Vi byr på en formbombe i Stavanger

Vår banker er mye bedre enn raden og blir ikke favoritt på Forus tirsdag. Sjekk våre V5-tips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny tirsdag:
Lunsjtrav Biri: Vidar Hop på sjelden Biri-visitt
Oddstips 1: Intet nytt gresk mirakel
Oddstips 2: Ny fest med Russland

Forus travbane er tre uker unna sin storløpshelg med Forus Open som det største trekkplasteret, og lader opp med dobbel V5 og flotte spilleløp tirsdag kveld. Vår banker blir ikke favoritt, men hesten er i knallform.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på lyntotokupong

Det handler om 10 Pay Me S.H som er i sitt livs form selv om programraden ikke indikerer det. Nest sist galopperte Carmody Lobell-sønnen som vinner i brekken inn på oppløpet og gikk glipp av en 15-tid over 2040 meter. Det var gode Amante Carissima som vant det løpet. Nå sist så galopperte han i en trang situasjon, gjentok på vei fremover 1200m igjen. Kom tilbake i overlydsfart til sjette på sterke 15,8/2040. Da var det umulige Orient Kronos som vant det løpet.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Denne tirsdagen går Mikkelsen-traveren som undertegnede har mye med å gjøre i det daglige ned to klasser. Hesten er ikke så usikker som de to siste løpene indikerer og han har egentlig blitt bedre på det området for tidlig i karrieren var han håpløs usikker. Pay Me S.H. virket dunderfin i det siste intervalljobbet på fredag og må vi til lukene i kveld, ikke minst siden hesten ikke blir favoritt. Vår banker i både V5A og V5B-spillet.
Vår rangering V5-4A/V5-1B: A: 10 B: 1-11-9 C: 12-7-4-3-8-5 D:2-6

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-1A - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
3 Jacuzzi O. er en treåring av riktig kaliber som har gjort det meste riktig til nå. Er litt sånn tung type dette som nok blir mye bedre som fireåring. Møter ikke noe spesielt tøffkonkurranse så det skal være en meget fin vinnersjanse for Wiig traveren, men han møter eldre hester.

9 Oeuvre D`Art har vært meget positiv i to løp på Bergen travpark, og formen er bedre enn noen gang. 11 Highway Axis har brukbar kapasitet, men mister ofte stilen siste 100m. Åpent bak disse.
Vår rangering V5-1A: A: 3 B: 9-11 C: 7-1-8-4 D: 2-6-5-10

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-2A - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
6 Ovedølen var meget positiv første gang ut for Kjetil Djøseland, men hvordan takler Bork Rigel-sønnen to tette starter? Normalt kan det gi en oppkvikker kortsiktig og er han like bra som han var på søndag på Sørlandet, så er det en fin vinnersjanse.

11 Erga Svarten er nok den beste på kapasitet, men han notorisk usikker så han er ikke enkel å få inn på bestilling. 12 Sylv Spika var meget positiv sist på en meget sterk tid, men hun er avhengig av rygg i det lengste slik at hun får bruke speeden sin. 8 Krøsus har bedre form enn raden og kan være en liten outsider. 3 Kap Viktoria var bra i Bergen på lørdag når hun travet seg inn til en sikker seier. Møter bedre hester denne gangen, men står 20 og 40m foran de verste konkurrentene og kan vinne.
Vår rangering V5-2A: A: 6 B: 11-12-8 C: 3-7 D: 5-2-9-1-10-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3A - Varmblodshester. 2040 meter voltestart.
6 Pinball Wizard var fryktelig tapper i nederlaget sist på sterke 12,9/2040m. Sjansen for at Refsland-traveren får revansje direkte er meget stor for han har normalt kun en konkurrent i form av 9 Dominus her. Tjomsland-traveren var sterk sist da han vant enkelt på 13,8/2040m og fikk sin svært fortjente seier etter mye utur. Nei. dette løpet skal stå mellom disse to klassehestene selv om 5 Pikachu C.N var meget positiv treer etter innvendig løp i V75 i Bergen lørdag.
Vår rangering V5-3A: A: 6-9 B: 5 C: 8-7-2-1-4-3

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
10 El Gigant er nok den beste på kapasitet i dette feltet, men han var svak i sitt siste løp. Nå kommer Stangeland-traveren ut etter pause og da er han nok behandlet. Er ofte meget bra første gang ut Gigant Neo-sønnen som har fine rygger fra start og dette ser ut som en fin vinnersjanse i et åpent løp.

3 Mr Vegas har vært helt outstanding i sine løp etter skadeavbrekk og han er kjapp fra start, men det er mange av de andre også i første rekke så det kan bli en luftig 500m. Må regnes tidlig, men ikke noe sikkert kort. 8 Delphis Jag er meget god på sitt beste, men det har blitt mye galopp den siste tiden så er litt usikker på formen. Fra dette sporet må det klaffe, men på sitt beste er han helt klart aktuell.

5 Magic Me er interessant for han virker som han er i sitt livs form. Hvis Kvasnes klinker til fra start så spinner han normalt til tet, men faren er at han blir for stri. Kan være interessant fra tet hvis han holder seg rolig. 4 Harbour L kommer ut etter en liten pause og trenger normalt løp i kroppen før storformen er der, men kapasitet er det i S.J`s Photo-sønnen.
Vår rangering V5-5A/V5-2B:A: 10 B: 3-8-5-4 C: 1-10-12-9-6 D: 7-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3B - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
9 Tomdin Ø.K er den beste hesten i feltet og en av landets beste fireåringer, men han holder meget usikker form. Lørdag galopperte han 400 meter fra mål, og vi har sett hesten finere. Feilfritt taper normalt ikke Øksnevad dette løpet.

7 Førlands Faksen er en av mange travere Ove Kenneth Karlsen har forvandlet i sin regi. Järvsøfaks-sønnen er en het derbykandidat hvis han fortsetter den utviklingen som han har hatt de siste løpene. Disse to skiller seg klart ut i dette løpet.
Vår rangering V5-3B: A: 9 B: 7 C: 8-6-1-2-3 D: 4-5

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
11 Orient Kronos har gjort alt riktig i regi RuneWiig og dette er en klasseklatrer som utvikler seg hele tiden. Viking Kronos sønnen var kronisk usikker hos Kolgjini, men ute på Orre har han virkelig funnet seg til rette. Veldig fin vinnersjanse selv om det er litt andre forutsetninger denne gangen da han må gå bakfra. Men den femte strake seieren er helt klart innen rekkevidde.

10 Northern Casino er superspennende til dette løpet for i årsdebuten ble han kjørt fryktelig defensivt, men hadde meget fin fart over mål. Det lukter en mer offensiv styring fra Pål Buer sin side tirsdag og Credit Winner-sønnen er neppe mye dårligere på kapasitet enn favoritten. 2 Strong Alone spinner normalt til tet og leder lenge, muligens helt inn.
Vår rangering V5-4B/DD-1: A: 11 B: 10-2 C: 4-7-3-1-9-12 D: 8-6-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
9 Pippi Gammelsbæk står interessant til da hun er klart best når hun får gå i rygg og bruke speeden sin siste 400-500m. Blir det et slikt opplegg har Pål Buer sin flotte hoppe en meget fin vinnersjanse.

2 Master Blaster står best til av favorittene og han har blitt mer stabil enn tidligere og må selvsagt krysses tidlig. 8 Pele Hastrup trener bra, men står vanskelig til så det må klaffe mye fra dette sporet. 5 Olfert De Hess var direkte dårlig sist så han er litt usikker, men når Rune Wiig velger å starte med han så har de kontroll. På klasse er S.J`s Photo sønnen aktuell i toppen.

12 Novak Bi er forbedret i ny regi, men har vanskelig å se Pine Chip-sønnen runde til seier fra spor tolv. 1 O`Flying var positiv sist og fra dette fine sporet kan faktisk Mr Flirt sønnen stelle istand en overraskelse.
Vår rangering V5-5B/DD-2: A: 9 B: 2-8-5-12-1 C: 3-7-10-11-6-4

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør