Foto: hesteguiden.com

Tre dager med fest i sør

Sørlandets travpark er vertskap for helgens travkjøringer. Sjekk våre V65-tips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Etter at Forus og Jarlsberg er ferdig med sine storløpshelger er det Sørlandets travpark i Kristiansand som inviterer til travfest denne helgen med trav tre dager på rad. Hovedoppslagene er NM for kaldblods lørdag og NM for kaldblodshopper søndag. Fredag er det V65 og menyen ser riktig så spennende ut.

Klikk her for å se våre V65-tips til Biri

Bankeralternativene er ikke veldig mange denne fredagen, og vi må ty til til en usikker herremann som vårt bankerforslag. Det er ingen tvil om at 2 Torpa J. er hesten med klart størst kapasitet i den andre avdelingen. Har vunnet fire av sine seks løp i karrieren og stort sett vært dønn overlegen i alle seiersløpene. Men har galoppert seg helt bort i de to øvrige løpene, senest nest sist i et V75-løp i Bergen.

Fredag debuterer hesten bak startbilen, noe sjåfør Åsbjørn Tengsareid tror kan være en fordel, det tror også vi. Og tramper denne hyperkapable krabaten feilfritt fra start, er det trolig ikke snakk om saken. Han er best på fart, på kapasitet og på styrke og møtet svært begrenset motstand. Urutinerte kaldblodshester er lunefulle, men i mangel av gode kandidater blir 2 Torpa J. og Åsbjørn Tengsareid vår V65-banker denne fredagen.

Bak vår banker er dette løpet vidåpent og svært uoversiktlig.
Rangering V65-2: A: 2 B: 5-1-3 C: 7-8-4-10-12-11-9-6

V65-1 - Varmblodshester 2140 meter autostart
Halvskummel innledning på V65-rebusen denne fredagen der flere av favorittene har trukket dårlige spor. Vi setter den sannsynlige tethesten 4 O'Flying først. Skuffet kanskje en smule nest sist, men var forbedret igjen sist selv om han var sjanseløs mot vinneren. Fra tet og litt tempodemping kan det bli ledelse fra start til mål.

8 Alfi Prelong R.R. har utviklet seg mye utover våren og sommeren og helt klart en aktuell hoppe for Hoppe-Derby. Helenkel seier fra tet sist, men fra spor åtte denne fredagen blir det ihvertfall ikke tetkjenning direkte og da blir det litt mer sjanseartet. Fint til i spor en står grunnkapable 1 General Ideal som har vist evner flere ganger denne sesongen. Er neppe rask nok til å forsvare sitt innerspor, men fint løp blir det uansett herfra.

5 Game Over Land er en bra fireåring som fredag utstyres med Lars Anvar Kolle. Er god fra start og kan få en fin posisjon direkte. Det er fin kapasitet i denne vallaken og med Kolle er det enda mer interessant. 6 Lucky News kunne gitt oss over 8000 kroner på det minste spilleforslaget i debuten for Tor Olaf Halle, men kom akkurat for sent til å ta ned favoritten French Prestige. Har galoppert i sine to påfølgende starter, men kommet flott tilbake. Seiersaktuell. Westergaard-hesten 10 Prada Vang er ustabil og blir kun en outsider herfra.
Rangering V65-1: A: 4 B: 8-1-5-6 C: 10-9 D: 3-2-7

V65-3 - Kaldblodshester
Tre hester skiller seg litt ut i et bra felt i V65-3 og vi setter formhesten 9 Alsaker Piril først. Har begynt å stabilisere seg nå, denne flotte fireåringen til Arthur Bø og står med to strake seire. God vinner på sterk tid sist og full vei er ihvertfall ikke noe minus. 8 Stilfaksen er nok minst like bra kapasitetsmessig. Har vunnet tre av fire løp i regi Kåre Refsland, men var vel ikke som best sist. Fra åttendespor bak bilen kommer nok Åsbjørn Tengsareid til å kjøre på sikkerhet fra start her.

10 Kile Håp har nesten tjent 200 000 kroner hittil i år og leverte et nytt flott løp sist etter en måneds pause. Solberg-traveren tåler å gjøre jobben selv og er en seierskandidat igjen. Bak disse rangerer vi høykapable 6 Drivia (svært ujevn, men god på sitt beste), 2 Stumne Sirius (forbedret i Tjomsland-regi) og 7 Kleppe Skranten (positiv første gang ut for Kjell Teigen), men vi tror våre tre forhåndsfavoritter gjør opp om seieren her.
Rangering V65-3: A: 9 B: 8-10 C: 6-2-7-4-5-12-3 D: 1-11

V65-4 - Varmblodshester 1609 meter autostart
5 Danish Angel gjorde et flott løp til fjerde via drøye spor i siste sving sist og fra femtespor bak bilen her kan det bære til tet. Vant veldig lett fra tet over full vei fjerde sist og nå er det sprint. God vinnersjanse. Men kan muligens bli svart ut av 3 Boggy Twinstar på startsiden og også denne karen er klart best i tet. Og skulle Boggy Twinstar komme seg foran kan han vinne.

9 Blue Man Chu hang flott med til andre bak en knallgod Pebbe Simoni på Jarlsberg sist søndag. Fra niendespor blir det en fin posisjon underveis for Tjomsland-traveren. Vårt tredjevalg. Flott til i spor to står 2 Overlover som holdt strålende fra dødens til sølv nest sist. Sist skuffet Gottling-traveren, men han er variabel denne karen. 1 Mick Brogård har liftet med i lederryggen til andreplass i begge sine to siste starter og det kan kanskje bli lederrygg igjen. Har vinnerform i kroppen og er en av mange outsidere her.

11 Touch Of Caviar var "sykt" god nest sist på Forus, men vesentlig mer menneskelig sist da han trøtnet fra tet. Får han spare speeden sin, har han en kraftig polett tilslutt. Seiersaktuell. Det kan også 6 Down Under være, selv om sjettespor kan bli vrient her med mange startraske hester på innsiden.
Rangering V65-4: A: 5 B: 3-9-2-1-11 C: 6-7-4-10 D: 8-12

V65-5 - Kaldblodshester 2140 meter autostart
3 Torpa Glad kastet inn håndkleet fra dødens sist og ga seg betekelig mye i sluttfasen. Fra et perfekt tredjespor her bærer det trolig rett til tet for Hvittingfoss-hesten og Torpa Glad har vist at han trives svært godt i den posisjonen. Dog var innsatsen sist til å bli litt betenkt av og vi må gardere litt.

8 Lykkje Odin er i kalasform om dagen, men har igjen hatt uflaks i sportrekningen for tredje gang på rad. Kommer Kihle-traveren noenlunde på det herfra er han en klar seierskandidat. 9 Rokne Eld holder fortsatt knallform og var uheldig sist. Sitter Rokne Eld på skuddhold mot oppløpet kan han blåse hele gjengen til slutt. 6 Tangen Eld gjorde muligens karrierebeste sist. Møter bedre hester i kveld, og kan risikere dødens. Men er i kalasform.

4 Kjenner Tor kunne ikke hente vinneren Rinde Kvikken sist. Var uheldig med ryggene i sisterunden da, og fikk litt for langt frem til vinneren. Har levert en rekke toppløp de siste månedene og kan vinne her også. 10 Rinde Kvikken vant sist, men forutsetningene er vesentlig tyngre nå. Herfra må det klaffe optimalt underveis, og selv da er vi ikke sikker på om Rinde Kvikken er god nok til å legge dette feltet på rygg.
Rangering V65-5: A: 3 B: 8-9-6-4 C: 10-1-7-11-2-12 D: 5

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Biri

V65-6 - Varmblodshester 1640 meter volte
12 elitehester til start i dette løpet og flere av dem stiller med høyst usikker form. Form er det ingen tvil om at det er på 1 Tinita Love, men førstesporet er sjanseartet for topphoppa. Spurtet glitrende til andre på Leangen nest sist og satt bom fast i Forus Open. Siden det er voltestart løser det seg trolig uansett ned startsiden og Tinita Love er et bankeralternativ.

Tilbake fra et passe vellykket opphold hos Stig H. Johansson er 7 Sweet Case. Gjorde noen riktig fine løp der borte, men skuffet også i flere av dem. Fra spor sju i volta vil nok Thor Borg klemme til i håp om å komme foran. 11 Kabir skuffet i langløpet under Forus Open-helgen, men var solid som toer på Charlottenlund nest sist. Kapasiteten er skyhøy på denne karen. Vi krysser tidlig. 6 Megaman Neo var regelrett elendig første gang ut i comebacket og trakk seg såre enkelt fra tet etter å ha dirigert i lusetempo underveis. Løste heller ikke noe fra start sist, og kommer til start som et stort spørsmålstegn her.

3 Sean Trot vant på Sørlandet tredje sist og slo faktisk Tinita Love den dagen. Har bekreftet toppform i to monteløp etter det og kan muligens være tethesten her. 5 Twist Chocolate leverte et solid prøveløp og gjør sin første start på ti måneder. Liten outsider første gang ut.
Rangering V65-6: A: 1 B: 7-11-6-3 C: 5-8-4-12-9 D: 2-10

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør