RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- DnB Nor slapp billig

(Nettavisen)
Sist oppdatert:
Finansanalytikere er overrasket over hvor milde vilkår Konkurransetilsynet lot fusjonskameratene i DnB Nor slippe unna med.

- Dette er vilkår DnB Nor i høyeste grad kan leve med. Bankene har all grunn til å være fornøyd, sier Bengt Kirkøen, leder for analytikerkorpset i Fondsfinans, til TV 2 Nettavisen.

At tilsynet krever at den nye storbanken skal selge unna et stort antall banklokaler, fortrinnsvis til konkurrerende bankvirksomhet, tror han ikke skremmer banktoppene Aaser og Hytta.

Del av planen

- De ville uansett kvittet seg med disse lokalene. Det var jo en del av planen, men om det finnes så mange kjøpere til banklokaler, når man ikke får med seg porteføljen, er høyst usikkert, sier Kirkøen.

Konkurransetilsynet innser at markedet må styre avhendingen av banklokalene.

- Vi er også klar over at vi ikke kan trylle frem kjøpere hvis de ikke er der. Konkurransetilsynet sitter heller ikke på noe fond som kan gå inn og sikre seg disse lokalene, sa konkurransedirektør Knut Eggum Johansen med et smil under tilsynets pressekonferanse fredag formiddag.

Også finansanalytiker Carl Erik Sando i Pareto stusser over tilsynets vilkår.

- Jeg er litt overrasket over at Kredittitsynet har snudd helt om etter å ha vært avvisende og ganske fiendtlig innstilt til disse planene i utgangspunktet, sier Sando til TV 2 Nettavisen.

God pris

Sando tror ikke det blir noe problem å bli kvitt Aktiv Eiendomsmegling, Postbanken Eiendomsmegling, Gjensidige Nor Fondsforsikring, Elcon Finans og aksjene Storebrand ASA som vilkårene dikterer.

- Det er såpass stor interesse for disse bedriftene at jeg sogar tror man kan få en god pris, sier Sando.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere