RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Bred politisk støtte for DnB NOR

(Nettavisen)
Sist oppdatert:
DnB og Gjensidige NOR vil ikke gi mye i forhold til Konkurransetilsynets krav, men er likevel sikre på en fusjon med bakgrunn i bred politisk støtte.

De to bankene fremholder at samarbeidsklimaet er godt, til tross for at usikkerheten er stor.

- Vi føler at vi har en god dialog med Konkurransetilsynet, men det er vanskelig. Utfallet er uvisst, og vi tør ikke på nåværende tidspunkt å spå om dette, sa konsernsjef Olav Hytta i Gjensidige NOR på en pressekonferanse torsdag.

Vil korte ned tiden

Hytta påpeker at de to konsernene og Konkurransetilsynet har et ulikt syn på fusjonen.

Konsernsjefen legger vekt på at det er uheldig med for lang tid før en avgjørelse, ettersom det er mye å planlegge. Dessuten er det en påkjenning for de ansatte å gå rundt i uvisshet.

Motvillige til tiltak

DnB og Gjensidige NOR er imidlertid ikke villige til å gi mye i forhold til de avhjelpende tiltakene Konkurransetilsynet krever for å få til en fusjon. Ifølge Hytta vil ikke fusjonen være lønnsom dersom tiltakene berører kjernevirksomheten.

De to bankene har mulighet til å anke beslutningen fra Konkurransetilsynet til Arbeids- og administrasjonsdepartementet. Finansdepartementet har imidlertid allerede opplyst at saken vil bli behandlet av regjeringen, og dette er fusjonskameratene positive til.

- Vi har bred politisk støtte for fusjonen, så det bør være gode muligheter for en løsning, opplyste Hytta.

Børsnotering ved årsskiftet

Tilsynet sendte et brev til de to bankene i midten av august, med en rekke innvendinger mot fusjonen på produkt- og kundeområdet. I september besvarte DnB og Gjensidige NOR brevet, og tilsynet har ennå ikke kommet med noen konklusjon. Den endelige avgjørelsen skal komme innen 19. november, og de to bankene håper at fusjonen er i orden før jul.

- Vi håper på å kunne notere DnB NOR på børs fra neste år, sa konsernsjef Svein Aaser i DnB på pressekonferansen.

Tidligere på dagen kom kvartalstallene fra DnB og Gjensidige NOR, og begge selskapene kunne vise til svært gode resultater.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere