RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Beklagelig av Høybråten

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Dagfinn Høybråtens (KrF) første formelle inngripen i arbeidslivet ble et vedtak om tvungen lønnsnemnd. - Jeg håper ikke dette vil være den generelle linja Høybråten vil legge seg på, sier YS-leder Randi Bjørgen.

Hun velger foreløpig å la tvilen komme Høybråten til gode, ettersom vedtaket føyer seg inn i rekken av lignende vedtak fra norske regjeringer.

– Vi var på et møte med Høybråten tidligere i uka, hvor han både var konstruktiv og positiv, så jeg håper at dette ikke blir symptomatisk for hvordan han forholder seg. Men det er beklagelig at dette er vårt første formelle møte med ham som minister. Det er jo et faktum, sier Bjørgen til NTB.

Hun mener samtidig at regjeringens vedtak ytterligere svekker streikeretten til oljearbeiderne.

– Streik er det virkemidlet vi har. Nå viser det seg gang på gang at det ikke er noe reelt virkemiddel innenfor denne sektoren. Det synes jeg er håpløst. Dette bekrefter at det er noe feil med systemet, så lenge man ikke kan praktisere den frie forhandlingsretten og herunder streikevirkemidlet, sier Bjørgen.

Hun sier YS-forbundet OFS nå vurderer å innklage vedtaket til den internasjonale arbeidstakerorganisasjonen ILO.

– OFS har tidligere innklaget bruken av tvungen lønnsnemnd til ILO, det ligger en sak der nå, og jeg ser ikke bort ifra at denne saken blir innklaget, sier Bjørgen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere