H U B
8. Bryne - FK Lyn H
9. Løv-Ham - Strømmen H
10. Ranheim - Mjøndalen H
11. Sarpsborg 08 - Sandnes Ulf H
12. Sogndal - Bodø/Glimt H U

-

Sportspill.no on Facebook

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør