RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Butikkene flås av grådige banker

Fra 1. mars må DnB NORs butikk-kunder betale gebyr hver eneste gang du og jeg trekker kortet. Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon reagerer kraftig på gebyr-galoppen.

Kommende mandag innfører landets største bank enda et nytt gebyr på bruk av betalingskort. 20 øre må de ut med hver eneste gang kunden trekker kortet gjennom betalingsterminalen.

I fjor trakk du og jeg kortet 400 millioner ganger. Det nye gebyret kan gi butikkene en ekstraregning på flere titalls millioner kroner, og HSH frykter regningen vil bli enda større i årene som kommer.

- 20 øre 1. mars kan fort bli en krone eller to kroner neste år. Det foretas omlag 400 millioner varekjøp årlig med norske bankkort, og da blir det mye penger, sier direktør Thomas Angell i HSH.

Angell reagerer sterkt på gebyrøkningen, og viser til at butikkene allerede betaler en saftig leie for betalingsterminalene.

- Vi anbefaler våre medlemmer å vurdere sin bankforbindelse dersom de blir pålagt en ny avgift, sier han.

HSH viser også til at cirka halvparten av kontantuttakene nå skjer over disk i butikkene. Det sparer bankene for store kostnader, mener organisasjonen.

- Det ville ikke være urimelig om noe av besparelsen for bankene ble tilbakeført til butikkene, for eksempel i form av gratis utplassering av betalingsterminaler. Terminalen er helt avgjørende for at handelen skal kunne avlaste banksystemet i Norge med håndteringen av kontanter, sier Angell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere