RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dropp oljeaksjer

Foto: Erik Johansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
De internasjonale storbankene Citigroup og HSBC anbefaler sine kunder å ligge unna oljeaksjer, etter kraftig oppgang for sektoren.

Storbankene HSBC og Citigroup tror oppgangen for oljeaksjer er over. Bankene anbefaler heller sine kunder å satse på it og bank/finans, melder Dagens Næringsliv.

HSBC tror oljeprisen vil falle, og spesielt dersom man måler den i euro og ikke i dollar. Også storbanken Citigroup er lunken til energisektoren i år, samtidig som investeringsbanken Merrill Lynch kutter sin vekting av oljeaksjer i sin portefølje.

-En nedtur for oljesektoren vil sannsynligvis slå inn på shipping, offshore og oljeservice. Og selv om bank/finans eller telekom går bra internasjonalt i et scenario med lave oljepriser, er det likevel stor sannsynlighet for at norske aksjer som DnB Nor eller Telenor går dårlig relativt til sin sektor, rett og slett fordi norsk økonomi går i takt med oljeprisen, sier aksjestrateg Ivar Strompdal i ABG Sundal Collier til Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere