RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix (Scanpix)

- Agri er verdt 20 milliarder

Landsbruksdivisjonen i Norsk Hydro er verdt mellom 18 og 20 milliarder kroner, mener tallknuserne i aksjemarkedet. Neste år skal divisjonen skilles ut og børsnoteres.

Norsk Hydro offentliggjorde mandag prospektet som er laget i forbindelse med den planlagte utskillelsen og børsnoteringen av Hydro Agri. I prospektet går det fram at hovedtyngden av analytikerne mener Hydro Agri er verdt mellom 18 og 20 milliarder kroner, ifølge TDN Finans.

Hydro-ledelsen legger opp til å overføre cirka 8,5 prosent av verdiene i Hydro-systemet til landbruksdivisjonen i forbindelse med børsnoteringen. Selskapet beholder 20 prosent av aksjene i det nye selskapet, men disse aksjene skal selges innen 18 måneder etter børsnoteringen, ifølge prospektet.

En av grunnene til fisjonen er at Hydro Agri skal få større frihet til å foreta investeringer. Divisjonsledelsen tror børsnoteringen vil føre til at investeringsnivået trappes opp, blant annet som følge av økt oppkjøpsaktivitet i bransjen.

Ifølge Norsk Hydro kommer utskillelsen av landbruksdivisjonen til å koste anslagsvis 67 millioner kroner.

Staten ved Næringsdepartementet varslet fredag at staten vil eie minst 33,4 prosent av aksjene i det nye selskapet. Børsnoteringen skal etter planen skje i mars neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere