Foto: Alberto Pizzoli / AFP

Vraker Therese Johaug

Skal du vinne penger på vinter-OL, nytter det ikke å spille med hjertet.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Interessen for oddsspill på vinteridretter har økt kraftig de siste årene, og under OL i Sotsji har Nettavisen som mål å levere markedets beste tipsforslag for leserne.

Klikk her for å se oddsene på samtlige dueller på torsdagens OL-program. (Velg de øvelsene du vil se oddser på til venstre i menyen)

I perioden 7. til 23. februar kommer derfor undertegnede å la travet "seile sin egen sjø" for å kunne konsentrere seg fullt og helt om å gi leserne gode spillobjekter fra Sotsji.

Fire av sju
Lørdag lanserte jeg Martin Johnsrud Sundby som mitt hovedspill i 30 km skiathlon mot Petter Northug. Til vidunderlige 2,20 i odds var det egentlig ingenting å lure på, og Martin vant da også duellen soleklart. Tirsdag tilbød Norsk Tipping 11 dueller i herrenes sprint og Petter Northug var i to av dem. Blant annet mot Marcus Hellner og Petter var da satt til nitriste 1,55 i odds mot formsterke Marcus Hellner til 2,10. Den kjøpte jeg ikke i det hele tatt. Og fikk rett enda en gang i forhold til Petter Northug og nok en gang gjelder det å tro på det man ser. Onsdag lanserte jeg Magnus Moan til nydelige 1,95 i odds mot franskmannen Jason Remy Chappuis og Moan vant duellen overlegent. Hittil har jeg dermed lansert sju dueller fra vinter-OL og truffet med fire.

Spiller alltid det jeg ser
Torsdag er det blant annet 10 km klassisk intervallstart for kvinner som står på OL-programmet og både Norsk Tipping og bookmakerne fortsetter med å strø ut "gaver". Jeg kan ikke begripe hvordan det er mulig å sette Therese Johaug til 1,40 i odds i duell mot Charlotte Kalla. 2,40 på formsterke Kalla ser ut som et aldeles sleivskudd og her er det bare å angripe alle dager i uken.

Jada, det er helt sikkert rett at Charlotte Kalla er best i fristil, eller i det minste var det foran denne sesongen. Men svenskenes yndling på jentesiden, har tatt kvantesprang i klassisk foran denne sesongen. Kalla og Johaug har møtt hverandre to ganger på den samme distansen denne sesongen og det står 1-1 mellom Johaug og Kalla. I verdenscupstevnet i Toblach den siste helgen før OL startet skilte det sju sekunder i favør Johaug. På Lillehammer 7. desember i fjor skilte det derimot 27 sekunder i favør Kalla på andreplass og ned til Johaug på fjerdeplass.

Johaug viste svakhetstegn
Under lørdagens skiathlon der det først ble gått 7,5 km klassisk var det dødt løp mellom dem, men i den avgjørende skøytedelen var som kjent Johaug sjanseløs da Kalla rykket i den siste bakken. Kalla har vist strålende form gjennom hele sesongen, og det var ikke formbeskjed fra Johaug på lørdagens Skiathlon all den tid hun også tapte spurten mot Heid Weng i kampen om fjerdeplassen.

I min bok skulle det vært tilnærmet lik odds på Johaug og Kalla i denne duellen, og da er 2,40 på Kalla gedigen overodds. I introen til OL ble jeg sitert på at "Jeg kommer til å være «nådeløs» mot underbetalte norske favoritter og heller gå etter utenlandske vinnere når jeg får teften av gode spill". Og her er det ikke noe å lure på. Charlotte Kalla blir mitt soleklare valg til 2,40 og her er det bare å løpe til lukene.

Spilleforslag 1 torsdag (spillestopp kl 10.55):
Therese Johaug - Charlotte Kalla 1,40 - 2,40
Klikk her for å levere dette spillet (innsatsen styrer du selv)

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør