RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bergens-leilighet er ikke hytte

Sist oppdatert:
Bergenseren som ville definere en luksusleilighet i sentrum som hytte, tapte så det suste i retten.

- Hvorfor skal jeg reise ut av byen for å være på hytten, sier kunstsamler Reidar Osen til TV 2 Nyhetene.

Osen bor midt i Bergen sentrum, men like utenfor bykjernen har han en ekstra leilighet på det eksklusive Maaseskjæret. Bergenseren har hele tiden hevdet at den ekstra leiligheten er en hytte - og ikke en investeringseiendom.

WEB-TV:Se «hytta» her (abonnement)

En hytte koster betydlig mindre i skatt enn dersom eiendommen er en investering.

Men i Bergen tingrett ble det tap på alle fronter. Retten slår fast at leiligheten er en ren kapitalplassering med verdistigningspotensial. Osen må også betale saksomkostninger.

Osens påstand om at fiske av 6-700 kilo fisk fra verandaen viser at han bruker eiendommen som hytte - førte med andre ord ikke fram.

- Jeg er utsatt for en svak tingrettsdommer som ikke har turt å gå i mot et forvaltningsvedtak, sier Osen. Han understreker at han verken har leid ut leiligheten eller har hatt den for salg.

- Det er absurd. Folk har hytter for millioner av kroner på fjellet som de knapt bruker - uten at det blir kalt for investeringseiendommer.

Osen har ikke bestemt seg for om han vil anke dommen. Men han påpeker at han har tapt en lignende sak mot tollmyndighetene i tingretten før. Da vant han fram med en enstemmig dom i Høyesterett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere