Det er få som har en større stjerne i dagens Serie A enn Inter-legenden Javier Zanetti.
Det er få som har en større stjerne i dagens Serie A enn Inter-legenden Javier Zanetti. Foto: Olivier Morin (Afp)

Vinner for å hedre Zanetti

Javier Zanetti har kunngjort at han legger opp som fotballspiller etter årets sesong. Dagens kamp er hans siste på Giuseppe Meazza.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige lørdagstips:
Tippekupongen: Ny slitekamp for Brann
Oddstips 1: Lars Bohinen er sårt savnet
Oddstips 3: Siste sjanse for Luca Toni
V75 Jarlsberg: Sjokkobjekter mot 42 millioner

Det er full rulle fra alt fra norsk 2. divisjon til Bundesliga i dag, og det er nok siste lørdag på lenge at oddsprogrammet er så fullstappet som det er i dag.

Dagens dobbel
Inter + Stord, samlet odds 3,46

Inter - Lazio, H 1,65

Milano-laget har vært i varierende form den siste perioden, og tapte fortjent derbyet mot Milan i forrige runde. De siste syv kampene har de kun tapt kampen mot Milan, men også kun vunnet to. Det betyr at Europa League-plassen er i fare.

Europas nest gjeveste turnering er ikke noe italierne setter høyt. Men forrige sesong kom Inter utenfor alle de europeiske turneringer, en fadese de ikke er lystne på å gjenta.

Har endelig fått tilbake en del viktige forsvarsspillere. Juan Jesus er enda skadet, mens Cambiasso er suspendert til dagens kamp.

Vi ga Lazio tillit mot Verona i forrige runde, men de rotet det til og spilte til slutt 3-3. Det resultatet gjenspeiler sesongen ganske godt, og de har skuffet sett under ett.

Tatt en del seire i det siste, men mange av dem mot dårlige lag. Siden de er fire poeng bak Inter før dagens kamp, har de enda en tynn, teoretisk mulighet om å kapre seg Europa League-spill.

På bortebane er Lazio i grei forfatning, med 5-5-8 som statistikk. Drasser rundt på en lang skadeliste, og viktige spillere som Konko, Radu, Marchetti og Postiga er skadet. I tillegg er Lulic suspendert.

Inter burde vinne i dag for å sikre femteplassen, og samtidig vil hele laget at Zanetti skal få avslutte med stil. Lazio har virket umotiverte den siste tiden. 1,65 er oddsen på hjemmeseier, og den passer bra i vår dobbel.

Stord - Førde, H 2,10

Hjemmelaget Stord har hatt en særs vanskelig åpning på sesongen. Med kamper borte mot Vard Haugesund og ligaleder Åsane, samt en hjemmekamp mot Fana er det forståelig at de står med ett poeng på tre kamper.

Stord slo ut nevnte Fana i NM, og ledet også til pause mot Brann i forrige runde. Bergenserne slo tilbake og vant til slutt kampen 2-1.

Terminlisten har ikke gitt noen god start, men i dag har de en mye mer overkommelig oppgave.

Førde er betydelig svekket fra forrige sesong. Spesielt nevneverdig er spissene Kristian Fardal Opseth, som nå spiller for Sogndal, og Christoffer Hafsås, som gikk til Fyllingsdalen. Begge to er sårt savnet, spesielt når spissen Øystein Myrkaskog er skadet. Eirik Flatjord er også på skadelisten.

Førde har åpnet sesongen med tre poeng etter en seier mot tabelljumbo Ålgård. Ellers har de tapt for Grorud og Åsane.

Stord har som sagt hatt en tøff sesongåpning, men har i dag veldig gode muligheter mot et Førde som fremstår fryktelig svake. Selv om Førde er over dagens verter på tabellen, er det liten tvil om hvem som fortjener vår tillit.

Kampen kan ikke singelspilles, og med 2,10 i odds på hjemmeseier fullfører den vår meget ambisiøse dobbel.

Dagens dobbel, samlet odds 3,46 (spillestopp klokken 15.55).
Kamp 96: Inter - Lazio, 1,65 - 3,35 - 4,30.
Kamp 64: Stord - Førde, 2,10 - 4,00 - 2,25.


Dagens langskudd
Levante - Valencia, H 3,10

Forrige serierunde var Levante med på å iscenesette det som har utviklet seg til å bli en av tidenes mest spennende avslutninger i La Liga. Med 2-0-seier over Atletico med alt å spille for, rystet de hele fotballverden.

Før seieren mot Atletico spilte de uavgjort mot både Getafe og Elche, men er ikke i sitt livs form. Valencia-laget er ferdigspilt for sesongen, men har i sesongens siste hjemmekamp en gylden mulighet til å gå forbi dagens gjester på tabellen en runde før slutt. Utrolig ustabilt hjemmelag, med 6-6-6 som statistikk.

Valencia var nære ved å ødelegge Real Madrids tittelhåp forrige runde, men spilte til slutt uavgjort. Også dagens gjester er ferdigspilte, ettersom det er for langt opp til Europa League.

Var også nære ved å sjokkere Sevilla i semifinalen av nettopp Europa League, men etter å ha tatt ledelsen med 3-0, scoret Sevilla målet som sendte dem videre - tre minutter på overtid.

Valencia har levert to veldig gode prestasjoner men fått utrolig lite betalt. Moralen er nok ikke på topp i den leiren for tiden. Bortestatistikken på 3-7-8 er heller ikke spesielt imponerende.

Det er alltid morsomt med lokale kamper, og Levante er i skyene etter sjokkseieren mot Atletico Madrid. Oddsen på 3,10 til hjemmeseier er for god til at den ikke bør prøves!

Lørdagens langskudd (spillestopp klokken 21.55).
Kamp 111: Levante - Valencia, 3,10 - 3,05 - 2,05.


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør