RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De små aksjonærene er jokerne

Sist oppdatert:
Petter A. Stordalen sier at fremtiden til Opticom ligger småaksjonærenes hender. Akkurat nå telles stemmene i aksjeboken.

Under en time før den ekstraordinære generalforsamlingen i Opticom starter, har flere av de profilerte aktørene ankommet åstedet. Generalforsamlingen går av stabelen på Folkets Hus i Oslo, og begynner kl 17.

Generalforsamlingen DIREKTE (gratis fra klokken 17)

Sikkerheten rundt hvem som får komme inn på generalforsamlingen er høy. Både Opticom-gründer Hans Gude Gudesen og investor Petter A. Stordalen måtte legitimere seg.

TV 2 Nettavisen følger utviklingen.

Stordalen sier til TV 2 Nettavisen at alle med små aksjeposter spiller en avgjørende rolle under dagens møte.

- Jokeren er småaksjonærene. Dette blir et tett løp, men jeg håper fornuften seirer, sier Stordalen.

Må bytte styre
Investoren mener striden handler om å få et nytt styre, og bli kvitt ukulturen i selskapet. Stordalen avviser det nye styreforslaget fra styreformann Thomas Fussell, som ble lagt frem ved 14.30-tiden onsdag.

Carnegie-sjef Anders Onarheim og Orkla-topp Anders Berggren opplyser til TV 2 Nettavisen at de er optimister på vegne av opprørerne.

På røverjakt
Advokat Henrik Christensen, investor Øystein Stray Spetalen og advokat Einar Greve har nå talt opp antall aksjer som er oppført i aksjeboken, for å sjekke om disse stemmer overens med antall registrerte aksjer. Dette for å unngå dobbeltstemming.

Da de kom til Robert Keith, utbrøt Spetalen at de måtte lete under bokstaven t - for togrøvere.

Christensen har fått fullmakter for 173.000 aksjer fra småaksjonærene, som han stemmer for. I tillegg har de andre opprørerne også fått noen fullmakter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere