Lite har gått Everton og Romelu Lukakus vei i sesongåpningen.
Lite har gått Everton og Romelu Lukakus vei i sesongåpningen. Foto: Richard Sellers (Pa Photos)

Viktig dag for bunnlagene

I England er det allerede mange bunnlag som er i poengnød. De er mange viktige kamper på lørdagens tippekupong!

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddstips 1: Ingen har slått Mainz
Oddstips 2: Parr og Ipswich er i siget
Langskudd: Tøff oppgave for Nordtveit
Jackpot-V75 Momarken:Damene viser vei i millionjakten

Det er et kjempemessig langoddsprogram denne lørdagen. Manchester City og Tottenham sparker lørdagen i gang og det er flust av godbiter både i dag og søndag.

Bonuspotten på Tippekupongen vokser stadig og er nå oppe i 2,9 millioner kroner.

Ikke glem å følge Sportspills Facebook-side for daglige oppdateringer på det som rører seg i vår verden av sport og spill.

1. Crystal Palace — Chelsea
Det er mange Palace-supportere som minnes det tilsvarende oppgjøret i forrige sesong med glede. Da sørget et selvmål fra John Terry at hjemmelaget tok en uhyre viktig seier. Samtidig satte det store bremseklosser på Chelseas tittelhåp.

Situasjonen i dag er en ganske annen. Under Neil Warnock har Crystal Palace fremstått ustabile. De siste syv kampene har de tre seire, og to uavgjort og tap.

På skadefronten har de ikke mange bekymringer. Dann er ute, mens Manappa er usikker til kampen.

Chelsea er nok mer enn revansjelystne på å hevne fjorårets fadese. Med den starten de har fått i år, seiler de frem som soleklare tittelkandidater, og da er dette en kamp de bør vinne. Og med 19 poeng på deres syv første ligakamper, ser det utvilsomt lyst ut for Mourinho.

Også skademessig ser det lyst ut for Chelsea. Drogba og Ramires er ute, mens Schürrle er regnet som tvilsom.

Selv om vi for skrellens skyld vil håpe på deja vu fra i fjor, er Chelsea så gode at B virker som det eneste rette, men på større systemer kan H lønne seg for skrellens skyld.

2. Arsenal — Hull City
Arsenal gjorde en absolutt godkjent innsats på Stamford Bridge forrige runde, men ble til slutt et nummer for små. Sesongåpningen deres har vært mildt sagt ustabil, og 2-2-3 er fasit de siste syv kampene. Dagens motstander har de historisk godt tak på, med syv seire og ett tap deres åtte kamper seg imellom.

Fraværslisten har fått mye av skylden for det. Selv om det ikke ser så ille ut som det gjorde for en liten stund siden, er det ikke til å legge skjul på at skademarerittet ingen ende tar. Giroud, Debuchy, Sanogo, Ramsey, Özil og Arteta er alle ute.

Diaby, Koscielny, Ospina, Welbeck, Walcott, Gnabry og Rosicky betegnes som tvilsomme. Det er en hel førsteellever pluss innbytter til sammen.

Hull tok en livsviktig seier mot Crystal Palace sist, og fikk endelig lønn for strevet etter en rekke tøffe kamper. Det er mulig å argumentere for at de har fått lite betalt for gode innsatser, og i dag venter en ny, tøff kamp.

Spesielt defensivt har de vært for gavmilde, og de siste fem kampene har de sluppet inn to mål i snitt. Et slikt forsvarsspill vil straffe seg i dag.

Elmohamadys usikre skadesituasjon er eneste hodebry for Bruce og hans menn.

Selv om det neppe har eksistert bedre tidspunkt å møte Arsenal på, bør de absolutt sikre seieren i dag. H.

3. Everton — Aston Villa
Roberto Martinez har fått en tøff start på den beryktede andresesongen. De befinner seg nå i bunnsjiktet og har nå fem kamper uten seier - dog mot veldig tøff motstand.

Everton-treneren kan glede seg over en bedring rent prestasjonsmessig de siste kampen, og de ga både Liverpool og Manchester United tøff motstand på bortebane. Likevel har de også tapt hjemme mot lag som Crystal Palace, og de må utvilsomt heve seg betraktelig. Og det fort.

I tillegg har de Europa League-kamp mot Lille i Frankrike til uken. På skadelisten finner vi Barkley, Mirallas og Stones, mens Coleman, McCarthy og Oviedo er usikre.

Aston Villa er nede på jorden etter en fantastisk sesongåpning, og har nå tre tap på rad og 0-8 i målforskjell disse kampene. Motstanderne i disse var imidlertid Arsenal, Manchester City og Chelsea, så de tar nok ikke det så altfor tungt.

Vlaar kjemper mot klokken for å komme tilbake, det samme gjør Agbonlahor. Kozak er ute.

Everton trenger sårt en seier, og er bedre enn det de har vist i sesongåpningen. Vi spiller H.

4. Southampton — Sunderland
Forrige rundes tap mot Tottenham var fortjent, men Southampton spilte veldig god fotball til tider. Tapet endte en seks kamper lang rekke med seire, og Koeman er trolig veldig fornøyd med sine første kamper på Southampton-benken.

Filosofien hans har blitt implementert på rekordtid og de har bare fem baklengsmål de syv første kampene. I tillegg spiller de tidvis veldig godt offensivt. Graziano Pellé har også åpnet målkontoen for sitt Italia, med debutmål mot Malta i landslagspausen.

Rodriguez, Ward-Prowse og Yoshida er alle ute, og gir Koeman færre muligheter i hvert ledd. Ungguttene Isgrove og Gallagher betegnes som usikre.

Sunderland har på sin side slitt stort med å avgjøre kamper, noe som gjør at seieren mot Stoke var etterlengtet. De synes nok at pausen kom litt ubeleilig, for det momentum seieren mot Stoke skapte, kan ha forsvunnet litt i løpet av de to ukene som har gått.

Coates, Giaccherini og Alvarez er alle ute.

Southampton har åpnet solid og fortjener absolutt all tillit. H.

5. Newcastle United — Leicester City
Newcastle har enda ikke vunnet en ligakamp denne sesongen og Pardews marerittår fortsetter. Han kan imidlertid glede seg over at Cissé endelig har funnet målformen, han har skåret fire mål de tre siste. De nye signeringene har imidlertid slitt med å levere så langt.

Problemet til Newcastle ligger absolutt i det defensive, og de slipper inn to mål i snitt per kamp. Og når de da skårer så lite som de gjør, blir det vanskelig å vinne.

Santon, de Jong, Aarons, Campbell og Gutiérrez er alle ute. Janmaat, Krul og Dummet er ute.

Leicester burde så absolutt ha vunnet forrige runde mot Burnley, men de glapp helt mot slutten og to viktige poeng gikk tapt. De har prestert godt i sesongåpningen, men aller best har de spilt mot de beste lagene.

Nigel Pearson har funnet en veldig fin balanse i sitt lag. Esteban Cambiasso var akkurat det de trengte på midtbanen, og de er virkelig klare til å gi hard kamp til alle motstandere.

Upson er ute.

Newcastles supportere er sulteforet på seire, og vi tør ikke gi all tillit til Pardew i dag. HU.

6. Burnley — West Ham United
Også Burnley venter på sin første seier i Premier League, men fikk et løft mot Leicester sist. Opphentingen der, to ganger, var imponerende. Den kampen endte en fem kamper lang rekke uten skåringer.

Vokes, Taylor, Chalobah er ute, Jones, Trippier, Marney, Ings, Keane er usikre.

West Ham har åpnet sesongen solid, og så langt gjort Nettavisens tabelltips til skamme. 3-1-3 er fasit de siste syv kampene. Spesielt offensivt har de vært gode og de tok en fin seier mot QPR sist.

Jenkinson, Collins, Demel, Noble og Vaz Te er usikre, mens O'Brien, Kouyaté og Carroll er ute.

Denne kampen kan faktisk gå alle veier. HUB.

7. Fulham — Norwich City
Fulham kom tilbake på tapersporet etter en fin periode, med sitt 0-2 for Middlesborough før pausen. På hjemmebane har de vært svake, med 1-1-3 de første fem hjemmekampene.

Norwich har på sin side festet grepet om opprykk, men har sviktet hjemme mot lag som Charlton og Rotherham i det siste. På bortebane har de imidlertid vært upåklagelige, med 4-0-1.

Verdt å merke seg er det at Norwich aldri har vunnet mot Fulham så lenge Norsk Tippings statistikk rekker. 10-4-0 er innbyrdes statistikk før dagens oppgjør.

I dag kan godt bli den første seieren til Norwich over Fulham på lang, lang tid. HB.

8. Sheffield Wednesday — Watford
Hjemmelaget spilte en god kamp i lokaloppgjøret mot Leeds forrige runde, og fikk ett poeng med seg derfra. Har imidlertid nå fire kamper utens eier, og det er en trend de bør snu så fort de kan.

Generelt er de gjerrige bakover, og sluppet inn åtte mål så langt. På hjemmebane har de 1-3-1 og 3-3 i målforskjell, så de vet hvordan de skal tette igjen.

Watford har virkelig vist at de mener alvor i år, og har 3-3-1 de siste syv kampene. De er med i toppen, men sliter med å avgjøre kamper mot antatt svakere lag. 2-1-2 er bortestatistikken så langt.

Dette blir en uhyre jevn kamp. HU.

9. Reading FC — Derby County
Nå står Reading med fem kamper uten seier, etter et tøft kampprogram. Derfor har de også rast på tabellen de siste ukene. 15-17 er en morsom målforskjell og vitner om et ustabilt lag. Mye av skåringsansvaret ligger på Simon Cox, som står med fem nettkjenninger så langt.

3-1-1 er hjemmestatistikken til Reading.

Playofftapet sitter nok enda friskt i minne for Derby County, men de har virkelig reist seg på mesterlig vis og står nå med 4-3-0 de siste syv. I år mener de alvor, og det bekreftes av deres null baklengsmål de siste fire kamper.

For bare noen uker siden slo de nettopp Reading 2-0 i ligacupen. 2-2-1 er ikke en veldig imponerende bortestatistikk for et topplag.

Hjemmelaget bør ikke avskrives mot gode motstandere. HB.

10. Brighton & Hove Albion — Middlesbrough
Hjemmelaget er mye bedre enn den 19. plass de nå ligger på. De har 1-4-2 de siste syv og har holdt gode lag til uavgjort. Har også fem kamper uten tap nå, men de sliter absolutt med å avgjøre i sin favør. 1-3-1 på hjemmebane.

Middlesborough står med 4-2-1 de siste syv og har fått virkelig sving på sakene. Tilbake på vinnersporet mot Fulham sist. Solide på bortebane med sine 3-1-1, men 5-3 i målforskjell vitner om at de vinner med små marginer.

Nok en jevn kamp, men bortelaget er i best form. HB.

11. Ipswich Town — Blackburn Rovers
Jonathan Parr og hans Ipswich har virkelig funnet en god flyt, og har 4-3-0 de siste syv. De ledet også lenge borte mot Nottingham Forest sist, men seieren glapp mot slutten.

4-0-1 på hjemmebane er veldig imponerende.

Blackburn var preget av mye optimisme før sesongen, men de har sluknet litt og fremstått meget ustabile. 2-2-3 er fasit de siste syv, og de har nå tre kamper uten seier - selv om de hadde gode vinnersjanser i begge de to siste kampene. 16-18 i målforskjell viser at de er altfor gavmilde til å henge med i toppen. Det samme gjør bortestatistikken på 2-0-3.

I denne kampen spiller vi H.

12. Millwall — Wolverhampton Wanderers
Millwall skøyt ut av startblokkene og åpnet virkelig godt, men har nå sluknet og står med seks kamper uten seier. Holdt gode lag som Derby og Nottingham til uavgjort, men det hjelper lite når de taper mot lag av likt kaliber.

2-1-2 på hjemmebane er ikke mer enn godkjent.

Wolverhampton er med i toppen, men må avgjøre flere kamper om de skal henge med hele veien. Står med 2-4-1 de siste syv og har sluknet litt etter en god åpning. Men det er absolutt ikke for sent til å snu skuta.

To litt formsvake lag, men Millwall er tradisjonelt sterke på hjemmebane og må heve seg etter en dårlig periode. H.

96-rekker:

1. Crystal Palace — Chelsea B

2. Arsenal — Hull City H

3. Everton — Aston Villa H

4. Southampton — Sunderland H

5. Newcastle United — Leicester City HU

6. Burnley — West Ham United HUB

7. Fulham — Norwich City HB

8. Sheffield Wednesday — Watford HU

9. Reading FC — Derby County HB

10. Brighton & Hove Albion — Middlesbrough HB

11. Ipswich Town — Blackburn Rovers H

12. Millwall — Wolverhampton Wanderers H

Klikk her for å levere denne kupongen.

432-rekker:

1. Crystal Palace — Chelsea HB

2. Arsenal — Hull City H

3. Everton — Aston Villa H

4. Southampton — Sunderland H

5. Newcastle United — Leicester City HU

6. Burnley — West Ham United HUB

7. Fulham — Norwich City HB

8. Sheffield Wednesday — Watford HU

9. Reading FC — Derby County HUB

10. Brighton & Hove Albion — Middlesbrough HUB

11. Ipswich Town — Blackburn Rovers H

12. Millwall — Wolverhampton Wanderers H

Klikk her for å levere denne kupongen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus