RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

- Dette er uthenging!

Sist oppdatert:
Styreleder Harry Herstad i Sunnhordland Bru- og Tunnelselskap reagerer knallhardt på at Statens vegvesen har sendt ut detaljert kritikk av pengebruken i selskapet.

I dag har Statens vegvesen offentliggjort revisjonsrapporter for en rekke bomselskaper rundt i Norge. Rapportene går ned på detaljnivå, og inneholder mye kritikk av pengebruk og manglende kontroll.

Sunnhordland Bru- og Tunnelselskap er blant dem som får hard medfart, og det har fått styreleder Harry Herstad til å tenne.

- Dette er uthenging. Dette sårer, sier han til TV 2 Nettavisen.

Herstad mener det ikke er tilfeldig at dette kommer ut. Han peker på at det er kjent at Vegdirektoratet ønsker å innføre en sterkere statlig kontroll og overbygging over bomselskapene.

- Dette gjør man for å kompromittere bomselskapene, sier Herstad, som også har bakgrunn som Brann-direktør.

Han mener mesteparten av de kritiske merknadene kunne vært forklart gjennom en dialog.

Ett av punktene dreier seg om en reise Herstad gjorde til USA, med ektefelle, til en kostnad på 118.246 kroner. Herstad understreker at dette er innberettet og skattet for, og sier at dette var en konferanse hvor deltagerne fra andre land også kom med ledsager.

Han er åpen for at det kan diskuteres om man skal delta på slike konferanser, men mener ikke det har vært noen overdreven pengebruk i selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere