RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Danske Bank vil kjøpe svensk storbank

Danmarks suverent største bank skal være i samtaler med ledelsen for den svenske bankkjempen SEB med sikte på en sammenslåing. Det ville i så fall skape Nordens største finansinstitusjon.

Det tenkes stort i nordisk banknæring om dagen. Ifølge Affärsvärlden skal Danske Bank og SEB ha kommet langt i samtalene om en eventuell fusjon, melder di.se.

Skulle de to kjempene finne på å gifte seg, ville de sanne den største bankkonstellasjonen i Norden. Danske Bank har alene en børsverdi på 114 milliarder kroner, mens SEB er verdt rundt 70.

Til sammenlikning har nygifte DnB NOR med dagens kurs en børsverdi på 69 milliarder kroner.

Danske Bank kjøpte for noen år tilbake Östgöta Enskilda Bank i Sverige, men skal nå være sulten på å vokse seg atskillig større. Ifølge Affärsvärlden er banken overkapitalisert, og skal ikke ha noen problemer med å stable på beina nok penger til å overta SEB.

20 prosent av aksjene i SEB er kontrollert av den styrtrike Wallenberg-familien gjennom selskapet Investor. Selskapet skal være skeptisk til en storfusjon med mindre Investor får beholde en eller annen form for innflytelse i den nye enheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere