RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En god og grei løsning

Sist oppdatert:
NA24-TV: Styreleder i Hydro Jan Reinås avviser lovbrudd.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

- Hydro-styret handlet korrekt og har ikke begått lovbrudd, sa styreleder Jan Reinås på en pressekonferanse i ettermiddag.

NA24 - din næringslivsavis

Styrelederen hadde hasteinnkalt til pressekonferansen for å redegjøre om Hydro-styrets vedtak om avvikling av opsjonsordninger og fastsettelse av nye godtgjørelser for konsernledelsen.

NA24-TV: Se Hydros styreleder Jan Reinås svare på kritikken fra pressekonferansen på TV 2 Nyhetskanalen. Klikk på videovinduet over.

Reinås svarte på den sterke kritikken om grådighetskultur som har kommet etter at 35 ledere i selskapet har fått en samlet utbetaling på 210 millioner kroner.

- Vi har hatt en god prosess som endte opp med at styret enstemmig kom frem til at dette var en god og grei løsning, sa Reinås, og understreket at også de ansattevalgte stemte for vedtaket.

- Regjeringen orientert i detalj
Han forklarte at regjeringen var informert om at opsjonene skulle innløses. Reinås understreket at staten fikk all nødvendig informasjon før vedtaket ble gjort, bortsett fra hvor mye som skulle utbetales.

- Regjeringen har vært orientert om styrets vedtak, og det er ikke tvil om at vi har orientert i detalj, i den grad det er nødvendig å orientere detaljert, sa Reinås.

I forbindelse med at opsjonsprogrammet ble avsluttet, valgte styret å se bort fra at opsjonene skulle opptjenes frem til 2009, og at Hydro hadde regler som begrenset årlige gevinster til én årslønn.

Regjeringen besluttet før helgen å sette Regjeringsadvokaten og advokatfirmaet Selmer til å granske lovligheten av vedtaket om å gi lederne 210 millioner kroner. Hovedspørsmålet som skal vurderes er om styret har handlet innenfor sine fullmakter.

- På bakgrunn av påstander gjennom media, blant annet fra jurister, og henvendelser til departementet, har vi etter en samlet vurdering besluttet å foreta en grundig gjennomgang av dette, uttalte statssekretær Rikke Lind i en pressemelding søndag kveld.

LES MER:Gransker milliondrysset i Hydro

Overrasket
På dagens pressekonferanse sa Reinås at han er overrasket over at regjeringen har gått til det skrittet.

Fortsatt nekter Hydro-styret å legge frem avtalene mellom selskapet og deltagerne i opsjonsprogrammet.

At enkelte har krevd hans avgang som styreleder, legger ikke Reinås på seg.

- Folk er ute og krever meg avsatt annenhver uke, så jeg er blitt vant til det, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere