Foto: Giorgio Perottino (Reuters)

Zlatan skal hjelpe oss med 12 rette

Ryker bonuspotten i dag? Sjekk våre eksperttips og lever kupongene her - uten kortleser.

Kommersielt

Søndagskupongen inneholder oppgjør fra Premier League, Primera Division, Bundesliga, Belgisk Superliga, Serie-A og Coupe De France. Spillefristen er klokken 16.55.

Bonuspotten nærmer seg 5 millioner kroner med stormskritt. Dette tilfaller en eventuell alenevinner på søndagskupongen.

Sjekk Sportspills oversikt over skader og karantener i Premier League, med fullstendige tropper for alle lag.

Søndagens tipsmeny:
Odds del 1: Napoli går for gull
Odds del 2: Kun seier er godt nok for Real Madrid
Nyttig: Lesernes oddstips søndag

Blackburn - West Bromwich
Premier League. Vi var usikre på hvordan det skulle gå med Blackburn da manager Sam Allardyce overraskende fikk sparken før jul. Konklusjonen etter syv kamper med Steve Kean i førersetet og 3-1-3 på disse, må være at det går akkurat like middels nå som tidligere. Blackburns siste hjemmekamper har gitt 1-0 mot QPR i cupen og 3-1 mot Liverpool i Premier League. Blackburn har 5-3-3 på hjemmebane og Ewood Park er fortsatt et vanskelig sted å være for de aller fleste i Premier League.

Nykommer Jermaine Jones er med i troppen etter å ha ankommet på lån fra Schalke 04 ut sesongen. Santa Cruz ser også ut til å trives med å være tilbake på Ewood. Keith Andrews, Vince Grella, Steven N'Zonzi og Phil Jones er på skadelisten.

West Bromwich nærmer seg bunnen etter en overraskende god start på sesongen. Etter seks strake tap vant de 3-2 hjemme mot Blackpool forrige helg. De har 2-2-7 på bortebane. Forsvarssjef Jonas Olsson er tilbake etter karantene. Kun Steven Reid er ute i øyeblikket.

Det står 3-3-0 fordel Blackburn på dagens bane på 2000-tallet. Blackburn viste seg som det bedre laget da vant 3-1 i West Bromwich i romjulen, og vi tror ikke WBA klarer å etablere noe spill på Ewood Park denne gangen heller. Blackburn-maskineriet vil sannsynligvis gå sin gang og da ender dette trolig1-0 eller 2-0. H i kamp 1.

Spill uten kortleser
For å levere Lotto, Tipping
og Norsk Tippings øvrige spill på nett, har spillerne helt fra starten vært nødt til å bruke en egen kortleser. Norsk Tipping har imidlertid akkurat lansert en betaversjonav en spilløsning basert på mobilidentifikasjon.

For å levere spill på den nye måten, må du klikke deg inn på denne lenkenog følge instruksjonene. Du må være kunde hos Norsk Tipping med mobilnummeret registrert for å kunne benytte deg av løsningen. Registrer deg som kunde her.

Villarreal - Real Sociedad
Primera Division. Villarreal røk ut av Copa Del Rey etter 3-6 sammenlagt mot Sevilla, men i La Liga går det strålende, spesielt på hjemmebane. 9-1-0 og målforskjell 24-5 hjemme står ikke tilbake for noen. Det er fortsatt skader i laget: Cazorla, Lopez, Nilmar, Marchena og Senna står på skadelisten, og dette er spillere som er mye brukt. Sannsynlig startoppstilling i følge goal.com: Lopez Rodríguez, Cicinho, Musacchio, Gonzalo Rodríguez, Capdevil, Cani, Soriano Llido, Valero Iglesias, González, Rossi, Ruben

Real Sociedad slo til med 4-0 borteseier mot Getafe forrige helg. Det var sesongens tredje borteseier, de har også slått Sporting Gijon og Malaga, så helt ufarlige er de ikke. Det skal sies at Getafe er ute av form om dagen, men det blir god stemning i Sociedad av slike resultater. De hadde fire strake tap før dette. Zurutuza er suspendert i dag, Agirretxe og Martinez står på skadelisten. Sannsynlig startoppstilling i følge goal.com: Muñoz, Díez, Gorostola, González, La Bella, Urkola, Gutiérrez, Eizagirre, Prieto, Griezmann, Joseba Llorente. Joseba Llorente møter gamle lagkamerater i dag. Vadim Demidov er med i troppen.

Innbyrdes oppgjør viser at Sociedad vant 1-0 i sesongens første møte. De har også klart 1-1, 2-0 og 0-0 på sine tre siste besøk på El Madrigal. Likevel er det vanskelig å se for seg at de klarer poeng i dag, siden Villarreal har vært gode hjemme hele tiden, uansett hvem som har vært ute med skader. H i kamp 2.

Real Madrid - Mallorca
Primera Division. Real Madrid ligger an til en klar 2. plass i La Liga. Små feilskjær, som 1-1 borte mot Almeria sist helg, er det samme som å gi bort seriemesterskapet til Barcelona. De spilte Copa Del Rey så sent som på torsdag og slo byrivalen Atletico for tredje gang denne sesongen. På hjemmebane er man feilfrie med 9-0-0 totalt, man har vunnet 18 strake her nå. Pepe og Higuain står på skadelisten.

Mallorca imponerte på ingen måte borte mot Atletico sist mandag og tapte fortjent 0-3. Det var lagets fjerde strake bortetap, og Laudrups menn har nå 2-1-6 og målforskjell 8-20 på bortebane. Laget svekkes av at Lopez og De Guzman er suspendert i dag. Marti, Ramis, Pina og Enrich står på skadelisten.

Innbyrdes oppgjør på dagens bane:

10.01.2010 Real Madrid - Mallorca 2 - 0
24.05.2009 Real Madrid - Mallorca 1 - 3
16.01.2008 Real Madrid - Mallorca 0 - 1
11.11.2007 Real Madrid - Mallorca 4 - 3
17.06.2007 Real Madrid - Mallorca 3 - 1

Det spekuleres mye i Madrid for tiden, mange lurer på om manager Jose Mourinho ser for seg å gå til en annen klubb etter sesongen, og om klubben skal hente Ruud van Nistelrooy som erstatter for en skadet Higuain. Vi regner med at spillerne ikke mister fokus av den grunn. Mallorca har vunnet på Santiago Bernabeu ved et par anledninger de siste årene, men som bortelagets spiss Webo sier før kampen: "Vi må spille en feilfri kamp og de en veldig dårlig, hvis vi skal ha noen sjanse. Jeg håper de er slitne etter kampen mot Atletico." Vi tror ikke Real slet seg så veldig ut i cupen, vi tror de tar en klar hjemmeseier i dag over et Mallorca-lag som tradisjonen tro får til lite på bortebane. H i kamp 3.

Getafe - Espanyol
Primera Division. Grusom form på Getafe om dagen. Forrige helg feilet man totalt og røk 0-4 for Real Sociedad hjemme på Coliseum Alfonso Pérez, det tredje strake tapet her. Etter en periode med 6-2-0 før jul er dette en markant nedgang i form. Getafe vil være rimelig desperate etter å ta poeng i dag. Rios og Arizmendi står på skadelisten.

Espanyol kommer fra 4-0 hjemmeseier over Zaragoza og 2-1 borteseier over Sevilla. De holder en sterk 5. plass på tabellen, og vi kan ikke lenger si at de er et typisk hjemmelag, når de har begynt å vinne bortekampene sine også og har 3-1-6 på bortebane. Manager Mauricio Pochettino sier han smånervøs foran denne kampen, siden hjemmelaget er som et skadet dyr, på vill jakt etter poeng. Espanyol reiste til Madrid uten Baena, Alonso, Osvaldo, Mattioni, de la Pena og Galan. Ikke alle disse har spilt så mange kamper, det er vel Osvaldo som er det eneste kritiske fraværet.

Innbyrdes oppgjør

04.04.2010 Getafe - Espanyol 1 - 1
28.10.2009 Getafe - Espanyol 2 - 0
08.02.2009 Getafe - Espanyol 1 - 1
03.02.2008 Getafe - Espanyol 0 - 1
20.12.2006 Getafe - Espanyol 0 - 1

Vi tror Getafe vil gjøre en bedre kamp i dag enn sist. Det skal ikke så mye til. Om de vinner er en annen sak. Historikk og form taler for poeng til Espanyol. Dette er åpent, men vi ender på UB i kamp 4, mest fordi hjemmelaget er favoritter med 43 prosent på folkerekka.

OBS! Nå kan du tippe på iPhone

Almería - Osasuna
Primera Division. Almeria har hevet seg et par hakk den siste tiden. Etter seire over Mallorca og Sevilla i desember slo man Mallorca igjen (cup) i januar og to ganger slo man Deportivo La Coruna (cup) uten å bruke de faste spillerne sine. Forrige hjemmekamp ble det 1-1 mot selveste Real Madrid. Det ser nesten ut som det tette kampprogrammet ikke er noen ulempe, snarere tvert i mot. Likevel ligger man helt nederst på tabellen med stusselige 0-6-3 på hjemmebane. Men formen er klart oppadgående. I dag er alle de faste spillerne som ble hvilt i cupen tilbake, men Acasiete og Silva er skadet og M'Bami er suspendert.

Osasuna er ligaens svakeste bortelag med sine 0-2-8 og målforskjell 6-20 på bortebane. De har scoret to mål på sine fire siste kamper, og savner spillere som Pandiani, Monreal, Ruper, Cejudo, Nekoumam og Masoud. Nyankomne Corominas får sin debut, og Punal er tilbake fra suspensjon.

Innbyrdes oppgjør på Estadio del Mediterráneo:

08.11.2009 Almeria - Osasuna 2 - 0
19.04.2009 Almeria - Osasuna 2 - 1
21.10.2007 Almeria - Osasuna 2 - 0

Det er sjelden det blir noe annet enn borteseier mellom disse. Med skader hos bortelaget og optimisme hos hjemmelaget mener vi det ligger til rette for sesongens første hjemmeseier for Amleria. H i kamp 5.

Sporting Gijon- Atletico Madrid
Primera Division. Sporting vant endelig en kamp igjen forrige helg, det ble 2-0 over Hercules. Sporting hadde en rekke på 0-5-7 før dette, men tre poeng var nok til å ta dem opp over nedrykksstreken. De ligger nå på 17. plass og har 3-3-4 på hjemmebane. Det er lite skader i laget, kun forsvarsspiller Botia står på skadelisten.

Ateltico har en 3-0 hjemmeseier mot Mallorca i år, ellers to tap mot Real Madrid i cupen, 1-4 tap for Hercules og 1-1 mot Espanyol og svake 0-0 hjemme mot Racing. De holder 6. plassen i La Liga og har 3-1-5 på bortebane. Viktige Kun Aguero er skadet, Reyes står trolig også over, og Lopez er suspendert.

Innbyrdes oppgjør forteller at dette er helt åpent. De tre siste på dagens bane har endt 1-1, 2-5 og 2-1. Dette er to lag vi har satt en del penger på i fjor, og vi fikk ikke tilbake spesielt mange av kronene. Her kommer mye an på bortelagets motivasjon, og den er ganske opp og ned og vanskelig å forutse denne sesongen. HUB i kamp 6.

Real Zaragoza - Deportivo La Coruna
Primera Division. Zaragoza har vunnet to hjemmekamper på rad, 1-0 over Levante og 2-1 over Real Sociedad. De sliter i La Liga, de vinner ikke bortekamper og de har bare 3-2-5 på hjemmebane. Det gir 18. plass og nedrykk med mindre man forbedrer seg, men seieren over Levante sist, som fort kunne blitt større enn 1-0, var meget viktig og viser at det er mulig. Av dem som har spilt kamper denne sesongen ser vi bare Edmilson på skadelisten.

Deportivo La Coruna lykkes ikke mot Almeria i Copa del Rey, der de tapte 0-1 og 2-3. De to siste i serien er tapt 0-4 for Barcelona og 0-2 for Valencia. Man har uansett lagt den tunge sesongstarten bak seg og er oppe på en 13. plass i ligaen. 2-2-6 på bortebane er faktisk bra uttelling når man bare har scoret 5 ganger på 10 bortekamper. Saul, Urretavizcaya, Riki, Guardado og mindre brukte Michel står på skadelisten.

Innbyrdes oppgjør på dagens bane:

03.01.2010 Real Zaragoza - Deportivo La Coruña 0 - 0
03.05.2008 Real Zaragoza - Deportivo La Coruña 1 - 0
28.01.2007 Real Zaragoza - Deportivo La Coruña 1 - 1
24.09.2005 Real Zaragoza - Deportivo La Coruña 1 - 1
15.05.2005 Real Zaragoza - Deportivo La Coruña 2 - 2

Går det som det pleier, får vi en målfattig affære som ender med H eller U. Nå som Zaragoza har vunnet to på rad og Deportivo ser ut til å være inne i en litt svak periode, tror vi det holder med HU i kamp 7.

Hoffenheim - St. Pauli
Bundesliga. Hoffenheim tapte 1-2 borte for Werder Bremen i første kamp etter juleferien. Med 1-4-0 i de fem siste før jul holdt de seg midt på tabellen. De har brukbare 4-2-2 på hjemmebane. Spissen Ryan Babel forsøkes hentet inn fra Liverpool, men virker å være mer interessert i å spille for Ajax. Det skal uansett hentes inn minst én ny spiss til Hoffenheim, så fort som mulig. På skadelisten står Demba Ba og Obasi. Manager Pezzaiuoli stiller trolig samme lag som tapte i Bremen.

Den nyopprykkede og beryktede klubben St. Pauli har visnet litt etter en brukbar start. 1-2-7 på de ti siste er svakt, og alle poengene her er tatt på hjemmebane. Det ble 2-2 mot Freiburg i den første kampen etter jul. De siste bortekampene er tapt 0-3, 0-3, 0-3 og 0-2. St. Pauli har nå 3-0-5 på bortebane. De har scoret 6 bortemål i alt, færrest i ligaen. Manager Stanislawski må klare seg uten kapteinen Ebbers, som er skadet. Forsvarsspillerne Lechner og Morena står også på skadelisten.

Hoffenheim vant 1-0 i det omvendte oppgjøret. St. Pauli var spreke på bortebane i begynnelsen av sesongen, men nå klarer de ikke score mål lenger og taper alt. Med litt skader i laget er det grunn til å tro at de taper igjen. H i kamp 8.

Anderlecht - Standard Liege
Belgisk Superliga. Anderlecht topper tabellen klart og de er knallsterke på hjemmebane, der de har 7-3-0 og målforskjell 30-4. Dette er første kamp etter juleferien, men formen før jul var svært god, med 4-1-0 i desember og målscore 12-1 på disse. Vi merker oss likevel 0-0 på hjemmebane mot Lokeren, man vinner ikke absolutt alt, bare nesten. Det er lite skader i laget nå etter en lang ferie, som har inkludert et treningsopphold på La Manga.

Standard Liege er blant Belgias bedre lag, men etter et par sesonger der de byttet på gullet med dagens motstander, ble det bare 8. plass forrige sesong og man ligger an til noe lignende denne sesongen. Man innehar 6. plass i øyeblikket, og har 3-1-7 på bortebane, alt for mange tap dessverre. De fire siste bortekampene er tapt, mot lag midt på tabellen. Den marokkanske forsvarsspilleren Boukhriss er hentet inn og Van Damme skal komme fra Wolverhampton. Tchité er tilbake fra skade, og hjalp til å dominere treningskampen mot Utrecht som man likevel tapte 0-1.

Det står 5-2-3 fordel Anderlecht på de ti siste oppgjørene på dagens bane. Sesongens omvendte oppgjør vant Standard hele 5-1. Disse oppgjørene er ofte toppkamper og de er prestisjefylte. Anderlecht virker som en klar vinner denne gangen, men siden det er første kamp etter jul kan det jo hende de starter litt rufsete. Folkerekka viser 61 prosent på H, vi har liten tro på noe annet enn H selv, men slenger på en U her i håp om en liten skrell og høyere premier. HU i kamp 9.

KAA Gent - Sporting Lokeren
Belgisk Superliga. Gent ligger på en fin 4. plass. De har 7-1-3 på hjemmebane. De tre siste kampene før jul ga bare 0-1-2, blant annet røk man 0-2 hjemme for Club Brugge. Vi kjenner ikke til skader i laget, trolig er det få mann ute etter en snau måneds hvile og trening.

Lokeren tapte 1-4 borte for Genk den 18. september, men siden har de 8-5-0, alle turneringer medregnet. De har scoret i 11 av disse 13, men før jul ble det 0-0 borte mot Anderlecht, i og for seg et sterkt resultat, 2-2 hjemme mot Genk og 0-0 borte mot Kortrijk. Lokeren har spesielle 2-6-2 på bortebane. Forrige sesong var man nær nedrykk og hadde 1-0-13 borte, så her har det skjedd kraftige forbedringer. Tshimanga og Yagan har skadet seg på treningsleir, ellers står det bra til med laget.

Gent har hatt et brukbart tak på Lokeren opp gjennom sesongene, men siden Lokeren har sluttet å tape fotballkamper og har fire strake poengdelinger på bortebane, må vi ta høyde for en uavgjort nå. Det hele blir ekstra usikkert siden det er lenge siden lagene spilte seriekamper, og vi prøver HU i kamp 10.

Nice - Lyon
Coupe De France, 16-delsfinale. Nice ligger på 15. plass og har 4-3-3 på hjemmebane i Ligue 1. De innledet 2011 med å tape 0-2 hjemme for Lille. De hadde 1-4-0 på de fem siste før jul. Det er ingen nye skader i laget så vidt vi kan se, så her kan Nice stille sterkt, hvis de ellers ønsker å bruke krefter i denne turneringen.

Lyon ligger på 4. plass i den relativt jevne tabelltoppen. De har 3-3-3 på bortebane i serien. Etter en rufsete start på sesongen har Lyon nå spilt 14 kamper uten å tape. De innledet 2011 med en solid 3-0 hjemmeseier over Lorient. Det er ingen nye skader i laget.

Innbyrdes oppgjør:

24.10.2009 Nice - Lyon 4 - 1
08.02.2009 Nice - Lyon 1 - 3
03.05.2008 Nice - Lyon 0 - 0
26.08.2006 Nice - Lyon 1 - 4
26.11.2005 Nice - Lyon 1 - 1

Dette skal Lyon vinne hvis de er motivert. De ordlegger seg omtrent slik på egen nettside: "Selvsagt betyr ligaen mest, men Coupe de France tas på høyeste alvor." Det skal roteres på laget, men man omtaler cupen som et friskt pust i hverdagen og man vant da også 1-0 i Caen i forrige runde, selv om man roterte på laget. Nice på sin side slet med mindre kjente US Créteil-Lusitanos, som holdt dem til 1-1 til full tid. Straffekonkurransen endte 5-6 favør Nice. Hvis vi skal gjøre en kvalifisert gjetting blir det at ingen av lagene tar dette spesielt høytidlig, men Lyon har bredest tropp og best reservelag. Vi prøver UB i kamp 11.

Milan - Cesena
Serie-A. Milan har 2-2-1 på sine fem siste uten å ha imponert. De leder uansett Serie-A og har 6-2-2 på hjemmebane. Sist ble det 3-0 over Bari i cupen. Her stilte de ganske sterkt, med Cassano, Robinho og Ibrahimovic fra start. Pirlo var tilbake, på benken, han spilte ikke, ei heller Seedorf. Kevin-Prince Boateng, Zambrotta og Inzaghi ser ut til å være ute med skader.

Cesena spilte borte mot Inter på onsdag og tapte 2-3. De gjorde ikke noen dårlig kamp, de skapte mange sjanser selv om de samtidig risikerte mye bakover. Cesena har 2-1-2 på sine fem siste og de er generelt for svake på bortebane til å ta poeng fra topplagene. Bare målforskjellen holder dem over nedrykk og de har 1-2-6 på bortebane totalt. I dag er viktige Giaccherrini suspendert. Nagatomo og Lauro står på skadelisten.

Innbyrdes oppgjør:

11.09.2010 Cesena - Milan 2 - 0

Milan er store favoritter på folkerekka med 72 prosent. Forskjellen på lagene i øyeblikket synes ikke å være så stor, men vi får oss ikke til å markere noe annet enn H likevel. Milan har spillere som Zlatan og andre individualister som gjerne avgjør kampene selv om laget som helhet bare gjør en middels god prestasjon. Vi tror Milan haler i land seieren her. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 288-rekker

Prøv gjerne også å levere 288-rekkeren med Tippstation . Da kan du redusere innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene i tilsvarende grad. Du kan også legge til ekstra markeringer. Sjekk det ut her.

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 23.01.2011 16:55
1. Blackburn - West Bromwich H
2. Villarreal - Real Sociedad H
3. Real Madrid - Mallorca H
4. Getafe - Espanyol U B
5. Almería - Osasuna H
6. Sporting Gijon - Atletico Madrid H U B
7. Real Zaragoza - Deportivo La Co H U
8. Hoffenheim - St. Pauli H
9. Anderlecht - Standard Liege H U
10. KAA Gent - Sporting Lokere H U
11. Nice - Lyon U B
12. Milan - Cesena H

-

288-rekker:

Tipping Søndag, frist: 23.01.2011 16:55
1. Blackburn - West Bromwich H
2. Villarreal - Real Sociedad H U
3. Real Madrid - Mallorca H
4. Getafe - Espanyol H U B
5. Almería - Osasuna H
6. Sporting Gijon - Atletico Madrid H U B
7. Real Zaragoza - Deportivo La Co H U
8. Hoffenheim - St. Pauli H
9. Anderlecht - Standard Liege H U
10. KAA Gent - Sporting Lokere H U
11. Nice - Lyon U B
12. Milan - Cesena H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus