RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Børsene skal videre ned

Sist oppdatert:
To toppmøter skal sikre nye tiltak - men det kan ta tid.

Ifølge Det internasjonale pengefondet (IMF) kan markedene falle ytterligere 20 prosent.

- I verste fall vil regjeringer trenge noen flere uker på å iverksette de rette tiltakene, og markedene vil falle ytterligere. Så vil vi kunne snu det, sier sjeføkonom i IMF Olivier Blanchard til italienske Corriere della serra.

Finansministerne og sentralbanksjefene fra USA, Canada, Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia og Japan er lørdag samlet i Washington for å bli enige om tiltak som kan dempe krisen.

USA har en plan
USAs regjering skal kjøpe aksjer for å redde finansinstitusjoner i et forsøk på å stoppe finansuroen. Pengene skal delvis komme fra den 700 milliarder store redningspakken som Kongressen nylig vedtok.

- Jeg er sikker på at verdens store økonomier kan komme over utfordringene. Resultatene vil ikke komme umiddelbart, men når handlingene får effekt vil de hjelpe til å sørge for stabilitet og tiltro til våre finansinstitusjoner, sier George W. Bush ifølge Reuters.

Les også: G7 landene enige om tiltak

Fredag presenterte G7 gruppen en fempunkts redningsplan som skal føre verden på rett spor. Planen inkluderer å sikre at banker og andre finansinstitusjoner har tilgang til likvide midler og finansiering.

Finansinstitusjonene skal også ha mulighet til å reise kapital fra offentlige så vel som private kilder, slik at tilliten gjenopprettes. Bankene skal også få fortsette å låne ut penger til husholdninger og forretningsvirksomhet

Toppmøte i Europa
Eurolandene skal møtes søndag for å diskutere krisen. De europeiske landene vil diskutere Storbritannias redningspakke. Pakken vil frigi 500 milliarder skattekroner for å redde bankene.

Den franske presidenten Nicolas Sarkozy ønsker en felles løsning i Europa. Han vil møte Storbritannias statsminister Gordon Brown før Euromøtet søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere