RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(BlueCom)

- Betaler for mye i avgifter

Sist oppdatert:
Bredbåndsleverandøren Bluecom er første operatør ut med telefoni på eget nett. Bluecom-sjefen mener nordmenn betaler for mye for ikke å ringe.

Det Catch-eide selskapet kommer nå med både telefoni og bredbåndsaksess på en og samme faktura. Administrerende direktør Eirik Lunde i BlueCom mener nordmenn betaler for mye i faste abonnementsavgifter på telefoni.

- Hvor stor del av telefonregningen din er bare abonnementsavgiften? Mange ringer for mye mindre enn den faste avgiften, sier han til TV 2 Nettavisen.

Samme nummer
Som første landsdekkende operatør starter nå Bluecom opp med bredbåndstelefoni på eget nett.

Du kan bruke den vanlige telefonen din, og du beholder også det gamle nummeret.

Kundene betaler bare 99 kroner i abonnementsavgift, og Lunde lover at ringeprisene ligger minst ti prosent under Telenors priser.

- BlueCom I:Phone tilbys med en fast abonnementsavgift på kun 99 kroner, inkludert et fullaksessgebyr på 79 kroner. Fullaksessgebyr er et gebyr de fleste bredbåndstilbydere tar når kunden sier opp sin tradisjonelle fasttelefon. For eksisterende og nye BlueCom kunder blir det selvsagt gratis å ringe andre BlueCom kunder, sier Bluecom-sjefen.

Gratis eller ikke
BlueCom leverer sin bredbåndstelefoni i et eget ”nett i nettet”, noe som gjør at samtalen aldri er ute på Internett. Den nye løsningen er derfor en sikker overføring av tale over bredbåndet.

- Hvorfor skal kundene velge en løsning hvor de må betale for tellerskrittene når det finnes gratis alternativer der ute?

- Med tjenester som for eksempel Skype handler det om sikkerhet. Der går all trafikken åpent på nettet, og kunden kan få problemer med virus, telefonkidnapping og spam. Med Telio kan du riktignok ringe gratis, men abonnementsavgiften er på 159 kroner i måneden. Da kommer det an på hvor mye du ringer om det lønner seg, sier Lunde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere