Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Ull/Kisa på topp

Arne Erlandsens opprykkere kan innta tabelltoppen! Her er tirsdagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Det er lenge siden sist det var så rolig på langoddsen som i dag. Men det er fortsatt 20 objekter å velge blant. Høydepunktet er Ull/Kisa mot Tromsdalen i Adeccoligaen. Ellers er det to objekter fra Melodi Grand Prix på programmet, privatkamper i fotball og ymse fotball fra Russland, Spania, Tyrkia og Sverige. Tre oppgjør fra norsk 3. divisjon finner vi også.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
5. Innstrandens IL - Tverlandet B 2,25

Vi ser ikke helt hvorfor bunnlaget Innstranden er favoritter mot Tverlandet. Hjemmelaget scorer nesten ikke mål, mens bortelaget har 2-0-2 på sine fire første. Tverlandet har blant annet slått habile Harstad, men tapte knepent borte for topplaget Sortland. Vi er langt hjemmefra nå, men må prøve et langskudd på Tverlandet til 2,25, de ser klart best ut hittil.

Dagens avslag
19. Melodi Grand Prix - Finland videre til finale - Nei 1,25

Vi har ikke hørt Finlands MGP-bidrag, men det trenger vi heller ikke for å avstå fra denne lave oddsen. Spørsmålet er om Finlands bidrag får nok stemmer til å nå finalen i Baku. Det avgjøres både med publikumsstemmer og jurystemmer i denne kvalifiseringsrunden, som kalles semifinale 1, der 10 av 18 bidrag går videre. Låten og artisten har har de som ønsker kunnet se og høre på TV og radio, men hvordan det hele fremstår på scenen i kveld, og hvem som eventuelt liker det og stemmer på det, blir ren gjetting. Man kan høre låten hundre ganger og hate den så mye man vil, andre kan ha helt forskjellig oppfatning og stemme den videre. Vi takker nei til 1,25 på at Finlands Pernilla Karlsson ryker ut.

Dagens spill
Ullensaker/Kisa ser ut som et godt spill, men ellers er det såpass begrenset utvalg at vi må gjøre et unntak fra regelen om at dagens spill helst skal gi over 2,00 i odds. Vi kjører en singel på Arne Erlandsens gutter mens vi venter på den store midtukerunden i Tippeligaen og Adeccoligaen i morgen og torsdag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

8. Ullensaker/Kisa - Tromsdalen
Ullensaker/Kisa har spilt tre bortekamper på rad, og gleder seg til å spille hjemmekamp igjen. De har vant 3-1 i Alta og 3-1 på Høddvoll i sine to siste i ligaen, mens de vant 1-0 borte mot Træff i cupen før det. Arne Erlandsens menn er i storform, og kan innta en overraskende 1. plass i Adeccoligaen med seier her. Erlandsen har virkelig lykkes med å skape et sammensveiset og velfungerende lag. De står med 5-0-2 totalt og har kun tapt borte for Ranheim og hjemme for Glimt.

Kristian Flittie Onstad (f) og Petter Severeide (f) er suspendert for henholdsvis tre gule og et rødt kort. Erlandsen må gjøre endringer i forsvar, og i et intervju med Erlandsen og høyreback Ola Jørstad på eub.no nevnes rutinerte Henrik Nordnes og Tom Kristoffersen som mulige erstattere. "Vi håper også at Simen Kind Mikalsen er klar til kamp igjen mot Tromsdalen", tilføyer Erlandsen.

Tromsdalen er i god form og tar poeng i de riktige kampene. Tapene for Ranheim og Kongsvinger var klare, mens de var langt nærmere poeng mot Glimt, men røk 2-3 i tilleggstiden. Viktigere er det at TUIL vinner hjemmekampene mot Mjøndalen og Notodden, og slår Bærum 2-1 borte. 1-1 hjemme mot Alta forrige runde var man bare middels fornøyd med, men man fikk hvertfall poeng. 3-1-3 totalt gir 9. plass før kveldens kamp.

Trener Gaute Helstrup har stilt samme ellever i de to siste, mot Bærum og Alta. Mot Alta fikk Eirik Bertheussen (f) en skikkelig smell og måtte få behandling midt i 1. omgang, men han fullførte kampen. Vi regner med at han er klar for mer spilletid i dag. TUIL virket litt slitne mot Alta, men har nå fått hvile en snau uke.

TUIL får til mye hjemme i dalen, men vi har liten tro på dem her. Rutinerte Erlandsen og Ull/Kisa storspiller for tiden, og vinner normalt dette. De har fravær i forsvar, men hvis det går som vi tror, vil hjemmelagets midtbane og angripere ha ballen mest. Ekstra stor motivasjon i mulig tabelltopp. Norsk Tipping gir 1,85 for hjemmeseieren og det er fint. 100 kroner settes på Ull/Kisa som singel. Spillefrist klokken 19.55.

8. Ullensaker/Kisa - Tromsdalen 1,85 3,35 3,25

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør