RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Børsfesten er over

Sist oppdatert:
De to siste årene har vært svært gode på Oslo Børs, men nå forbereder markedet seg på at oppturen kan være over. Et ytterligere dollarfall kan sette i gang børsraset.

- Den store festen tror jeg ikke på når det gjelder Oslo Børs i 2005. Men det er nok andre steder i verden at det kan bli festlig, sier porteføljeforvalter Kristian Falnes i Skagenfondene til Aftenposten.

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 48,4 prosent i 2003, og har i 2004 svingt seg opp enda 38,4 prosent. Børsfesten skal imidlertid ifølge ekspertene ikke fortsette i 2005.

Anslagene for det kommende året spriker mellom et fall på nesten 10 prosent til en kursoppgang på 15 prosent.

- Den tunge positive reprisingen av Oslo Børs er nok heller bak oss enn foran oss, sier aksjesjef Sveinung Hartvedt i DnB NOR Markets til Aftenposten.

Både Hartvedt og aksjestrateg Ivar Strompdal i ABG Sundal Collier tror neste år vil begynne godt. Men utover høsten kan det bli en langt dårligere utvikling. Oljepris og dollarkurs er viktige parametre i forhold til hvilken vei børsen vil gå.

Oljeservicesektoren er den eneste bransjen ekspertene er enige om vil få god inntjening i 2005, og speseilt supplybåtrederiene ventes å stige. Økte investeringer fra oljeselskapene vil trekke opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere