Foto: hesteguiden.com

Vi spiller dansk i V75

Åsajerven er strøket og da tar vi dansk en i V75. Sjekk våre V75-tips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Nå spiller vi Skelllefteå
Oddstips 2: Kan Derby klare et mirakel?
Tippetips: Farvel Wolverhampton

Det et jakcpotbanen Leangen travbane i Trondheim som er vertskap for denne ukens V75-omgang, og det er på forhånd en ganske oversiktlig rebus som venter spillerne. Men slik har det sett ut før og så blir det store kroner likevel. Nå har det åpnet seg litt opp all den tid storfavoritten 7 Åsajerven ikke kommer til start i V75-1, og da tyr vi en danske for å finne vår banker.

Klikk her for å se våre V75-tips til Leangen

I den andre avdelingen blir Bo Westergaards 6 Regal B.R. tungt betrodd. Rotation-hoppa viste lite på Leangen før hun ble flyttet til Westergaard rett etter nyttår. Regal B.R. debuterte for Westergaard med et bra løp til tredje på Färjestad, før hun gjorde et sterkt løp til overbevisende seier på Forus i sin siste start. Motstanden er ikke veldig tøff her, og fra et flott startspor bærer det trolig tidlig til tet. To løp i kroppen nå og svært begrenset motstand. Vi spekulerer ikke og bankerspiller.

Arne Nilsen har en riktig fin fireåring i 12 Super Bluff som har vunnet tre av sine fem siste starter. Super News-vallaken tåler å gjøre en del selv, men et trangt startspor i volta trekker ned og det kan bli langt fram til strekhestene. 3 Synjo Star bankerspilte vi på Leangen 1. august i fjor og Walsøe-hesten innfridde med stil til over fire ganger pengene. Vant også sin start, men har vært borte fra løpene i nesten sju måneder nå. Synjo Star er en hest undertegnede liker svært godt, men treningsrapportene er på det jevne.
Rangering V75-2: A: 6 B: 12-3-11-8 C: 4-15-13-2-7-10-14-1-5-9

V75-1 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
All den tid storfavoritten Åsajerven er strøket, kan dette bli et oppgjør mellom trønderen 2 Solør Stegg og svenske 3 Krusen. De møtte hverandre også på Leangen 27. februar, den dagen var krusen klart best fra tet og avviste enkelt Solør Stegg som kom fram utvendig runden fra mål. krusen har holdt storformen vedlike etter det løpet og står med to seire og en annenplass på de tre løpene etter det. Kommer Krusen seg til tet, blir han vond å slå.

2 Solør Stegg har funnet en fantastisk form nå og var fryktinngytende god til seier i Østersund skjærtorsdag og fulgte opp med vanntett seier på Leangen 1. påskedag. Skulle Blekkan komme seg foran, er det trolig vinneren. 6 Tekno Jerken er en meget bra hest som årsdebuterte på en fin måte på Bergen travpark for fjorten dager siden. Men det blir ikke lett å hente 20 meter på vår favorittduo. 5 Vorset Ivers kommer til å få et fint løp underveis og er i det minste trippelaktuell. Flere vinnerkandidater får vi ikke øye på i V75-1.
Rangering V75-1: A: 3 B: 3-2-6 C: 5-8-10 D: 1-9-4

Klikk her for å se våre V75-tips til Leangen

V75-3 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Nok en storfavoritt på farten i den tredje avdelingen, det handler om Frode Hamres seiersmaskin, 5 Ultimate Sandy. Yankeen måtte virkelig bekjenne farge i sin siste start for å ta ned en sterkt forbedret Sancigar. Råsterke 12.8 landet hesten på den dagen og det til terningkast fem. nest sist sov Frode Hamre bort seieren, da han satt inn angrepet for sent. Ultimate Lindy kommer ikke til noe duk og dekket bord og vi velger å gardere.

Bo Westergaard har trukket spor på innsiden med 4 King Creole E.P. som var steingod i seiersløpet sist på Forus. 14.9 full vei er sterke papirer og lykkes Bo Westergaard med å komme seg til tet kan han vinne. Vi må også ha med 1 Nano Pershing som var lekker i seiersløpet sist. Nano Pershing kommer til å få et nydelig løp her og skal på bongen. Vi tror derimot ikke at 10 Ouster hanover kan vinne fra bakspor mot denne gjengen, ei heller 11 Come On sandy som blir trolig blir for lett her. Flinke 6 Wy Fi er trippelaktuell, det samme gjelder formhestene 12 Southern Gentleman og 8 Home Made. 2 Arron D'Ombre merket det økende grunnlaget nå og vi tviler på mer enn trippel for denne nå.
Rangering V75-3: A: 5 B: 4-1 C: 10-11-6-12-8-2-3 D: 9-7

Annonse: Øivind Grøstad byr på et brutalt sjokk i V75-4 og lanserer en helt uspilt hest

V75-4 - Kaldblodshester. 1640 meter voltestart.
Åpent og uoversiktlig. Vi må teste 10 Kap Tulla til tross for tillegg på sprint og Ragnhild Bjørnbeth i sulkyen. Men denne hoppa er bra og utklasset konkurrentene sist på Leangen og var meget bra vinner i Østersund i påsken. Ragnhild er flink å kjøre hest og får førstevalget.

7 Rapp Odin taper ikke dersom hen gjentar seiersløpet fra Biri 17. februar. Da var hesten knallgod, men verken før eller etter den starten har Rapp Odin vist noe spesielt. Kai Johansen ladder nok mot tet her. Stor outsider. 12 Tangen Jerkeld har ingen fordel av sprint, men møter klart overkommelig motstand og kusken er god til å volte. 9 Jærvsørappa er det svært stor galopprisiko for og startsporet øker risikoen. God nok feilfritt. 4 Bottem Viktor vant sist, uten å imponere nevneverdig, men står fint til. Bak disse igjen er det åpent, og dette er et helskummelt løp.
Rangering V75-4: A: 10 B: 7-12-9 C: 4-5-2-8-15-14-13-1-6-3-11

Klikk her for å se våre V75-tips til Leangen

V75-5 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Kanonløp av 9 Tidrande sist og slett ikke utenkelig at han kunne utfordret gode Kolnes X.O. uten galoppen runden fra mål. Uansett var Tidrande kraftig forbedret fra de to foregående løpene og denne hesten har som kjent vunnet V75 før. Lørdag trer Brede Øigarden Refsdal ut av sulkyen og overlater tømmene til Eirik Høitomt og da setter vi hesten først.

8 Prins Tom innfridde helenkelt som vår banker på leangen 2.april og ga oss drøye 11 000 kroner tilbake i V5B-spillet den dagen. Det var litt usikkerhet rundt om hesten hadde blitt satt tilbake etter løpet i Kongepokalen nest sist, da hesten trøtnet mye fra tet. men Prins Tom var tilbake i vanlig slag og er selvsagt seiersaktuell her. 4 Korat er opp og ned i prestasjonene, men en helt annen hest i tet. Det viste han da han vant i V75 i Bergen tredje sist. Formkusk Vidar Hop setter seg opp nå, og Hop er en av landets beste voltekusker og kan komme seg tidlig foran her.

10 Pondus har trukket et trangt spor, og kommer til å tape fra start. Kretsen rundt hesten har ventet på dette løpet og Pondus vet hvor målstreken her. 7 Bottem Faks liker seg nok aller best i tet, kommer ikke dit nå. 15 Rampelars gjorde sitt beste løp på lenge sist og holdt på å detonere en kjempesmell. Bakspor på tillegg trekker kraftig ned, men vær litt obs på denne likevel.
Rangering V75-5: A: 9 B: 8-4-10 C: 7-15-12-13-11-5-1-3-2-14 D: 6

V75-6 - Varmblodshester. Hoppeløp. 2140 meter voltestart.
Det er ikke vanskelig å bli glad i 9 Becky. En utrolig tapper hoppe som tåler hardkjør underveis og alltid har et gir ekstra. 225 000 kroner dro Becky med seg i sine to siste starter, men betyr neppe mye. Becky er vant til å gjøre jobben selv og blir klar favoritt for oss i dette hoppeløpet.

11 Movie Q.C. har trukket springspor på tillegg, og da kommer hoppa til å få en pangstart. Formen er usikker nå, men vi er enige med trener Sigbjørn Kolnes (som har fem hopper til start) at det på forhånd er stallens beste sjanse. 12 Cyrilja ga helt opp fra dødens i årsdebuten, men Kjell Erik Tangen hadde aldri dratt på langtur med hoppa si om ikke alt er i orden. Stor outsider, til tross for bakspor på tillegg. 4 Nordea Lavec og 1 Livi Goal varierer voldsomt i prestasjonene begge to, men de står på strek og kommer til å få gunstige løpsopplegg.

6 K.L.M. Linedancer var solid vinner i Bergen sist, men hemmes av startsporet. 13 Vacation Kosmos er i sitt livs form og kan vinne igjen. 5 Premance Simoni årsdebuterer og har velkjent kapasitet.
Rangering V75-6: A: 9 B: 11-12-4-1 C: 6-13-5-3-2-8-10-7-15-14

Klikk her for å se våre DD-tips til Leangen

V75-7 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Gunnar Austevoll havnet i tredje innvendig i Bergen sist i sølvdivisjonsfinalen og når lederryggens Windshear var langt under pari for dagen, ble den dagen ødelagt for 3 Lucky Carpenter som satt bom fast med et tonn krefter igjen. Lørdag varsler Gunnar Austevoll tetkjøring og på en sprint setter vi hesten først.

7 Anthony Boko varmet ikke allverden på Klosterskogen sist og galopperte også fra start. Hadde likevel vært på trippelen om ikke det hadde kommet en ny galopp i den siste svingen. Frode Hamre er optimist og han tar svært sjelden feil. Hovedopponent. 4 Danley hadde griseflaks som vant sist, etter at Bo Westergaard ble sittende når angriperne kom. Formen er bra, men det kan bli dødens her. 2 Lucky Gold er en bra svenske som står fint, fint til står også 1 C.C. Seventy Five som viste fremgang igjen sist. Vinneren skal være nevnt på disse all den tid formtoppede 11 Global Jinx står ille til.
Rangering V75-7: A: 3 B: 7-4-2 C: 1-11-6-5-10-9-12 D: 8

V5-1 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Spor en og sprint, det er flotte forutsetninger for Bjørn Garbergs fine fireåring 1 Tanita's Broadway som har stått i mye dårlige spor den siste tiden i tøffe V75-løp. Vi er litt usikre på stridsmoralen, men setter likevel hesten først.

6 Gangster Advice er nok en bedre hest, men hesten har vært lenge bort og sprint har aldri vært en fordel. 5 Crusow har rotet seg bort som storfavoritt på leangen i to av sine tre siste starter, men kapasiteten er uten tvil blant de beste her. 9 Goal Pointer og 12 Friendly Fire rangeres deretter.
Rangering V5-1: A: 1 B: 6-5 C: 9-12-8-11-4-10-2 D: 7-3

Klikk her for å se våre V5-tips til Leangen

V5-2 - Varmblodshester. Norskfødte treåringer. 2140 meter autostart.
Tag The Devil-sønnen 5 Tagliabue Endurance har ikke imponert nevneverdig i tre løp for Frode Hamre, men var litt forbedret sist bak to gode hester. har vist seg svært kjapp i vei og teten må være innen rekkevidde her. Motstanden er betydelig enklere nå enn sist og da kan karrierens første seier være et faktum.

4 Aqua Challenger tar turen fra Trond Anderssens stall til Leangen med kun en prøveløpstid i ryggen. Great Challenger-sønnen tar neppe turen for moro skyld og er seiersaktuell direkte. 8 Say Superb og 7 Midnight Moon er to flotte treåringen i Torkil Steinshaugs varetekt som har vist at de duger. Bak disse igjen er det flere lovende ungdommer.
Rangering V5-2: A: 5 B: 4-8-7-10 C: 1-6-3-9-2-11

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør