RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er veldig bra, det er jo rekord!

Foto: Joakim Løschbrandt (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Einar Øgrey Brandsdal har solgt for 572 millioner kroner.

Livet har ikke alltid sett lyst ut for sørlandsgründeren Einar Øgrey Brandsdal, men nå kan han juble over gode resultater.

Han står bak selskapet Netthandelen Holding AS som rommer nettsidene Blivakker.no, Netthandelen.no og Gitarhuset.no.

Nå nyter han stor suksess på nett med sine netthandelbutikker som i fjor omsatte for til sammen 572 millioner kroner med en bunnlinje på 30 millioner. Ikke dårlig for et selskap i kraftig vekst.

- Bransjen er i vekst
Netthandelen Holding økte omsetningen med hele 36 prosent fra 2011 til 2012, fra 422 millioner kroner i 2011 til 572 millioner i 2012.

- Resultatet er veldig bra, det er jo rekord. Må smile litt og være fornøyd med det. Vi vokser enda og det ser bra ut for fremtiden, sier Brandsdal til Nettavisen NA24.

Med økningen i bruk av internett øker også netthandel.

- Folk handler mer på nett og mindre i butikk. Slik tror jeg det kommer til å være de neste årene også. Det er gøy å være med i bransje som vokser hvert eneste år med naturlig vekst, sier Brandsdal.

Ifølge Ecommerce Europe handler tre av ti europeere handler varer og tjenester på nett. I fjor omsatte Europeiske nettbutikker for 321 milliarder euro til sammen. E-handel vokser derfor mye sterkere enn tradisjonell handel i butikk.

Hente selv
Brandsdal forteller at Posten har laget et helt nytt e-handel team som skal gjøre det lettere for forbrukerne å bestille varer på nett.

- De har mange gode løsninger for fremtiden. Det vil bli slik at man kan få større og flere varer levert hjem. Derfor tror jeg det blir greit å raskt å handle på nett i fremtiden, sier Brandsdal.

Han tror at det skal bli lettere for kundene å hente varene selv i fremtiden.

- Jeg tror posten kan bli større i femtiden, for eksempel gjennom større postkasser. Store varer kan bli levert rett hjem og det kommer til å bli flere utleveringssteder. Alle de store byene vil på sikt få større varelagre hvor man kan hente varene selv, sier Brandsdal.

Transport er den største kostnaden til nettbutikker.

- I dag får man alle varene levert på døren, men ved å tilby kundene å kunne hente dem selv tror jeg prisen på transport kan bli betydelig redusert. Det tror jeg kommer til å bli revolusjonerende for e-handelen. Transport er jo e-handelens største fiende, sier Brandsdal.

Har vært langt nede
Det har ikke alltid gått like bra for sørlandsgründeren. Tross at han er et arbeidsjern har han hatt nedgangstider. For 12 år siden kunne det gått virkelig galt.

- Jeg spilte bort alle pengene mine og orket ikke mer, fortalte Brandsdal til Nettavisen NA24 i januar.

- Etter en kveld jeg hadde tapt, orket jeg ikke mer. Da jeg kom hjem, tømte jeg alt av piller i huset og svelget ned. Så la jeg meg på sofaen for å dø.

Heldigvis ble Brandsdal reddet av stebroren som kjørte han til sykehuset hvor han ble pumpet.

Da Brandsdal var mindre var han ivrig etter å jobbe og tjene penger. Han plukket tomflasker, solgte eikenøtter på markedene, solgte blomster på dørene, solgt jordbær og jobbet hos sin morfar.

På skolen skal han likevel ikke ha vært en stjerneelev, men han fullførte gymnaset.

Allerede på ungdomsskolen begynte Brandsdal med pengespill. Han skal ha spilt med kort, aksjer, OBX-opsjoner og på Admiral-automater. Etter hvert skal han ha tapt såpass store summer at det ikke lenger var dekning på kortet da kona skulle handle mat i butikken.

- Jeg spilte vel bort 200.000 til 300.000 kroner i den tiden, og det var ufattelig mye penger for meg da, fortale Brandsdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere