Foto: hesteguiden.com

Øystein Tjomsland regjerer i sør

Hjemmetrener Øystein Tjomsland sitter på feite vinnersjanser på Sørlandets travpark søndag. Sjekk våre V5-tips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag
V5 Bergen: Tengsareid sitter på bankeren
Oddstips 2: Nå ryker Levante

Tippetips: Kan Godset true Molde?

Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener

Det ble knallsuksess for Sørlandets travpark å arrangere noe så sjeldent som V65 lørdag kveld, og nesten 2,5 millioner omsatt i V65 var oppsiktsvekkende bra. Søndag er det ny kjøring på Sørlandet, dessverre er det svært tynne felter og vi spiller samlebonger på samtlige forslag. Merk også at det er dobbel V5 i Bergen senere denne søndagen, tipsene til disse løpene er klare ca kl 14.
Innleveringsfrist i V5-spillet på Sørlandet er kl 16.00.

Hjemmetrener Øystein Tjomsland har fire fine vinnersjanser innenfor V5-veddemålet denne søndag, vi tror hans aller beste sjanse er bak den svært talentfulle treåringen 5 Eikdølen i V5-1. I debuten vant han meget enkelt fra tet. I sin andre start galopperte han fra seg en mulig seier i siste sving når han ble litt sjenert av vinneren Lex Lodney. Sist så tok han noen galopp steg inn første sving og la seg ikke helt til før siste 500-600m. Han har ikke tid til å tøyse fra start, men på kapasitet er vi ikke i tvil om at han er helt overlegen og i et felt med kun sju hester så skal han normalt få en fin posisjon.

Motstanden er billig selv om 2 Torpa kan mye feilfritt, men tungt å sveive inn Greger Forberg to ganger på en uke. 1 Bovis Rambo er en fin type som kommer ut etter en liten pause, som gjorde et riktig fint løp sist på Jarlsberg.
Vår rangering V5-1 A: 5 B: 1-2-6 C: 3 D: 7-4

Klikk her for å se våre V5-tips til Sørlandet

V5-2 - Varmblodshester 2140 meter autostart
9 Mr Jubal ser ut som en riktig glider, men han ennå til gode å overbevise. Denne gangen har han trukket et helt perfekt startspor for hans del. Skal ha en fin sjanse til å avgjøre på ren styrke. 3 J.T`S Gold er en stammesterk traver som kommer ut etter pause. Tjomsland kan melde om hest som trener fint, men er lite hurtigkjørt på bane siden han står på filialen hans i Mandal. God nok på sitt beste denne Angus Hall-sønnen. 5 Viva La Diva kommer ut etter en liten pause hos Høitomt og han kan melde om at hesten har trent forbedret den siste tiden. Skal ikke helt glemmes.
Vår rangering V5A-2: A: 9 B: 3-5 C: 1-8-11-12-7 D:10-6-2

V5-3 - Kaldblodshester 1609 meter autostart
10 Teng Kongen er den beste hesten og en solid vinnersjanse skal Lome-Kongen sønnen regnes med, men bakspor over en kjapp sprint er ikke det Tjomsland ønsket seg på forhånd. 4 Per Even er rask fra start og er sikret en fin posisjon, men når neppe tet når han har raske hester på innsiden. 2 Flyveren har stor fordel når han starter på hjemmebane når ikke er noe flink til å reise (stresser). Står meget spennende til og distansen passer han som hånd i hanske.

11 Kringelandsbestina har fin form og med overpace skal hun regnes som en vinnerkandidat. 3 U.R Molina spinner til tet og har hun en dag der hun har stridsmoralen på topp har hun klasse nok til å lede dette rundt om, men hun har dårlig stridsmoral til tider.
Vår rangering V5A-3: A: 10 B: 4-2-11-3 C: 8-6-1-5 D:7-9-12

V5-4 - Kaldblodshester 1609 meter autostart
2 Slåttodin er en supersprinter som er i veldig fin form og selv om han er oppmeldt i grunnlaget så spinner han til tet og leder normalt helt hjem. Bankeraktuell. 4 Kringelandstellus er en tøffing som holder litt usikker form da han ikke har fullført løp siden august. På sitt beste er han nok tøffere hest mot hest kontra vår favoritt, men han må gå utvendig hvis han skal vinne. 1 Trym er rask ut og formen skal være bedre enn raden. Kan være en liten skrell med klaff.
Vår rangering V5-4: A: 2 B: 4 C: 1-5-7 D: 9-8-3-6

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Sørlandet

V5-5 - Varmblodshester 1609 meter autostart
6 Anthony Boko er den klart beste i feltet, men til tider så bare galopperer han helt umotivert og han må gjøre en del jobb selv denne gangen når man har en startside som det lukter svidd av (Skeie har med to stallhester). Bare han ikke galopperer, så blir han tung tilslutt. 1 Yankee Showboat var meget bra sist og står helt perfekt for hans del når han må gå i rygg slik han kan bruke speeden tilslutt. 4 Whatwouldtheysay er den beste av Alf Torfinn Skeies to hester, men han får lærlingen Natalie Repstad i sulkyen og det er kanskje for mye forlangt at hun skal kunne kjøre rundt proffene, men hesten har seiersform i kroppen. Og den godeste natalie vant faktisk med cantabharmony på Jarlsberg for litt tid tilbake og viste at hun har talent.

2 Cantabharmony spinner normalt til tet så spørs det bare hva første 1000m lander på. Går den på ca 13.5/14.0 øker vinnersjansenee, men går det fortere blir han normalt innhentet. 7 Invisible Power pleier å gå bra til mål, og kan være aktuell med høyt tempo.
Vår rangering V5-5: A: 6 B:1-4-2 C: 7-3-5 D:8

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør