RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Eldre må godta lavere lønn

(Nettavisen AS)
Forsker Vegard Skirbekk mener at yngre arbeidstakere er underbetalt fordi de er mest produktive, mens eldre arbeidstakere er overbetalt og burde få lavere lønn.

Han er forsker ved International Institute for Applied Systems i Wien, og har gjennomgått flere hundre undersøkelser om sammenhengen mellom alder og produktivitet. Og de i 30-årene scorer bedre på produktivitet enn de over 50, uansett yrke, skriver VG.

Nå mener Skirbekk at årsaken til at eldre har vansker med å få seg ny jobb, kan være at det er for stort gap mellom lønn og produktivitet. Han mener at eldre burde innstille seg på å tjene mindre mot slutten av yrkeskarrieren.

- Dersom man ikke godtar at lønnen faller på slutten av yrkeslivet, kan stadig flere få problemer med å skaffe seg jobb, og myndighetenes ønske om å utvide antall år man tilbringer i arbeidslivet kan bli vanskelig å få til, sier Skirbekk.

Nestleder i Seniorsaken Norge, Stein Husebø, er sterkt uenig i forskerens konklusjon, og sier at kompetanse og erfaring må telle like mye når man skal bestemme lønna.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere