GLADE GUTTER: Moldespillerne feirer etter nok et mål mot Rosenborg, men denne runden er det ekstra tunge ben som skal ut på Sør Arena i møte mot Start.
GLADE GUTTER: Moldespillerne feirer etter nok et mål mot Rosenborg, men denne runden er det ekstra tunge ben som skal ut på Sør Arena i møte mot Start. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Vi satser på tippeskreller

Bonuspotten har nådd fem millioner kroner, og vi jakter skrellene i håp om førstepremien!

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Bonuspotten til Tippekupongen vokser og vokser hver gang ingen er alene om tolv rette. Nå er den oppe i fem millioner kroner.

I Sportspill er vi som vanlig på plass med tipsene, og nederst i saken kan du velge mellom en 96-rekke eller 384-rekke. Lykke til!

Sportspills øvrige søndagstips:
Dagens singel: – Bohinen til Tippeligaen
Dagens dobbel: Sarpsborg sørger for målkalas
Dagens langskudd: På tide med en Stabæk-seier
Tippekupongen: Jakter skrellobjekter blant storklubbene

I tillegg til fotball, er det en meget spennende travdag. Sjekk alle våre tips på Sportspills travseksjon.

Det er full nordisk fest på dagens langoddsprogram.

Hvis du er interessert i daglige oppdatering fra vår fotball- og travredaksjon, kan Sportspills Facebookside være stedet for deg. Her oppdaterer vi jevnlig med stort og smått som skjer i vårt univers!

Endelig løsnet det skikkelig for helgens oddsekspert, og i går gikk både singelen og dobbelen inn. Det så virkelig ut som Viking skulle spolere festen, mens Liverpool og Arsenal dominerte totalt.

1, Stabæk - Rosenborg
1-1-5 de siste syv kampene har gjort sitt for å sette press på Bradley og hans Stabæk. Seieren kom mot Bodø/Glimt i NM og har sendt dem til en imponerende kvartfinale. I forrige kamp ga de Vålerenga kamp til døren, men tapte til slutt.

Forsvarsspillet er ikke alltid like solid, og Stabæk har en lei vane til å gi bort lette mål. Men de scorer også, og vi har deres Lerkendal-seier over dagens motstander friskt i minne. Ingen skadeproblemer for Bob Bradley i forkant av denne kampen.

4-1-4 vitner om et kompromissløst lag, og de har tidligere sendt hjem for eksempel Strømsgodset med tap.

Rosenborg har kommet ned på jorden etter Ingebrigtsens gode åpning mot Sligo Rovers. Det ble fulgt opp med et høyst fortjent tap i Molde, selv om trønderne spilte godt. I midtuken spilte de uavgjort mot Gamst Pedersens gamle klubb i Tyrkia. De skal de møte igjen på torsdag. Selv om utgangspunktet er godt, bør de helst vinne for å sikre avansementet, og det følger ofte med slitasje for lag som spiller i flere turneringer samtidig. I tillegg har de nok innsett at Molde er for langt foran i Tippeligaen og har mer og tjene på Europa-spill.

Det har vist seg litt på skadefronten, og toppscorer Søderlund er sammen med Strandberg og Helland utilgjengelige til dagens kamp på Nadderud.

På langoddsen har vi Stabæk som vårt langskudd denne søndagen, men må tippekupongen tar vi friheten og setter et kryss også på favoritten. HB

2, Start - Molde
Start kom kraftig ned på jorden igjen sist runde, da Haugesund direkte rundspilte sørlendingene etter alle kunstens regler. Det var lagets første tap etter en flott rekke med tre strake seire og 4-0-1 på de siste fem.

Mons Ivar Mjelde var fryktelig oppsatt på å få laget til å bli mer kyniske i den siste tredjedelen, men mot Haugesund var de tilbake til gamle synder igjen. 

Ligger for øyeblikket relativt trygt plassert midt på tabellen, men ned til playoff-plassen er det kun seks poeng. På Sør Arena har det ikke klaffet denne sesongen, men på de to siste hjemme har det blitt seier, henholdsvis mot Lillestrøm og Bodø/Glimt.

Jesper Mathisen stadig ute, mens viktige Espen Hoff og Zlatko Tripic som har slitt litt med skader i det siste, rapporteres klar til dagens kamp.

Molde-ekspressen kjører upåvirket videre, og nå er det ni poeng ned til Strømsgodset på andre. Imponerte stort hjemme mot Rosenborg sist, og seieren mot et meget godt Rosenborg-lag ble til slutt fullt fortjent. 

Har en flott bortestatistikk i år, med fem seire og bare ett tap. 5-2-1. Møtte ukrainske Zorya i Europa League-kvalifisering i midtuken, en kamp som endte 1-1 etter en sen scoring fra moldenserne. Spiller returkamp om fire dager, noe som naturligvis tar mye oppmerksomhet.

Fredrik Gulbrandsen fortsatt ute med skade, mens Pape Paté Diouf, Daniel Berg Hestad og Harmeet Singh, alle er ute med suspensjon. Magne Hoseth har som kjent dratt til Stabæk.

Ser på Molde som knepne favoritter, men her er uavgjortfaren stor, og de store pengene ligger andre steder enn på borteseier. UB

3, Aalesund - Bodø/Glimt
Guttene fra Sunnmøre har fått meget dårlig betalt for de siste kampers prestasjoner. 2-1-4 de siste syv er mindre enn de fortjener. Forrige runde så de ut til å gå mot en etterlengtet hjemmeseier, men Lillestrøm spolerte festen ett minutt før slutt. Hadde de vunnet den ville det kun blitt deres andre hjemmeseier i år, og sunnmøringene er ligaens nest dårligste hjemmelag, med 1-4-4.

Er nok derfor meget sultne på å vinne på Color Line Stadion igjen.

Skadeproblemene forstyrrer fortsatt Jönsson, men det er bedring også på den fronten. Wembangomo, Aarøy, Tollås Nation og Carlsen fortsatt ute for vertene.

Bodø/Glimt har slitt forferdelig denne høsten. Med sitt ene poeng de siste syv kampene, har de falt og falt på tabellen. Forrige runde var de nære å ta en etterlengtet hjemmeseier da de tok ledelsen tre ganger mot Sarpsborg 08. Men det holdt ikke helt inn, og det har blitt litt av kjenningsmelodien for nordlendingene denne høsten.

Tre kamper på rad har de nå tatt ledelsen, men sliter med å tette igjen bak.

Imingen, en viktig forsvarsspiller, er endelig på vei tilbake, men blir nok ikke klar til denne kampen.

Aalesund har sett best ut den siste tiden. Her smeller vi en hjemmeseier på kupongen. H

4, Sarpsborg 08 - Haugesund
Det er to formlag som møtes i Sarpsborg denne søndagen. Etter Brian Deane annonserte at han er ferdig i klubben etter denne sesongen, har sarpingene tatt ti poeng de siste fire kampene.

Forrige runde vant de thrilleren i Bodø med meget sterke 4-3. I forrige hjemmekamp vant de 3-2, etter å ha blitt meget nervøse mot slutten. Har en fin vane med å score mye mål, men bakover har det sett mer frynsete ut.

Sarpsborg er et meget gjestfritt lag. Gjestfrie var ikke Haugesund da de maltrakterte Start 5-1 i forrige runde. Alt stemte for Grindhaugs menn i denne kampen og spesielt andre omgang var solid gjennomført.

Er litt skadeskutt for tiden og Haukås, Engblom, Skjerve, Bjørnbak, Ekpo og Mæland er utilgjengelig også denne runden.

FK Haugesund har i det siste vist at de kan tett igjen hvis de må, men denne kampen ønsker de nok å vinne. Med Sarpsborg ikke langt foran på tabellen, er de omtrent på samme nivå rent kvalitetsmessig.

Dette kommer sannsynligvis til å bli en underholdende og offensiv kamp, og det kan fort bli en ordentlig målfest. Sarpsborg 08 er naturlige favoritter mot bortesvake gjester. H

5, Bryne - Hønefoss
Bryne så ut til å ligne på noe med flotte seire mot Tromsø og Nest-Sotra, men har falt ned til vanlige takter med to skuffende tap mot henholdsvis Fredrikstad og Bærum. Spesielt hjemmetapet mot FFK var tung å svelge, ettersom de ledet kampen.  Derfor må laget fortsatt finne seg i å ligge under nedrykksstreken. 

Er et av ligaens dårligste hjemmelag med kun to seire på åtte kamper. 2-1-5, og nå må hovedtrener Gaute Larsen bruke all sin erfaring skal de greie å snu skuta.

Troppen ser for øvrig bra ut, og kun Krister Wemberg er usikker.

Hønefoss har virkelig mobilisert den siste tiden, og fra å ligge sørgelig plassert i bånn sammen med HamKam er nå laget faktisk over nedrykkstreken. 

Har tre strake seire, og spesielt hjemmeseieren mot Ranheim var imponerende. En av grunnene til den nylige suksessen må være at ringerikerne har maktet å tette igjen bakover. 

Åpent, men vi ser i motsetning til folkerekka, gjestene som favoritter. UB

6, Kristiansund BK - Alta
Kristiansund gikk på sitt første tap siden 29. mai, da Fredrikstad ble for sterke på Fredrikstad Stadion. Før det hadde dagens hjemmelag tre seire og to uavgjort på de fem siste kampene.

Holder foreløpig den siste playoff-plassen med sin sjetteplass, men skal ikke fortsette den dårlige trenden skal de holde den gode plasseringen. Er et av ligaens aller beste hjemmelag, med knallsterke 6-1-1. Slo tabellnabo Bærum 4-1 her sist. 

Altas formutvikling er blant de svakere i ligaen, og fortsetter trenden vil vi se nordlendingene under nedrykksstreken om ikke altfor lenge. Kommer fra et skuffende hjemmetap mot naborival Tromsdalen, og før det ble tabellnabo Strømmen for sterke.

Har som så mange andre sesonger en fæl bortestatiskk denne sesongen, med kun en seier på åtte spilte. 1-2-5.

Denne trenger ikke å overanalyseres. Klokkeklar H.

7, Mjøndalen - HamKam
Mjøndalen kommer fra to imponerende borteseire mot henholdsvis Bærum og Hødd. Det har ført en av forhåndsfavorittene denne sesongen opp på en femteplass på tabellen, men opp til direkte opprykk er det kun to poeng opp dersom laget skulle vinne hengekampen mot Tromsø.

Er ikke blant ligaens beste hjemmelag, 3-2-2, men har møtt mange av de sterkeste lagene på Mjøndalen Stadion så langt denne sesongen.

HamKam er et sørgelig kapitell denne sesongen, og nå prøver administrasjonen å bli kvitt så mange spillere som mulig. Nedrykket er et faktum, og nå handler det om å finne ut hvordan veien blir videre.

Har kun en seier i år, og har tapt de fleste kampene med mer en ett mål. Borte har laget tapt alle kampene, og kun scoret to mål.

Ny soleklar hjemmeseier. H

8, Nest-Sotra - Bærum
Dette er en kamp mellom to opprykkslag som begge har overrasket svært positivt denne sesongen. Nest-Sotra åpnet sesongen forrykende, men har ikke overraskende falt litt sammen den siste tiden.

Står med 0-1-3 på de fire siste, og ned til Tromsdalen på siste nedrykksplass er det nå kun fire poeng. Har variert veldig i prestasjon den siste tiden, men nå sliter laget veldig med å plukke seire. Har brukbare 4-1-3 hjemme, men igjen, det blir litt for ustabilt.

Bærum ligger på plassen over, og har i likhet med dagens motstander en pil som peker litt nedover. Tok likevel en særdeles viktig trepoenger hjemme mot Bryne sist, og har dermed fortsatt los på den siste playoff-plassen, selv om laget sikkert bare er fornøyd med å holde seg oppe denne sesongen.

Er ikke et spesielt godt bortelag, med kun to seire på åtte kamper, men tok en fin borteseier mot Tromsdalen nylig.

Veldig åpen affære. HB

9, Tromsdalen - Fredrikstad
Tromsdalen holder den siste nedrykksplassen, og i så måte var forrige helgs 2-1 seier borte mot Alta gull verdt. Det bør gi laget en solid vitamininnsprøytning inn mot dagens kamp. Er nå kun ett poeng fra sikker plass.

Er normalt et meget habilt hjemmelag, men nå kommer man fra to strake tap på eget gress. Begge kampene med et knepent 2-3 tap, men også fortjente tap etter spill og sjanser.

Fredrikstad fortsetter sin imponerende seiersgang, og har etter en frynsete start på sesongen, vist seg som et av de sterkeste lagene for tiden. Et godt bilde på dette var den solide seieren mot Kristiansund sist.

Har kun ett tap på de ti siste kampene, 7-2-1, og laget har stø kurs mot en playoff-plass til Tippeligaen neste sesong. Står med 3-1-4 borte, og sist bortekamp ble Bryne slått.

Undetegnede tror Fredrikstad skal få jobbe hardt for poeng i denne, og garderinger bør med. HUB 

10, Ullensaker/Kisa - Hødd
Ullensaker/Kisa på nest siste plass med åtte poeng opp til sikker plass. Det begynner dermed å haste for Tommy Berntsens gutter, og ettermiddagens kamp er i så måte en ekstremt viktig kamp for hjemmelaget.

Er ikke i spesielt god form, og bare den fine 5-0 seieren over tabelljumbo Hamkam, har vært av positiv karakter den siste tiden. Hjemme på UKI Arena har ikke laget bedre enn 2-1-5. 

Er ikke rapportert om noe skadetrøbbel for vertene.

Hødd ble tippet helt i toppen før sesongen, men laget har vært fryktelig ustabile så godt som fra første serierunde. Ligger helt nede på en niendeplass, og sesongen er i så måte ødelagt.

Lite stemte mot Mjøndalen sist, i en kamp som endte 4-1 til bortelaget. På bortebane er dog laget et av seriens sterkeste med 4-2-2 så langt.

Ullensaker/Kisa vil nok gjøre alt for en seier her, noe som fort kan bikke begge veier. Åpent. HB

11, GIF Sundsvall - GAIS
Sverige, Superettan.
GIF Sundsvall ligger på en tredjeplass, men kommer fra to tap på rappen, og har ikke bedre enn 2-0-4 på de seks siste. Er dermed to poeng bak direkte opprykk, og fem poeng bak serieleder Hammarby. Bekymringsfullt er det at flere av tapene har kommet mot betydelig svakere lag.

Er ligaens beste hjemmelag med 6-1-1.

GAIS er under nedrykksstreken, men er to små poeng fram til sikker plass, takket være fire poeng på de to siste. Borte er laget ligaens svakeste, men tok en sjokkerende trepoenger mot serieleder Hammarby for et noen runder siden. 

Sundsvall er favoritter, men ikke så store som folkerekken skal ha det til, og vi setter en høyst fornuftig U på tippekupongen. HU

12, Hobro IK - Brøndby
Nyopprykkede Hobro tok en svært sterk seier borte mot OB i sesongpremieren, men måtte se seg slått av Randers i runde to. Også det en bortekamp.

Gjør derfor sin første hjemmekamp som toppdivisjonsklubb i kveld, og rammen blir nok ekstra spesiell denne søndagskvelden.

Var et svært godt hjemmelag i fjor, med 12-1-3, men nå blir motstanden vesentlig bedre.

Brøndby svarte den svake sesongpremieren, med en godkjent opptreden mot Silkeborg sist. Før dagens kamp ble Club Brugge for sterke i Europa League-kvalifiseringen, og i returoppgjøret som spilles om fire dager må danskene ta igjen en 2-0 ledelse.

Europa League-kvalifiseringen tar normalt en del fokus fra slike oppgjør, men her skal helst Brøndby ta en ny trepoenger, selv om skrellfaren ligger og ulmer. HB

96 - rekker

1, Stabæk - Rosenborg HB

2, Start - Molde UB

3, Aalesund - Bodø/Glimt H

4, Sarpsborg - Haugesund H

5, Bryne - Hønefoss UB

6, Kristiansund BK - Alta H

7, Mjøndalen - HamKam H

8, Nest-Sotra - Bærum HB

9, Tromsdalen - Fredrikstad HUB

10, Ullensaker/Kisa - Hødd B

11, GIF Sundsvall - GAIS HU

12, Hobro IK - Brøndby B

Klikk her for å levere denne rekken.

384 - rekker

1, Stabæk - Rosenborg HB

2, Start - Molde UB

3, Aalesund - Bodø/Glimt H

4, Sarpsborg - Haugesund H

5, Bryne - Hønefoss UB

6, Kristiansund BK - Alta H

7, Mjøndalen - HamKam H

8, Nest-Sotra - Bærum HB

9, Tromsdalen - Fredrikstad HUB

10, Ullensaker/Kisa - Hødd HB

11, GIF Sundsvall - GAIS HU

12, Hobro IK - Brøndby HB

Klikk her for å levere denne kupongen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør