RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Børsrekord neste år

Foto: Scanpix
Neste år setter Oslo Børs historisk rekord. Det mener analysesjef Sveinung Hartvedt i DnB Markets. I såfall må børsen stige ytterligere 38 prosent.

Aksjene på Oslo Børs er i dag verdt 42 prosent mer enn hva de var ved inngangen til året. Skal vi tro spådommene til analysesjef Sveinung Hartvedt i DnB Markets kommer også neste år til å bli svært så lukrativt for aksjesparerne.

- Vi får ikke den prosentvise oppturen vi ar sett siden bunnen i år, men jeg blir ikke veldig overrasket om vi bryter all-time high på Hovedindeksen neste år, sier Hartvedt til Finansavisen.

Det betyr i såfall at indeksen må legge på seg 38 prosent fra dagens nivå. Hovedindeksen har på sitt høyeste vært 225 poeng, mot dagens 163,55.

Hartvedt begrunner sin optimisme med at resultatene som ble lagt frem i tredje kvartal var generelt positive og at estimatene for fjerde kvartal er oppjustert. Dermed ligger det an til et nytt børsrally.

Hos ABG Sundal Collier er de noe mer avmålt i forhold til neste år. Ivar Srompdal sier til Finansavisen at han ser for seg en vekst på sju til åtte prosent neste år, men at innledningen på året kan bli betydelig hyggeligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere