Vi har form - og tror på flaks

V tror vi skal fortsette vår eventyrlige tipsflyt på hestene, og tror på Flaks.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
Oddstips 1: Noen banker RBK
Oddstips 2: Portugal kan sjokkere

Det ble fantastiske treff på våre forslag til Klosterskogen og Leangen mandag, og til lunsjløpene på Jarlsberg tirsdag og ikke minst i V5A-spillet på Momarken tirsdag kveld. Samtlige foreslåtte spilleforslag i både V5 og Dagens dobbel til de tre førstnevnte satt og det ble flotte penger tilbake for de som fulgte våre tips. Tredjevalget Pål Svint var vår strålende banker under lunsjtravet på Klosterskogen (2221 kroner tilbake på det minste forslaget), mens femtevalget Høiby Sico var en glitrende DD-banker på Leangen og spilledraget Macholine (fjerdevalg i V5-5A/V5-2B) et av mange andre gode tips mandag. Tirsdag ble det strålende treff i V5A-spillet på Momarken der vårt mellomste forslag (innl.pris kr 525) betalte tilbake spreke 9 853 kroner.

Bjerke travbane er som vanlig vertskap for onsdagens V65 og byr på en svært flott V65-omgang i kveld, med flott kvalitet på løpene både sportslig og spillemessig. Vi finner vår hovedbanker i V65-4, der Järvsöfaks-sønnen 8 Norheim Flaks har en flott oppgave.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Norheim Flaks står med tre seire og to annenplasser på sine fem siste løp. I seiersløpene tredje sist og sist (begge på Bjerke) har femåringen bombet til tet fra springspor og vunnet både lett og overbevisende. Norheim Flaks har vist at han løser svært godt på volte og kapasiteten har det egentlig aldri vært grunn til å lure på. I kveld står Norheim Flaks på 20 meter tillegg, men skal kun hanskes med to strekhester. Løser Norheim Flaks som han pleier i kveld, blir vi ikke overrasket om hesten sitter i tet etter 500 meter. Kveldens motstand er ikke noe tøffere enn den har vært i de siste løpene, snarere tvertimot. Kristian Malmin kjører stadig med fin hånd, og tok to lunsjseire på Klosterskogen mandag. Vi ser ikke noen grunn til å gardere hesten i kveld og bankerspiller.
Rangering V65-4/V5-1: A: 8 B: 7-10-5 C: 1-11-4-12-13-3-2-14 D: 9-6

V65-1 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Slitesterke 6 Frameable varslet gryende i sitt siste løp på Jarlsberg for snart fire uker siden. I kveld er forutsetningene ypperlige for Varenne-sønnen og fra et utmerket startspor er det bra sjanse for at Thor Borg sender Frameable mot tet på et tidlig tidspunkt. Teten er gull verd i disse løpene og de er som dristige kan faktisk prøve et bankerspill på Anderssen-traveren. Blir kun et fjerdevalg i spillet og kun markert på 8 %, det er altfor lite.

9 Burmas Yankee tok en råsterk seier på Solvalla under Elitloppssøndagen i sitt siste løp. Til tross for at More Chips-sønnen måtte trave deler av løpet i dødens, vant han egentlig veldig lett. Litt sjanseartet bakspor i kveld, og trener Hans Christian Holm varsler ryggløp i kveld og at det neste løpet er hovedmålet. Vi synes favoritten kan se sårbar ut og setter ham ned som andrevalg. Hysterisk form er det på 10 Lincoln Frontline og ikke minst trener og kusk Geir Vegard Gundersen som har hatt strålende seierssving i juni. Lincoln Frontline skuffet litt nest sist, men var bunnsolid både tredje sist og sist.

1 Strong Knight har en flott oppgave på papiret i kveld, men Roger Brandt er ikke de som lykkes oftest i sulkyen og da setter vi hesten ned som fjerdevalg (er blitt strøket). 4 Yumbo Yob skal komme seg ut fra et trangt fjerdespor i volta, det kan gå, men noen rakettstart blir det ikke.
Rangering V65-1: A: 6 B: 9-10-4 C: 7-2-12-8-3-5-11

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V65-2 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Det lukter tempo i dette løpet og da byr vi på et heidundrende førstevalg. 10 Turbin har mye bedre form enn det raden indikerer, og når tethestene (her er det mye variable kusker i første rekke) har kjørt fra seg, så kommer smarte og taktisk gode Gunnar Austevoll og speeder ned hele gjengen med Turbin. Det kan skje, Turbin var godtgående når galoppen kom sist og holdt strålende fra dødens nest sist. Nede som et femtevalg i spillet og er svært spennende drag her.

5 Hornnes Even er i kanonform og står med tre strake seire, to av dem med eieren selv Arvid Aasheim i sulkyen. Det kan bli den fjerde strake i kveld. 6 Hesby Kvikk var knallgod V75-vinner på Bergen travpark i sin tredje siste start, men trakk seg litt fra tet i et V75-løp nest sist og måtte nøye seg med tredje. Sist galopperte hesten fra start på Klosterskogen, men reparerte strålende til seier. Hesby Kvikk har tjent 80 000 kroner i løpet av svært kort tid og motstanden hardner til. Outsideren her. 1 Eld My slo til med seier over 2100 meter i sin siste start på grensebanen Åmål. Det vitner om toppform for Ødegaard-hoppa, som normalt trives klart best på sprint.

3 Seval er en unntakshest, som dessverre sliter med helsen. Til tross for at han er blitt åtte år nå, har han kun startet 18 ganger og vunnet ni. Fungerte ikke noe bra i årsdebuten, men skal ha fungert bedre i trening etterpå. Og vinnerhester er nettopp det, vinnerhester, og da skal Seval på bongen.
Rangering V65-2: A: 10 B: 5-6-1 C: 3-2-7-8-4-9-12 D: 11

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill

V65-3 - Varmblodshester. 2100 meter autostart. Amatører.
Vi varslet kraftig for 3 Chip Line når denne vant på Bjerke sammen med Tina Storetvedt for tre uker siden. Var nede som et sjettevalg i spillet, vi plasserte Gulbransen-traveren først den dagen. Fra tet vant Chipmate-sønnen greit og her ligger det an til tet igjen sammen med flinke Truls Desserud. Da må det være en topp vinnersjanse, motstanden er vel litt enklere enn den var sist. Vi setter enda et femtevalg først på vår rangering.

11 Obtain trivdes godt sammen med Bjørn Duestad på Jarlsberg for fire uker siden, og når de andre hestene fikk melkesyre holdt Obtain farten sin og vant såre enkelt. Likevel synes vi ikke Obtain har vært veldig overbevisende de siste månedene, og her må hesten trolig gjøre det meste selv. Får Chip Line dirigere i front, kan det bli tøft.

Odd Arne Sagholen sender ikke bare Obtain ut i dette løpet, 1 Manstone's Rose fungerte ikke på Momarken i norgesdebuten. Nå er det førstespor, flinke Nils Olav Holm i sulkyen og da skal også denne på bongen. Vi stopper på tre hester i dette løpet, selv om det finnes flere bra hester her, men vi har ikke ubegrenset med midler og må gå tynt i noen løp.
Rangering V65-3: A: 3 B: 11-1 C: 9-5-2-8-12-10-6-7-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V65-5/DD-1/V5-2 - Varmblodshester. 2600 meter. 4-åringer.
Et riktig fint spilleløp dette, når flere norskfødte fireåringer er ute og tester Derbydistansen. Vår klare favoritt blir 9 Readythorumble som er en av tre hester fra Trond Anderssens stall i dette løpet. Trophy Catch-sønnen sviktet som storfavoritt i et lunsjløp på Biri sist, men galopperte da fra start. Også sist ble det galopp i et stallmannsløp. Men vi innbiller oss at denne karen har klar fordel av distansen i kveld og at Lars Anvar Kolle kommer til å kjøre avventende underveis. I et jevnt felt setter vi 9 Readythorumble først. Nå er også denne blitt strøket men siden våre kuponger er blitt publisert for flere timer siden, lar vi kupongene stå.

Og da rykker stallkompis 10 Ulixes opp som vårt førstevalg. . Angus Hall-sønnen varslet form i Bergen sist og har fått noen løp i kroppen nå. Bakspor betyr svært lite i disse langløpene og Ulixes skal tidlig på. 4 Tobrosboy Augustinu skal også duge her, men er fortsatt ikke kvitt galoppene sine. Kjører Thor Borg feilfritt er hesten klart seiersaktuell. 7 Calle Cheven kom helt feil på det i V75 nest sist, men var tilbake som en knallgod vinner sist. 2600 meter er uvant for hesten, men formen er helt på topp.

8 Saevous gjorde en mektig siste 700 på Biri i et V75-løp sist og klarte nesten å hente Standing Ovation. Fra et dårlig startspor, må det løse seg underveis. 6 Van'g Yard blir mye spilt etter to billige lunsjseire (er strøket). 3 No Credit L.A. har fått to løp i kroppen og matches med fin hånd mot Derby. En av mange minioutsidere i dette løpet. Vi er svært usikre på om Mikkelborg-hesten håndterer 2600 meter og setter hesten langt ned på rangeringen.
Rangering V65-5/DD-1/V5-2: A: 10 B: 4-7-8 C: 3-11-5-2-1-12

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V65-6/DD-2/V5-3 - Varmblodshester. 2100 meter. Norskfødte.
Vi hadde 1 Standing Ovation i V75-løpet på Biri for fire uker siden. Og Malmin-hesten innfridde etter en strålende sisterunde. Det er bra klasse i denne Love You-sønnen og Derby vinker i det fjerne. Dog er førstespor sjanseartet bak bilen. Vi er usikre på om hesten kan forsvare sitt innerspor, og i tillegg øker galopprisikoen. LØser Malmin flokene er det topp vinnersjanse, Standing Ovation kan trolig vinne fra dødens om nødvendig. Kristian Malmin sa til undertegnede onsdag morgen, at hesten er bedre enn det folk er klar over og var samtidig klar på at han trodde på seier fra dødens. Og at han ble overrasket om hesten kunne forsvare sitt innerspor, selv om han aldri har testet hesten skikkelig bak bilen.

Hvor bra er egentlig 3 Chief Justice? Vi bankerspilte hesten som et herlig andrevalg på Klosterskogen fjerde sist og da vant hesten lett. Har holdt formen vedlike, og så rålekker ut i målgangen på Bergen travpark sist. Vi har knapt sett hesten finere, og trolig satser Solberg mot tet her. Må regnes derfra. 7 K.L.M. Thunderadam tok knekken på en så bra hest som Yankee's Photo sist på Klosterskogen, etter en strålende sisterunde. Det var en sterk prestasjon, men igjen må nok Holm-traveren belage seg på å gjøre en del av jobben selv.

4 Youremyman rapporteres strålende i trening av Frode Hamre og kan vinne direkte. 9 Nozler og 10 Andy B.R. er to fine travere fra Trond Anderssens stall, men fra bakspor mot gode hester må det selvsagt bli tempo for at de skal lykkes og motstanden er i tillegg tøff.
Rangering V65-5/DD-2/V5-3: A: 1 B: 3-7-4 C: 9-10-5-12-2-11-6-11

V5-4 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Vi bankerspilte 6 Rigel Pål på Klosterskogens siste start, men enda en gang måtte hesten innom galoppen fra start og til tross for en strålende opphenting kunne ikke hesten bli bedre enn toer. Igjen skal det være bra tetsjanse dersom galoppen unngås.

9 Hågå Odin tok en fin seier sist, men Owren-traveren er lur oppunder mål og må ikke komme for tidlig foran. Fra dette sporet er det nødt til å bli et fint løp, spesielt med rygg på startraske 2 Ra Tina. Nevnte Ra Tina er i toppform, men full vei trekker litt ned. 7 Ingerøvin går i rykk og napp, men på en god dag er Antonsen-traveren aktuell.

1 Borg Emil er en mil bedre enn raden og fra dette sporet kan ikke Tommy Fløysand gjøre så mye feil. 5 Jarli Mai holder tvilsom form nå, men hun er så variabel at hun plutselig finner løpslysten tilbake.
Rangering V5-4: A: 6 B: 9-2-7 C: 1-5-8-3-4

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
- Min klart beste vinnersjanse onsdag, det var den utvetydige meldingen fra alltid like imøtekommende Kristian Malmin til oss onsdag morgen og da snakket han om 6 Torpa Jan i V5-finalen. Det er sterke ord fra en mann som også har vår V65-banker Norheim Flaks og stortalentet Standing Ovation til start i kveld. Selv med en innlagt galopp tror Malmin på seier og galoppen i prøveløpet la han ingen vekt på. Den kom når hesten skulle svare en varmblodshest som var med i det samme prøveløpet.

Torpa Jo kom aldri til start i fjor som fireåring, men var lysende i tre strake seiersløp på høsten som treåring i 2010 før han forsvant fra løpene. Helt overlegen på kapasitet her og da nøler vi ikke med bankerspillet i V5-spillet.
Rangering V5-5: A: 6 B: 12-11 C: 3-4-9-8-7-2 D: 5-1-10

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus