Foto: hesteguiden.com

Vikingen ankommer oljebyen

Viking Frecel er den store attraksjonen i Stavangerløpet på Forus tirsdag kveld. Sjekk våre V5-tips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Det er altså storfint besøk på Forus i kveld når banen avvikler dobbel V5. Det tradisjonsrike Stavangerløpet som frister med en førstepremie på 100 000 kroner er det store sportslige høydepunktet i kveld. Når selveste Viking Frecel har meldt sin ankomst, skremmer det dessverre vekk mange potensielle deltagere og kun sju hester stiller på startstreken i kveld. Viking Frecel blir den soleklare bankeren i V5A-spillet, mens vi velger en treåring som banker i V5B-spillet.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Lett match
5 Viking Frecel er den beste fireåringen vi har i Norge og Viking Kronos sønnen vinner Stavanger-løpet og blir 100.000 kr rikere i kveld. Dersom ikke deltagelsen i Oslo Grand Prix har gitt hesten en psykisk knekk kan vi ikke se Viking Frecel tape dette løpet. Fra spor fem bak bilen er det tilnærmet tetgaranti og da ser vi ingen grunn til å spekulere.
Vår rangering V5A-3: A: 5 B: 1-3 C: 4-2 D: 7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Lovende emne
2 Wine And Dine er en meget fin tre åring som den siste tiden har hatt problemer med en hov. Nå er det fikset på og rapportene er fine på den flotte Daguet Rapide-sønnen som trenes av Geir Gudmestad. Dersom den godeste Gudmestad har litt is i magen, så tror vi Wine and Dine vinner dette løpet. Sist i Bergen så kjørte Gudmestad vel hardt inn på den første svingen og galoppen kom. i debuten på Forus travet Wine and Dine inn til en flott andreplass på bra tid. Vi tror Wine and Dine er den klart beste hesten i V5-3B og bankerspiller.
Vår rangering V5-3B: A: 2 B: 8 C: 1-6-3-5-4 D: 7

V5-1A - Kaldblodshester. 1600 meter voltestart.
7 Mørtvedt Jerkeld gjorde en mektig avslutning til fjerde etter galopp i Elitekampen på Bjerke under OGP-dagen og varslet gryende storform. Kunne ikke rå på en knallgod Knell nest sist på Forus, men skal ha en flott vinnersjanse i kveld.

8 Neslands Loke trenger flere løp før storformen er der, men han må regnes tidlig på sin store kapasitet. 3 Odins Tira fikk maks som treer på Forus sist tirsdag, men står nå 40m tillegg foran de verste konkurrentene og kan holde unna.
Vår rangering V5-1A: A: 7 B: 8-3 C: 1-9-4-2 D: 6-5

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-2A - Kaldblodshester. 1600 meter voltestart.
4 Alm Tarita er tilbake i vante omgivelser i kveld og møtte mye bra hester på Bjerke sist. En fin vinnersjanse hvis formen er like bra som tidligere og hun holder seg unna galoppen.

9 Neslands Thea er i rivende utvikling og hun står interessant til i springspor og Tengsareid treffer nesten alltid godt i volten. 6 Tun Tora har utviklet seg veldig hos Ove Kenneth Karlsen, men sist var hun ikke som best. Er hun tilbake slik hun var i løpene før er hun helt klart seiersaktuell for Alm-Viktor datteren er bra på sitt beste.

11 Madla Tor gjort fine løp i det siste, men fra bakspor på tillegg må det helt klart klaffe hvis det skal bli seier på en oppjaget sprint (som neppe er en fordel). 10 Jærvsø Kristina holder brukbar form så har favorittene en dårlig dag er hun aktuell i toppen. 3 M.G Lomen har kapasitet for seier, men han er fryktelig usikker og sprint er et klart minus.
Vår rangering V5-2A: A: 4 B: 9-6-11 C: 10-3-5-1-7-8 D: 12-2

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
10 Black Credit kommer ut etter en liten pause, men står riktig til når han må kjøres i rygg. Med rygg på startraske Sundbo Kaktus får Tengsareid en fin posisjon. Speeder ned alle med klaff.

7 Mr Vegas kan være en tidlig tethest for han er meget kjapp fra start. Skulle han komme seg til tet er det en fin vinnersjanse. 3 Little Samo gjorde en fin opphenting etter tidlig galopp sist, men hun har neppe noe fordel av sprint distanse.

8 Olfert De Hess er bra på sitt beste, men fra dette sporet må det klaffe hvis det skal bli seier. 6 Opal Speed møtte for gode hester på Bjerke, men tilbake i vanlige omgivelser skal han regnes med vinnersjanse. Er rask ut så klarer han å holde ute Mr Vegas kan det være duket for tidlig tet kjenning for Buer-traveren. 9 Diamond Va Bene er bra på sitt beste, men har neppe noe fordel av sprint distanse. 12 Pele Hastrup står vanskelig til, men kan skrelle hvis det blir tempo.
Vår rangering V5-4A/V5-1B:A: 10 B: 7-3-8-6 C: 9-12-1-11 D: 5-4-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2040 meter voltestart.
15 Northern Casino er en riktig fin traver som trener nå fint etter litt problemer. Credit Winner-sønnen er en hest Pål Buer har stor tro på i fremtiden så han skal helt klart regnes selv om han trenger løp i kroppen.

14 Preston var en riktig fin danskeimport Åsbjørn Tengsareid presenterte i Bergen og med lignende innsats blir han vanskelig å stå i mot. 6 Obedience venter vi veldig på, for formen er mye bedre enn raden. Wiig-traveren har hatt mye utur i sine løp der det har blitt galopper i trange situasjoner, men hesten har gjort noen solide opphentinger. 2 C.R.L Tender Motion er forbedret i regi Mikkelsen, men at han er noen upreget vinnerhest tror vi neppe. Gikk fint sist på en sterk tid, men vi skal huske banen ga fryktelig mye gratis den dagen.

8 Master Blaster gjørde en fin prestasjon fra utvendig leder sist og på sitt beste er Andover Hall helt klart aktuell her. 9 Yor De Landerije har stor kapasitet og blir kuskeforsterket til Tom Erik Solberg så han skal regnes tidlig fra et fint startspor.
Vår rangering V5-5A/V5-2B: A: 15 B: 14-6-2-8-9 C: 1-10-3-12-7-4 D: 13-11-5

V5-4B/DD-1 - Kaldblodshester. 1600 meter voltestart.
Vi prøver et frekt førstevalg på 6 Bidden i dette åpne kaldblodsløpet. Sprint og springspor er gode forutsetninger for Selliken-traveren som også går ned en liten klasse i kveld.

2 Ull Vilde var meget positiv sist da hun kneblet ledende Mintillar, men hun skal helst ha det litt servert. 4 Tyri Best er vanskelig fra start og et trangt fjerdespor trekker ned. 1 Almina står interessant til for hun holder garantert tet hvis kusken ønsker og over sprintdistansen kan det være de ønsker å prøve henne foran. 10 Kap Viktoria har bedre form enn raden, men det må klaffe hvis det skal rekke til seier fra 20m tillegg på en rask sprint.

5 Ulsrud Rigg gikk bra tidsmessig, men han ga seg veldig enkelt sist. Er rask fra start så han kan være en mulig tethest hvis de slipper med Almina. Seiersaktuell fra tet. 11 Hågo Jo har mye bedre form enn raden, men tillegg og sprint er neppe noe optimalt for Frisli To Jo-sønnen.
Vår rangering V5-4B/DD-1: A: 6 B: 2-4-1 C: 10-5-11-13-9-8 D: 3-14-12-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
8 Dominus har sett lysende ut etter vintertrening, men det har ikke klaffet for Tjomsland-traveren i årets tre første løp. Første gang ut satt han fast med alt igjen, mens de to neste løpene har det blitt galopp i trange situasjoner. Nå er sporet ikke enkelt, men tror Tjomsland klinker til fra start i håp om å komme ned en plass evt få overta tet. Fra tet eller fra en fin rygg er det en fin vinnersjanse.

1 Gann Golden står sjanseartet til for det er neppe sikkert at han holder noe tet og da blir det litt sjanseartet. Kommer åpningen i rett tid så speeder Potato Chip-sønnen fort. 10 Gigant Nico holder litt usikker form, men kan mye bedre så er aktuell med klaff. 9 Peter Lugar virker til å være litt på gang og dette er en traver undertegnede har sansen for, men han har vært skadeforfulgt. Vår rangering V5B-5/DD-2: A:8 B: 1-10 C: 9-6-5-11-4-12-2 D: 7-3

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør