RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bankansatt mottok bestikkelser

Økokrim har tiltalt en tidligere bankansatt for grov økonomisk utroskap.

Mannen (62) var ansatt i en sparebank i Rogaland da han i Luxemburg i 1999 skal ha mottatt 50.000 kroner i bestikkelse fra en av bankens kunder. Det hele ble holdt skjult for banken.

I sin jobb som kundebehandler skulle mannen ivareta bankens interesser i forhold til selskaper som skipsreder Tor Johan Stuve ledet, og som var kunder av banken. Økokrim skriver i sin tiltale at pengebeløpet kommer fra «Tor Johan Stuve og/eller Petter Hellevik og/eller selskaper kontrollert av en eller begge av dem».

I slutten av september tok Økokrim ut tiltale mot en tidligere assisterende banksjef i Storebrand. Han skal ha mottatt 150.000 kroner fra skipsreder Stuve, og siden sørget for en overførsel av 1,5 millioner kroner fra banken til Stuves selskap.

- Som tiltalen viser, mener vi at det er samme mann som har bestukket disse to ulike bankansatte, sier politiadvokat Henrik Horn til Nettavisen.

Horn kan fortelle at det å oppdage slik økonomisk utroskap i bankvesenet hører til sjeldenhetene.

- Vi snakker om en dreven næringslivsmann som vet hva han vil, og som bruker straffbare midler for å oppnå det, mener Horn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere