Trøstesak for Liverpool-supportere

Det kan være hardt å være Liverpool-fan i 2012. Vi har laget trøsten.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Liverpool FC er den nestmestvinnende klubben i England, om man teller med Charity Shield-kampene. Fjerner du disse er Liverpool den klubben med flest trofeer i England (45 trofeer mot Manchester Uniteds 41). Klubben er også den engelske klubben med fleste europeiske triumfer (11) og har også rekorden med flest seire i toppdivisjonen i England (1773).

Akkurat de rekordene hjelper lite for et lag som kan gå mot en av de dårligste ligasesongene på svært mange år, kanskje spesielt når den største rivalen ser ut til å ta seriemesterskapet. I hvert fall blir det et lag fra nabobyen Manchester som vinner.

Vi har derfor samlet opp tall og statistikk fra årets sesong som kanskje kan være til trøst.

1. Klare sjanser

Liverpool er det laget i Premier League som har femte mest klare sjanser. Det er kun de fire lagene på topp fire som ligger over Liverpool. Det er likevel kun Wigan som har scoret på færre klare sjanser. Trøsten får være at man spiller seg til sjansene, men scorer ikke.

2. Taktikk vs prestasjoner

Ser man på indeksen over spillere (Premier Leagues offisielle) så ligger Liverpool på en 10.plass når det gjelder spillernes prestasjoner. Laget er på en åttendeplass. Med en snill tolkning av statistikk så kan man påstå at laget som helhet har gjort det litt bedre enn spillerne som individer.

3. Tett hjemme

Det er bare Manchester City som har sluppet inn færre mål enn Liverpool hjemme i år (10 mot Liverpools 12).

4. Glasset halvfullt av scoringer

Luis Suarez har 40 skudd på mål på 26 seriekamper i år, og totalt 107 skudd. Toppscoreren i Premier League, Van Persie, har 65 skudd på mål på 31 kamper. Van Persie har 26 mål. Suarez har 7. Uttellingen til Van Persie er 40 prosent på skudd på mål. Suarez har 17,5 prosent. Selvfølgelig er det to forskjellige spillere, men med litt mer stang inn (bokstavelig talt) så ville Liverpool hatt flere mål på de skuddene Suarez har hatt. Det er tross alt en spiller som laget 49 mål på 48 kamper i en sesong for Ajax.

5. Englands beste forsvar?

Hvis man har hypotesen om at et forsvar fungerer hvis det ikke blir skudd på mål så kan man se på følgende statistikk:

Jose Reina 75 redninger + 33 (innslupne) mål = 108

Joe Hart 83 redninger + 25 mål = 108

David de Gea/Anders Lindegaard/Ben Amos 105 redninger + 27 mål = 132

Det er altså en tangering av hvor godt forsvaret til Manchester City har vært til å holde det angripende laget unna å skyte.

6. Gode måneder

Liverpool var det tredje beste laget i Premier League både i august og desember. Like positivt er det muligens ikke at det kun er to lag som har tapt flere bortekamper enn Liverpool i år. Det er Bolton og QPR.

7. Best i cupene

Liverpool vant ligacupen og er i semifinalen i FA-cupen. Selv med tap der er det ingen andre lag som har gjort det så bra i de engelske cupene. Skulle Liverpool vinne ligacupen blir det andre gang Liverpool vinner begge cupene (merknad: Her gjorde artikkelforfatteren en brøler opprinnelig. Det stod for første gang. Det er bare å be om unnskyldning for det).

8. Ungdommen

Den yngste spilleren som har spilt i årets Premier League spilte for Liverpool: Raheem Sterling. Jonathan Flanagan er den 11. yngste spilleren. Jonjo Shelvey er på en 35.plass.

9. Gamle spillere

På listen over de eldste spillerne i Premier League som har spilt har Liverpool kun en spiller: Jamie Carragher. Han er på 25.plass. Manchester United har to på topp fem.

10. Trofast

Liverpool er laget som har trukket flest tilskuere på bortebane i år. Laget er altså drømmemotstander for de fleste lags regnskapsførere.

Laget Liverpool møter lørdag, Aston Villa, er muligens det laget som har skuffet enda mer enn Liverpool i årets sesong. Oddsen på Liverpool-seier er 1.38. Du kan spille på kampen her.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør