Foto: Hesteguiden.com

Vinnerhesten innfrir direkte?

Lorne Elijon Gatling avlegger årsdebut i Skien mandag. Sjekk våre travtips.

Kommersielt

For en sjelden gangs skyld er det to norske travbaner som har travkjøring mandag kveld og da slipper vi dobbel V5 i kveld i og med at både Klosterskogen og Leangen har vanlig V5. Det er flotte menyer på begge banene.

Klikk her for å se våre V5-tips til Klosterskogen

I Skien gjør en av fjorårets komethester Lorne Elijon Gatling årsdebut. Den nå femårige vallaken vant seks av sine sytten starter og årsinntekten passerte 300 000 kroner i 2010. Kendrick Hanover-sønnen viste både starthurtighet, tøffhet og evne til å gå til mål i fjor og dersom ikke det melder seg vesentlige skadeproblemer blir det nok en flott sesong på Mjøndalen-hesten også i 2011.

Fjerde sist (3. november) avviste Lorne Elijon Gatling en så god hest som Hitchcock, tredje sist vant hesten svært overbevisende fra dødens. Nest sist kunne ikke Lorne Elijon Gatling ta ned klassehesten Beat The Wiz, men gjorde et knallsterkt løp til sølv. I sin siste start ( V75 på Drammen 18. desember) vant hesten lekende lett fra tet.

Fra spor tre bak startbilen i kveld, er det trolig at Vidar Hop kjører seg til tet på et tidlig tidspunkt, og selv om det er første løp ut etter pause har vi ingen betenkeligheter med å bankerspille Lorne Elijon Gatling. Motstanden ser svært overkommelig ut, det er minst en klasse ned fra de konkurrentene han vanligvis møter og meget velkjørende Vidar Hop fikser nok dette.

Form er det både på 6 Star Crown (ble for tøff åpning sist) og K.L.M Linedancer (sliter fortsatt med vinnerviljen), men begge disse har trukket spor langt ute bak startbilens vinger.
Rangering V5-5: A: 3 B: 7-6-4 C: 9-11-12-10-8-2-1-5

V5-1:
Det er flott sportslig klasse på den første avdelingen. 4 Sodin gjorde trolig sitt beste løp på lenge sist. Merkelig nok valgte Glenn Kramer Stenberg å gå ned i rygg på ledende Løkki Ess ut på den første langsiden, og dermed var det fritt frem for vår V5-banker den kvelden Røyns Skatt å kjøre seg til tet. Dermed satt Sodin "litt i sekken" inn mot den siste svingen og Stenberg måtte bakke seg seg løs. Sodin avsluttet gnistrende nedover oppløpet og viste tegn til fightervilje igjen.

Fra spor fire bak bilen i kveld inntar nok Sodin føringen og derfra kan Stenberg enten velge å sitte i tet, eller velge ryggløp og kunne bruke siste indre til slutt. Kanonform holder 1 Ariladden, men førstespor bak bilen er mildt sagt sjanseartet for styrkefenomenet Ariladden. Han risikerer å havne langt bak innledningsvis, og det kan bli tøft å gå rundt denne gjengen.

2 Trons Lomen var ute i samløp med Ariladden sist. Det var Trons Lomens første løp etter pause. Galopperte da 800 meter igjen, men kom fint tilbake til femte. Løp i kroppen skal ha gjort godt, og spor to er en utmerket utgangsposisjon. 10 Frøen Balder hadde en fin sesong i fjor, årsdebuten 4. februar var litt intetsigende (galopperte seg bort mot den siste svingen). Men var så bra i et par av seiersløpene i fjor, at vi ikke utelukker hesten foreløpig.

9 Jærvsø Svarten var ikke som best i sine siste løp før pausen. Har trukket et fint niendespor bak bilen i kveld, og har allerede vunnet ni av av 22 starter. 5 Bua Elden blir en del spilt, men møter kraftig skjerpet motstand i kveld og vi har ingen seierstro. 7 Løve Pål vant et V75-løp på Forus i fjor (til brakodds), men har ikke vist noe på lenge nå. Det samme gjelder for 6 Sør Evita, og selv med en voldsomt seierssugen Eirik Høitomt bak rattet, kan vel ikke Sør Evita vinne dette?
Rangering V5-1: A: 4 B: 1-2-10-9 C: 5-7-6-11-8 D: 12-3

V5-2:
Fjerdevalget 12 Frenchip G.T. blir vår soleklare favoritt i dette løpet, og vi var en liten stund inne på bankerspille hoppa. Buvetier d'Aunou datteren er i knallform og merk at dette løpet er voltestart. Nå har ikke Frenchip G.T løst noe særlig bak bilen, men fra spor tolv kan Kristian Malmin får en pangstart her i volta. Frenchip G.T gallopperte som svært godtgående ut mot oppløpet i sin tredje siste start (ikke helt utenkelig at den kunne utfordret tethesten Match Ball Rex da). Sist gjorde Frenchip G.T. en strålende siste 700 og klarte nesten å fange tetløpende Tenette Express.

Overkommelig motstand
Motstanden i kveld er svak, og vi mener Frenchip G.T er klart beste hesten her, og klaffer det med posisjonene underveis skal dette være en meget god vinnersjanse. Hesten å slå kan være 6 Ecila Bar, dersom Glenn Kramer Stenberg treffer starten og kommer seg til tet. Hoppa er veldig bra fra nettopp tetposisjoen (vant derfra tredje sist). Nykommeren 3 Onimusha er vanskelig å plassere. Gjorde noen fine løp i Danmark i fjor, men var ikke som best i sine siste starter. Dukker nå opp i regi Jørn Olaf Olsen og har et fint startspor.

7 Storm Lindy har trukket springsporet i volten og det kan bety tet eller lederrygg, i Skien er det to svært avgjørende posisjoner. Nå har ikke fireårsvallaken imponert veldig i regi Lars Magne Søvik, men økonomireise kompenserer mye på Klosterskogen. 9 Wildcat U.S har gjort to fine løp på rappen, og dersom Frode Hamre kommer noenlunde til fra et vanskelig startspor, er fireåringen seiersaktuell påny.

4 Olivia Lykkegård har vist en viss bedring den siste tiden, og dersom Høitomt får gitt hesten er optimalt smygløp er det ikke utenkelig at hoppa kan vinne. 1 Perrier har vist svært laber stridsmoral her til lands, men spor en og formkusk Kai Johansen gjør at vi krysser på det største forslaget.
Rangering V5-2: A: 12 B: 6-3-7-9 C: 4-1-5-2-10-8 D:11

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Klosterskogen

V5-3:
Kveldens spillenøtt med formløse og galopplystne kaldblodshester i lavt grunnlag på farten, nå som den store favoritten 7 Gylden Kongen ikke kommer til start. Vi prøver et svært sjansepreget førstevalg på femtevalget, 11 Sivfrøkna. Det er ikke få kroner denne fartsfylte femårshoppa har rotet bort på galopper, men sist så hoppa fin ut da hun satt bom fast i mål for sin eier Paal Gulbrandsen. I kveld setter Kai Johansen seg opp for første gang, og uten galopp skal Sivfrøkna kunne vinne dette, selv fra bakspor.

Flott kapasitet
12 Haugestad Best er muligens best på kapasitet, men galoppfrekvensen er skyhøy for Flåten-traveren. 4 Holt Kos blir spillernes favoritt etter å ha vunnet i skrotlag sist på Sørlandet. Da var det Tom Erik Solberg som "bar" hesten inn til seier, i kveld kjører amatøren Knut Robin Dalsbotten, det er et minus, selv om Dalsbotten er av de bedre amatørkuskene.

Fra fine spor er både 2 Ulsrud Maks (ikke vunnet 27 forsøk) og 3 Nuvre Dokka (en seier på 28 forsøk), muligens også aktuelle, selv om ingen av dem har vist voldsom stridsmoral. Fine spor og gode kusker kompenserer endel. 8 Valle Tora har stadig god fart, men galopper ødelegger stort sett hver gang.
Rangering V5-3: A: 11 B: 12-4-2-3 C: 8-9-1-4-10

Klikk her for å se våre Dagens Dobbel-forslag til Klosterskogen

V5-4:
Nytt flott spilleobjekt i V5-4 i form av andrevalget, 9 Orion Hindø. Her er det knallform og spor ni trenger aldeles ikke bli feil. Orion Hindø var sterk vinner i et stallmannsløp tredje sist, og gjorde en knallsterk sisterunde i V75 på Biri sist til fjerdeplass. Orion Hindø tåler å gjøre en god del selv og skal ha en svært fin vinnersjanse her.

Stro favoritt kommer 4 Obtain til å bli, men hesten er ikke spesielt god på startsiden og da kan det bli sjanseartet. Odd Arne Sagholen er fortsatt veldig defensiv som kusk, og det vil nok Kristian Malmin utnytte bak Orion Hindø. Men Obtain kan selvsagt vinne, dansken er tøff i sisterunden. Vi synes uansett han blir for mye spilt i kveld.

Variable 11 Liv i Nortec utstyres med formkusk Kai Johansen i kveld. Liv I Nortec var god vinner både femte sist og nest sist, men kun på det jevne fjerde sist og tredje sist. Uansett har hoppa fin kapasitet og vi krysser. Dersom 2 Nokentrot kommer seg til tet, kan han muligens vinne. Nokentrot overrasket i et lunsjløp sist og vant veldig enkelt fra tet da. Møter litt skjerpet motstand i kveld, men både hest og ikke minst kusk er i form og da skal man være på vakt.

5 Mester Jacob har skuffet mye i Norge. Er rimelig bra fra start, men har foreløpig vist seg veik oppunder mål. Kommer nå tilbake etter tre måneders pause, og er muligens forbedret.
Rangering V5-4: A: 9 B: 4-11-2 C: 5-7-1-12-6-10-3 D: 8
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus