RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En seier for miljøbevegelsen

Norges Naturvernforbund jubler over regjeringens nei til gassrør og kaller gassmeldingen en seier for miljøbevegelsen.

I gassmeldingen, som ble lagt fram fredag, stiller regjeringen seg avvisende til ilandføring av gass til Norge via rørledning.

Norges Naturvernforbunds nestleder, Lars Haltbrekken, er fornøyd med denne konklusjonen.

- Dermed vil flere planer om bruk av gass, som ville gitt eksplosiv vekst i utslipp av klimagasser, skrinlegges, sier han ifølge en pressemelding.

Haltbrekken karakteriserer det som en seier for norsk miljøbevegelse at regjeringen sier klart ifra om at staten ikke skal subsidiere bygging av gassrørledninger.

- Dermed blir det planlagte gasskraftverket på Skogn ulønnsomt, og vi unngår utslipp av klimagasser tilsvarende forurensningen fra 700.000 biler årlig, sier han.

Norges Naturvernforbund er ikke like fornøyd med at regjeringen uttrykker generell støtte til økt bruk av fossil gass i Norge, men trøster seg med at det lanseres få konkrete virkemidler for å innfri disse intensjonene.

Naturvernforbundet stiller seg positive til regjeringens forslag om grønt sertifikatmarked for strøm i Norge. Dette vil pålegge alle energiselskaper å levere en viss andel miljøvennlig og fornybar energi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere