RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- 5,1 mrd. en slikk og ingenting

(Foto: Christian Steffensen, TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
5,1 milliarder er en slikk og ingenting for eierandelen på 20 prosent i ICA, mener Stein Erik Hagen. Nå forventer han at nederlandske Ahold hoster opp noen milliarder mer.

De 3.300 svenske kjøpmennene som utgjør Ica Förbundet røk uklar med partneren Stein Erik Hagen for en tid tilbake, og forsøkte ifølge Hagen å presse ham ut av ICA. I kampens hete tilbød svenskene seg å kjøpe den norske milliardærens eierandel på 20 prosent i ICA for 5,1 milliarder kroner.

- De ville kjøpe meg ut for en slikk og ingenting, 5,1 milliarder kroner. Det er ikke lett og glemme, sier Stein Erik Hagen til Aftenposten.

Til tross for uenighetene med de svenske kjøpmennene, fikk de i vår oversendt et formelt tilbud fra Stein Erik Hagen om å overta hans eierandel. Tidligere denne uka valgte Ica Förbundet å takke nei, blant annet fordi de syntes Hagens prisforlangende på rundt ti milliarder svenske kroner var for høyt.

Svenskenes nei betyr at den tredje partneren i ICA, nederlandske Ahold, er forpliktet til å overta andelen. Partene er uenige om prisen, men Hagen forventer at nederlenderne er enklere å forhandle med enn kjøpmennene i Ica Förbundet.

- Det er proffe folk, sier han om Ahold-ledelsen.

Hagen påpeker at han vil gå til voldgift dersom han ikke får den prisen har ønsker for ICA-aksjene.

ICA er nordens største dagligvarekjede, og eier blant annet den norske Rimi-kjeden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere