Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Wæhler er på gulljakt

IFK Gøteborg og Kjetil Wæhler er på gulljakt i Allsvenskan og da er kun tre poeng godt nok hjemme mot AIK i kveld.

Kommersielt

Sportspills meny mandag:
V4 Sölanget: Ny V4- suksess?
V5 Biri: Storfavorittene innfrir
Hockey-Pelle: Linköping favoritter

langoddsen i dag finner vi blant annet kamper fra Adeccoligaen, Primera Division, 2. Bundesliga, Ligue 2, League 1, dansk Superliga, Allsvenskan og Superettan.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
FC Vestsjælland - Esbjerg H 2.60

Nyopprykkede FC Vestsjælland har fått en flott start i Superligaen med sin tredjeplass etter åtte runder. Overbeviste i forrige hjemmematch mot Randers hvor de vant 2-0, og tok også alle tre runden før borte mot Nordsjælland. Nykomlingen er nå ubeseiret på de seks siste med 3-3-0 og har ikke tapt på over to måneder. Er solide bakover og slipper inn få mål, syv baklengs er det kun serieleder Midtjylland som kan matche. Men det skal nevens at laget er gjerrige fremover også med ni nettkjenninger så langt. Eneste skadefravær er Rasmus Festersen.

Esbjerg overrasket alt og alle forrige sesong hvor de i sin retur til Superligaen tok en meget sterk tredjeplass. Er kvalifisert til Europa League i år, og deres første kamp i gruppespillet sist torsdag endte med en sterk 2-1-seier over Standard Liege borte. Har ikke fått samme start i serien hvor de er uten seier siden 10. august og de fem siste har endt med 1-2-2. Ligger på syvendeplass med 3-2-3 totalt. Må i dag greie seg uten Vestergaard og Diouf.

Gjestene imponerte i EL på torsdag, men spørsmålet er hvor gode Esbjerg er til å ha fokus i to turneringer. Forrige gang de spilte kvalik til EL ble det tap mot Viborg og Randers i serien. Vi tror omstillingen til dagens seriekamp blir vanskelig for Esbjerg og prøver hjemmeseier til godkjente 2.60 i odds.

Dagens avslag
HamKam - Sandefjord H 1.80
HamKam greide ikke å ødelegge Bodø/Glimt sin suverene hjemmestatistikk i forrige rundes oppgjør og måtte vende hjem med to baklengs og null poeng. Har mistet playoff-plassen med 1-1-3 på de fem siste, men er ennå med i racet og er kun tre poeng bak Kristiansund på sjette. Har kun tapt mot Mjøndalen hjemme på Briskeby hvor de har 6-4-1, men de har også delt poeng med lag som Vard og KIL. Sandefjord hadde muligheten til å passerer Kristiansund sist, men misbrukte sjansen med 0-0 hjemme mot Fredrikstad. Leverte heller ingen god match i runden før som endte med 1-2-tap borte mot Vard. Har vært enten eller på fremmed gress med 5-1-5. Tijan Jaiteh er suspendert, mens Fenan Salcinovic og Lars Iver Strand trolig er ute med skade. Vi tror ikke Kamma taper på hjemmebane, men med formen hedmarkingene viser fristes vi heller ikke av 1.80 på hjemmeseier.

Norsk Tipping

Dagens spill
IFK Göteborg - AIK

IFK Göteborg er formlaget i Allsvenskan med fem seiere på de siste seks kampene. Tapet kom borte mot serieleder Malmö FF, hvor de har samlet opp 5-3-4. Innehar tredjeplassen og kan med seier i dag legge seg helt opp i ryggen på Malmö som har fire poengs ledelse, men også en kamp mer spilt. Kan skryte av å være serien beste poengplukkere på hjemmebane med 8-2-1 totalt. Vunnet de tre siste på Nya Gamla Ullevi og scoret godt med mål; både Häcken (3-1), Elfsborg (3-1) og Åtvidaberg (3-0) ble sendt hjem med tre baklengs i bagasjen. Tapet kom mot gullrivalen Helsingborg, mens Djurgården og Malmö fikk med seg ett poeng. Har ingen betydelig fravær og kan stille med sine beste menn.

AIK viste meget gode takter gjennom sommeren hvor de spilte på seg en rekke på ti kamper uten tap (8-2-0). Ikke gått like bra i det siste for Stockholms-laget, som skuffet med 0-0 hjemme mot Kalmar sist og har nå 2-1-2 på de fem siste. Falt dermed ned til fjerdeplassen, men har fremdeles tabelltoppen innen rekkevidde seks poeng opp. Tapt sine to siste på bortebane, mot Halmstad og Malmö, men har godkjente 6-1-4 totalt på fremmed gress.

Bare to poeng skiller rivalene og dagens kamp er meget viktig med tanke på den spennende gullkampen i Sverige. AIK kom best ut av forrige møte og vant 3-1 hjemme i mai, men laget har ikke greid å opprettholde sin suverene form fra juni og juli. IFK Göteborg har spilt seg kraftig opp etter en variabel sommer, og hjemme på Nya Gamla Ullevi er de svært vanskelig å slå. 2.07 på hjemmeseier er i det minste laget, men på en vanskelig spillmandag tror vi vertene stiller sterkest og gir dem tipset som dagens spill.

IFK Göteborg - AIK 2.07 3.00 3.00

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus