JAKTER MÅL: Tottenham må stoppe Zlatan Ibrahimovic, som har hatt en strålende sesong i Milan-drakta.
JAKTER MÅL: Tottenham må stoppe Zlatan Ibrahimovic, som har hatt en strålende sesong i Milan-drakta. Foto: Stefano Rellandini / Reuters

Zlatan dreper Romas drøm om Europa

Milan sikrer seriemesterskapet i Roma lørdag kveld. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Hercules griper sjansen
Tippetips: West Ham kjemper for livet

Tippeligaen: Skaderapport
V75 Bergen: Vi skyter med skarpt
Premier League: Skade- og karantenerapport
Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

Med sesongavslutning i Championship, avgjørende kamper i Premier League, tysk Bundesliga, fransk Ligue 1 og spanks toppfotball, tillegg til norsk andredivisjonsfotball og norsk toppserie er det rikelig å velge blant på lørdagens langoddsprogram . Legg så til mellomspill i ishockey og storoppgjør i Roma mellom Roma og Milan og ikke minst tippeligaoppgjøret mellom Vålerenga og Brann så er det rikelig å bit i for oss langoddspillere.

Men i England har vi faktisk ikke funnet en kamp som lokker til spill, ei heller i Tyskland og våre to oddsforslag denne lørdagen er begge hentet fra kveldskampene på programmet.

På stadio Olimpico møtes altså Roma og Milan til et høyinteressant oppgjør. Roma innehar i øyeblikket sjetteplassen på tabellen, men det er kun ett poeng opp til Lazio på fjerdeplassen som gir Champions League-kvalik. Søndag møtes nettopp Udinese (som innehar femteplassen og er a poeng med Roma på 59 poeng) og Lazio i Udine i en svært viktig kamp.

Tre serierunder før slutt leder Milan med åtte poeng på Inter og seriegullet er nærmest i lomma. I klassisk Milan-stil så hanglet de seg inn til lite overbevisende 1-0 seier hjemme mot ferdigspilte Bologna sist helg. Slik har det alltid vært med Milan, rufsete opptreden skjer tidvis mot antatt svakere motstand.

Roma har undertegnede sett mange ganger denne sesongen, og det er ikke mange ganger de har imponert. Dårlig rytme i laget og mangel på struktur og vår egen John Arne Riise er en blant fravær som har hatt en svært middelmådig og ustabil sesong i Roma-trøyen, men med gode individualister fremover på banen skaffer de seg poeng på gode individuelle prestasjoner. Til og med ikonet selv, Francesco Totti, har våknet kraftig til live den siste måneden og scoret flere viktige mål. Og når så i tillegg både Udinese og Lazio har hatt en kraftig formsvikt de siste ukene har Roma meldt seg på i kampen om fjerdeplassen.

Viktige og sentrale Daniele De Rossi og Simone Perrotta ble begge ilagt tre kampers karantene etter forrige helgs tumulter i Bari, og begge er således ferdigspilt for sesongen. Forventet lagoppstilling for Roma i kveld: Doni, Cassetti, Burdisso, Juan, Riise, Pizarro, Brighi, Taddei, Simplicio, Vucinic, Totti.

For Milan returnerer Zlatan Ibrahimovic etter karantene, og også Alexandre Pato er friskmeldt igjen. Dermed er Milan-troppen for første gang på lenge tilnærmet skadefri. Lørdag kveld starter både Ambrosini, Pirlo, Pato, Cassano og Flamini på benken og det sier noe om bredden i Milan-stallen nå som skadene er langt færre. Forventet lagoppstilling for Milan i kveld: Abbiati, Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta, Gattuso, van Bommel, Seedorf, Boateng, Robinho, Ibrahimovic

Det står riktignok 3-3-0 på de seks siste tilsvarende, men i kveld tror vi statistikken brytes. At Milan-seier betales med svært forlokkende 2,85 i odds, gjør det enda mer interessant. I vår verden skulle Milan vært knapp favoritt, spesielt med tanke på de svært sentrale fraværene til Roma. Et Milan-lag med en ekstremt spillesugen Zlatan Ibrahimovic er det beste laget etter vår mening og med tilnærmet skadefri tropp er det mange valgmuligheter nå til å justere underveis.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Kampen kan selvsagt spilles som singel, og vi nøler ikke med å foreslå spill på Milan-seier til spreke 2,85 i odds vel vitende om at Roma jager Champions League, så glemmer vi ihvertfall ikke at Milan jager scudettoen.

Spilleforslag 2 lørdag (innsats kr 100):
Kamp 104 Roma - Milan 2,20 2,70 2,85
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Andre vurderinger lørdag:
-Overraskende nok er Klepp gjort til favoritt borte mot Trondheims-laget Kattem i Toppserien for kvinner. Kattem klarte 2-2 hjemme mot sterke Arna-Bjørnar i sin forrige hjemmekamp, mens Klepp sjelden leverer oppsiktsvekkende på bortebane. 2,35 på hjemmeseier kan prøves i et systemspill.
- Skadeproblemene er formidable for Sunderland om dagen, og det må være en svært god sjanse for Bolton hjemme på Reebook stadium i ettermiddag. Men 1,65 på Bolton-seier dreper spillegleden
- Aston Villa er stor favoritt hjemme mot Wigan, men har svake 0-2-3 på de fem siste tilsvarende mot Wigan
- West Ham må vinne i ettermiddag, men svært sentrale spillere er ute med skade og meget viktige Scott Parker er høyst tvilsom.
- MK Dons gjør ni forandringer til ettermiddagens bortekamp mot Oldham. Dons er allerede klar for playoff og gir de fleste førstelagsspillerne hvile. Dessverre er Oldham hardt rammet av skader, men Oldham kan prøves i et system. 2,20 er hjemmeoddsen.
- Vålerenga til 1,50 i hjemmeodds mot Brann må jo nesten være en vits.....
- Kun Nottingham Forest og Leeds har noe å spille for i den avsluttende runden i Championship.
- Tunge fravær på Sevilla og Real Madrid i kveldskampen i Spania gjør kampen svært vrien
- Tottenham feier over Blackpool, eller har Ian Holloway fortsatt noe lurt i ermet.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus