Foto: hesteguiden.com

To solide bankerbud!

Vi synes at både Wy Fi og Åsajerven har veldig fine oppgaver foran seg på Leangen travbane i Trondheim i kveld. Sjekk våre V5-tips her.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

All den tid det kun kjøres trav i ”barteland” denne mandagen har vi to rebuser å spille til, og normalt skal dagens to største favoritter ha solide muligheter til å kunne innfri spillernes og våres forventninger.

Den sikreste av de to er nok 9 Åsajerven i den fjerde avdelingen av B-spillet, og normalt skal 10-åringen til Ola M. Aasen ”bade” hjem et slikt løp. Det ble en litt amputert fjorårssesong for vår banker i B-spillet (startet kun 14 ganger og vant tre løp), men vi tror at årets sesong kan bli langt bedre (mye som tyder på det i hvert fall).

Står riktignok på 60 meter tillegg ved denne anledningen (men i et løp som kun teller ni deltagere tror vi ikke at det betyr så mye), og kusk Tor Wollebæk vet nok å time angrepet riktig. Vi tror således at Järvsöfaks-sønnen er fremst i god tid før målstreken passeres, og formkurven på elitehesten har i hvert fall kun pekt en vei nå på slutten.

Det er opp, og i den siste starten stod hesten for en solid innsats til sølv på sterke 24.4 full vei bak den nylige Lars Laumb-vinner Voje Faks. Således klart enklere i mot ved denne anledningen, og alt annet enn en seier i kveld vil overraske oss stort. Han holdt da også kanonform på denne tiden i fjor (innledet sesongen med to triumfer i jan/feb) før han fikk problemer med helsen, og vi tror ikke han taper dette løpet.

Vår rangering: A: 9 B: 4-5-8 C: 3-1-2-6-7

En stor vinnersjanse skal 4 Wy Fi også ha i V5A-4/V5B-1, og vi garderer ikke 4-åringen i A-spillet (all den tid vi føler at Åsajerven er et sikrere stikk i B-spillet, får vi råd til noen garderinger i dette løpet der). Det har blitt sølv tre ganger på rad nå på slutten for Blekkan-traveren, men i kveld skal sjansene for at Andover Hall-sønnen klatrer øverst på pallen være solide.

Det bærer til tet denne gangen, og på en kjapp sprint blir da ikke hesten enkel å slå. I de to siste startene har vår banker i A-spillet stått vanskelig til, men innsatsene har vært gode (tapte kun for svært gode Estrella i et V75-løp i den nest siste starten).

Vi har valget mellom å spille samlebonger med to bankere i B-spillet eller å ty til noen garderinger i dette løpet, og da velger vi selvsagt den siste varianten (all den tid storfavoritten til tider har vist litt varierende stridsmoral siste biten).

Tilbake etter litt pause med uviss form kommer 5 Trendmaker, men på sitt beste er ikke 7-åringen ueffen. Innledet fjoråret med tredje og seier på dagens arena, og vepsen Atle Solhus er nok en perfekt match på Spotlite Lobell-sønnen (litt halvtrøg type).

Det ble for langt frem for 10 Change My Name fra køplass underveis i den siste starten (stod for solide innsatser forut for den starten), men i kveld kan det bli litt mer riktig for 8-årshoppa, med ryggen på den store favoritten fra start (og da får 10-prosenteren i spillet en plass på våre to største spilleforslag).

På vårt store system i B-spillet får vi også plass til duoen 9 Silverbullit (gått flere fine løp på dagens arenas før, og 11-åringen står til for å få et fint smygløp denne gangen) og 11 Justaminute (6-årshoppa er en habil sprinter på sitt beste, og hun varslet litt form i den siste starten), men da finner vi ikke flere hete vinnerkandidater i dette løpet.

Vår rangering: A: 4 B: 5-10-9-11 C: 1-8-2-6-12-3

Annonse: Øivind Grøstad har som vanlig noen svært interessante spillebud på Leangen mandag

V5A-1, 1640 meter autostart
Et sprintløp for varmblodshester innleder denne rebusen, og ganske klar favoritt blir 4 Haveaheart. Vi prøvde oss på et bankerspill på 8-åringen i den siste starten uten hell, og ved den anledningen ble nok en andreplass bokført. Ble tatt ned siste 50 fra tet den gangen av Glory Southwind, men innsatsen var god. Seieren kommer vel før eller siden, og normalt skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse i kveld.

En kjapp sprint tror vi dog ikke er noen fordel for Rosalind`s Guy-sønnen, og da tyr vi til noen garderinger på samtlige spilleforslag.En meget habil sprinter på sitt beste er 9 Gossip`s King, men 8-åringen har ikke vært helt som best nå på slutten. Dog tøft ute mot Non Stop Laser & Co i den siste starten (uplassert på 15.2 over aktuell distanse), og da er det klart enklere i mot ved denne anledningen.

Vi ser ikke helt bort i fra at 8 Thai Extreme dundrer til tet, og på en god dag kan da Blekkan-traveren lede rundt om. 7-åringen har vært tøft matchet nå på slutten (fjerde på 16.4 over aktuell distanse bak Espresso & Co i den tredje siste starten), og formen er nok da litt bedre enn raden.

Positiv til tredje i det samme løpet som favoritten i den siste starten var 5 Ebbes Igor L.J., og i en feilfri utgave er vi ikke helt fremmed for at 9-åringen kan kjempe om seieren. Litt lurt til denne gangen står 1 Wilson Creation (positiv til tredje bak Shaman Star M. & Co i den nest siste starten), og med perfekte luker til slutt fra innerfila, er ikke 10-åringen ueffen.

Vår rangering: A: 4 B: 9-8-5-1 C: 7-10-11-12-6-3

V5A-2, 1640 meter autostart
Et vidåpent sprintløp for varmblodshester venter oss i den andre avdelingen, og vi tyr da til veldig bred gardering. Forbedret med løp i kroppen etter lang pause er trolig 4 Synjo Harmony, og på sitt beste tror vi at 6-åringen kan lede et slikt løp rundt om. Det ble sjette på 17.7 full vei første gangen ut etter litt hvile, og dagens korte distanse skal normalt bare være en fordel.

Det blir varslet for 5 Viking Queen fra trenerhold hver gang hun starter, men 8-årshoppa finner på mye rart (roter seg alt for ofte bort på galopp). Garberg-traveren har dessuten fortsatt til gode å vinne travløp, men etter sigende skal hun være klart god nok på sitt beste. Det skal også 5 Against The Moon være (5-åringen har helt optimale forutsetninger denne gangen), men formen etter lang pause er litt uviss.

Kapabel som få er 7 Home Made (positiv til fjerde på 19.9 full vei fra ”dødens” i den siste starten), og 6-åringen blir kraftig kuskeforsterket med Jomar Blekkan denne gangen (og da krysser vi tidlig). Gode nok i feilfrie utgaver kan også duoen 2 Pixie Garbo (så fin ut før hun hoppet seg vekk i den siste starten), 3 Onslowtimes (sprint er ingen fordel) være, mens 1 Hara Spirit får stå som en liten outsider fra et fint spor.

Vår rangering: A: 4 B: 6-5-7-3-2-1 C: 8-10-11-12

V5A-3, 1640 meter autostart
Nok et sprintløp for varmblodshester venter oss i den tredje avdelingen, og vi finner fem vinnerkandidater. Etter at 5 Win With Windsong fikk sølv på solide 15.5 full vei i et løp på Jarlsberg i fjor sommer har 4-åringen slitt fælt, men i den siste starten ble det seier på 18.6 full vei. Det var et stort steg i riktig retning, og i en feilfri utgave (alt for ofte tydd til galoppen) er Blekkan-traveren seiersaktuell også denne gangen.

Det er i aller høyeste grad også 10 Blueson, og i kveld jakter 5-åringen den tredje strake triumfen. Vunnet sprettlett fra tet to ganger på rad nå på slutten, men ved denne anledningen må From Above-sønnen klyve rundt konkurrentene til slutt fra køplass underveis (men det tror vi at Kaldahl-traveren kan være tøff nok til å gjøre).

Uviss form etter lang pause har 1 Tameways Hero L., men vi likte 4-åringen ved andreplassen på 18.9 full vei i den tredje siste starten. Dagens oppgave ligner en skreddersydd oppgave for en Rite On Line-sønn med mye fart i beina, og da snakker vi om en lite spilt 10-prosenter i spillet.

På vårt store system får vi også plass til 4 Malakitt og 7 Nice Moment, men da bør vel også vinneren av dette løpet være nevnt. Førstnevnte trekker nok klar fordel av dagens distanse (mye fart i beina), mens kapasiteten på sistnevnte er udiskutabel (sliter dog mye med helsen, og galoppene kommer tett der i gården).

Vår rangering: A: 5 B: 10-1-4-7 C: 6-3-12-11-9-2-8

V5A-5/V5B-2, 2140 meter autostart
Et litt åpent kaldblodsløp venter oss i dette løpet (fem hester hever seg dog litt over mengden), men en naturlig favoritt etter en flott V75-triumf på 31.0 full vei i den siste starten må 9 Juvena bli. Vant veldig enkelt ved den anledningen, og med litt flyt på veien i kveld, sitter fort den andre strake.

6-årshoppa hadde dog tidligere litt vondt for å vinne løp, og da må vi gardere. Solid form holder 10 Røstadspretten (virker til å være i rivende utvikling), og i den siste starten fikk 7-åringen fjerde på 31.2 full vei i det sammen løpet som favoritten vant. Stod da 20 meter bak den i det løpet, og da kan rollene fort være byttet om denne gangen.

På vei opp i form er 6 Lauvås Spretten med et par løp i kroppen etter litt pause, og 5-åringen stod også for en solid innsats til sølv på 31.5 full vei i den siste starten. Det er uforandret fin form på både 1 Karisma og 5 Hongslo Gutten, og begge får da en plass på alle våre spilleforslag. Det er opp en klasse for 12 Storsjarmøren ved denne anledningen, og fra en kinkig utgangsposisjon får da 5-åringen først en plass på vårt store system.

Vår rangering: A: 9 B: 10-6-5-1 C: 12-11-3-4-2-7-8

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5B-3, 2140 meter voltestart, monte!
Vi har et monteløp for varmblodshester å forholde oss til i den tredje avdelingen i B-spillet, og nær sagt som vanlig har vi ikke stålkontroll på denne typen løp. Brukbar i monte var 7 Sharif B.R. i den siste starten ved tredjeplassen på 21.0 over aktuell distanse, men formen etter lang pause er uviss.

Fin form har 11 Mr. Virus vist foran sulky nå på slutten, og 8-åringen gikk også et godkjent løp til fjerde på 21.5 full vei i denne grenen i den tredje siste starten. Av de bedre skal også 13 Tanita`s Delegate være (dog litt vondt for å vinne løp), mens duoen 5 Quack Attack og 9 Fischer Gold også bør vurderes tidlig på gardering (veldig fin kapasitet på dem begge).

Vår rangering: A: 7 B: 11-13-9-5 C: 4-1-3-10-6-12-2-8

V5B-5, 1640 meter autostart
Det hele avsluttes med et heftig sprintløp for varmblodshester, og vi synes at løpet ser litt åpent ut på forhånd. Klart mest spenende på kryssene mener vi at 10 Kramer Lavec er med sine 17 %, og da setter vi 10-åringen fremst. Halberg-traveren gikk et flott løp til fjerde på fine 14.8 over en sprint i et V75-løp i den siste starten bak No Big Deal & co, og løp i kroppen etter lang pause har normalt gjort veldig godt.

Etter at det har kommer til et par strykninger i løpet ser det nå langt bedre ut for 12 Vacation Kosmos, og da skal 6-årshoppa tilmåles solide vinnersjanser. Olsen-traveren har gått strålende løp i en lengre periode nå, og i den siste starten bekreftet nestfavoritten i løpet veldig fin form ved å bli tredje på 14.8 i det samme løpet som vår favoritt.

Vunnet sportrekningen har 2 Tanita`s Broadway gjort, men vi er litt usikre på om en kjapp sprint er 4-åringens ”likør” Garberg-traveren er litt halvtrøg, og da kommer trolig den lovende Broadway Hall-sønnen bedre til sin rett på litt lengre løp (og da skal han ikke være storfavoritt i dette løpet med sine 73 %). Godkjent innsats til sølv på 18.1 full vei i den siste starten, men det er klart tøffere i mot i kveld.

Piler til tet gjør 5 Mærtha`s News, og på en god dag ser vi ikke helt bort i fra at 5-årshoppa leder rundt om (dog alt for ofte vist sviktende stridsmoral til slutt, men en kjapp sprint skal være en klar fordel), mens formsterke 11 Lord Francis (veldig lite spilt 4-prosenter dette) også skal være snakk om en tidlig gardering. Sistnevnte har varslet form i de to siste startene, og 7-åringen står veldig fint inne i dette løpet på pengene.

Vår rangering: A: 10 B: 12-2-5-11 C: 1-7-9-8-4

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 210, 525 og 1560 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 125, 375 og 1485 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl. 18.30 (løp 2-6)
V5B kl. 19.40 (løp 5-9)
DD kl. 20.40 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Lengen gratis på www.rikstoto.no i kveld.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør