RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Arbeidsledigheten øker 88 prosent

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Ved utgangen av april er det registrert 72 700 helt ledige hos NAV.

Ved utgangen av april er det registrert 72.700 helt ledige hos NAV. Sammenliknet med april i fjor er det registrert 34.000 flere ledige, det vil si en økning på 88 prosent.

- Ledigheten øker fortsatt mest innen bygg og anlegg og industrien. Dette gjenspeiles i den kraftige økningen i ledigheten blant menn, sier Arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

Han påpeker at nesten tre av ti ledige er menn med bakgrunn fra bygg og anlegg og industri.

Sesongjusterte tall viser at det er blitt 4900 flere ledige den siste måneden. Arbeidsledigheten er nå 2,8 prosent av arbeidsstyrken.

Største økning i bygg og anlegg og industri

Ledigheten øker innen alle yrkesgrupper. Sammenlignet med april i fjor er antall ledige mer enn tredoblet innen bygg og anlegg og mer enn fordoblet innen industrien. Ledigheten er nå høyest i bygg og anlegg, med 6,0 prosent og i industrien med 5,0 prosent. Lavest ledighet finner vi i undervisning og innen helse, pleie og omsorg, hvor ledigheten er på henholdsvis 0,6 prosent og 1,0 prosent.

Høyest ledighet blant unge voksne

Nesten en av tre arbeidsledige er unge voksne mellom 20-29 år. Arbeidsledigheten for aldersgruppen 20-24 år og 25-29 år er henholdsvis 5,2 og 4,3 prosent, nesten dobbelt så høyt som for de øvrige aldersgruppene. Høyest ledighet finner vi blant unge menn i alderen 20-24 år, med en rate på 7,1 prosent. For kvinner i den samme aldersgruppen er ledigheten 3,1 prosent.

Flere permitterte

Ved utgangen av april er 18 300 personer permittert. Det er nesten 8 ganger så mange permitterte som på samme tid i fjor. 11 000 av dem er permitterte på heltid og utgjør 15 prosent av de helt ledige.

Ledigheten øker i alle fylker

Sammenlignet med april i fjor har ledigheten i Oppland økt med 138 prosent. Andre fylker med sterkt vekst i ledigheten er Vestfold og Sogn og Fjordane med økning på 122 prosent. Arbeidsledigheten var høyest i Finmark med 4,0 prosent, fulgt av Oslo og Telemark, begge med 3,4 prosent. Rogaland har den laveste ledigheten med 1,9 prosent av arbeidsstyrken.

Færre ledige stillinger

I løpet av det siste året er det blitt 34 prosent færre ledige stillinger. Fordelt på yrker er nedgangen størst innenfor industriarbeid med 58 prosent, meglere og konsulenter med 50 prosent og kontorarbeid med 49 prosent færre ledige stillinger.

Spar penger med Nettavisen:
Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener
Minrente:
Bytt bank og få bedre lånevilkår
Meglerguiden : Finn billigst og best boligmegler
Mittoppdrag: Få tilbud fra håndverkere

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere